صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۸۰۶۳۵
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۸
ﭘﯿﺸﮕﺎﻫﯽ:

گروه سلامت: ﻣﻌﺎون اداره ﮐﻞ ﺑﻬﺪاﺷﺖ و درﻣﺎن ﺟﻤﻌﯿﺖ ﻫﻼل احمر در اولین سمینار واکسیناتورهای زائرین سراسر کشور با اشاره به خدمات ارائه‌شده به زائران عمره و حج، گفت: اکنون قوی‌ترین کشور ارائه کننده خدمات پزشکی به زائران در عربستان هستیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) ﭘﯿﻤﺎن ﭘﯿﺸﮕﺎﻫﯽ،  ﻣﻌﺎون اداره ﮐﻞ ﺑﻬﺪاﺷﺖ و درﻣﺎن ﺟﻤﻌﯿﺖ ﻫﻼل احمر امروز پنج‌شنبه هشتم اسفند ماه، در اولین سمینار واکسیناتورهای زائرین سراسر کشور که به همت معاونت بهداشت درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر در هتل لاله تهران در حال برگزاری است، طی سخنانی با اشاره به اینکه از سال 1350 که هیچ مرکز منسجم درمانی در کشور عربستان وجود نداشت، بیمارستان شیر و خورشید ایران در عربستان دایر و پوشش کل مناسک حج را بر عهده می‌گرفت، گفت: از همان سال در مناسک حج یک کاروان پزشکی از ایران عازم عربستان می‌شد.
وی با تأکید بر اینکه اکنون نیز قوی‌ترین کشور ارائه کننده خدمات پزشکی به زائران در عربستان هستیم، اظهار کرد: دایر بودن دو مرکز ثابت درمانی در مکه و مدینه و وجود درمانگاه‌های متعدد با سطوح مختلف خدمات دهی در عربستان با حضور متخصصان مختلف، خدماتی است که هیچ کشوری مانند ایران در حج ارائه نمی‌دهد.
پیشگاهی ادامه داد: ارائه خدمات سلامت به زائران یک پشتوانه داخلی نیاز دارد که بر اساس آن قبل از تشرف پرونده ویژه هر زائر تشکیل و در زمان تشرف خدمات لازم ارائه می‌شود، این خدمات در خارج از کشور نیز بر عهده هلال احمر بوده در زمان انجام مناسک و بعد از آن از طریق بیمه‌های درمانی خدمات ما به زائران ادامه پیدا می‌کند.
وی به پیشینه تزریق واکسن مننژیت نیز اشاره و عنوان کرد: از سال 1381 که بیماری مننژیت در عربستات شایع شد، این کشور واکسیناسیون زائران را اجباری کرد و ما از سال 1381 مراکز خود را در سراسر کشور دایر کردیم.
ﻣﻌﺎون اداره ﮐﻞ ﺑﻬﺪاﺷﺖ و درﻣﺎن ﺟﻤﻌﯿﺖ ﻫﻼل احمر اعلام کرد: هم اکنون در هر شهرستانی که سالانه بیش از سه کاروان به عربستان اعزام می‌کند مرکز ثابت واکسیناسیون وجود دارد و در شهرستان‌هایی نیز که این مراکز وجود ندارد، تیم‌های سیار هلال احمر برای تزریق واکسن اعزام می‌شوند.

سعی شده از واکسن‌های نسل دوم عبور و وارد واکسن‌های نسل سوم شویم
وی از ارائه واکسن مننژیت با کیفیت بالاتر، از هفته جاری (بر اساس درخواست زائران) خبر داد و گفت: سعی شده است از واکسن‌های نسل دوم عبور و وارد واکسن‌های نسل سوم شویم.
پیشگاهی به مشکلات مربوط به معاینات پیش از اعزام زائران نیز اشاره و اذعان کرد: مشکلی که اکنون زائران در بحث معاینات پزشکی دارند سردرگمی آنها بین مراکز مختلف است؛ یعنی در یک مرکز تزریق واکسن، در یک مرکز معاینه پیش از اعزام، در یک مرکز مشاوره، در دیگری تست ورزش و ... صورت می‌گیرد که تلاش جمعیت بر این است مجموعه خدمات مورد نیاز به زائران را در یک مرکز ارائه کند.
وی ادامه داد: این مسئله در برخی از استان‌ها محقق شده است اما در تلاش هستیم آن را در تمامی استا‌ن‌های کشور اجرایی کنیم، به ویژه مشاوره‌های مربوط به قلب و ریه را که بیشترین تعداد مشاوره‌های ما را تشکیل می‌دهند.
ﻣﻌﺎون اداره ﮐﻞ ﺑﻬﺪاﺷﺖ و درﻣﺎن ﺟﻤﻌﯿﺖ ﻫﻼل احمر با تأکید بر اینکه تا پزشکی خود به حج مشرف نشده باشد درک نمی‌کند که هفت دور طواف، سعی بین صفا و مروه و ... یعنی چه و یک فرد آیا استطاعت انجام مناسک را دارد یا خیر، گفت: بر همین اساس تلاش می‌شود پزشکان مجربی که به حج نرفته‌اند اما با مراکز ما همکاری قوی دارند به حج مشرف شوند.
وی در پایان خواستار استفاده از ظرفیت عظیم زائران که با جمعیت هلال احمر ارتباط برقرار می‌کنند جهت معرفی جمعیت هلال احمر شد.