حجتالاسلام والمسلمین احمد سالک، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره این که سینما و تلویزیون تا چه حد به شعار سال «حماسه سیاسی، حماسی اقتصادی» متعهد بوده، اظهار کرد: از نظر من هنر که سینما یکی از زیر شاخههای آن است هنوز پاسخگوی حتی گوشهای از نیازهای فرهنگی جامعه نبوده است، برای مثال در سینما ما هم اکنون دچار ضعف در فیلمنامه هستیم، در صورتی که ما سوژههای بسیاری برای پرداختن دارا هستیم.
وی افزود: تاریخ انقلاب، دفاع مقدس، اتفاقاتی که علیه جمهوری اسلامی در فتنه 88 روی داد، تحریم اقتصادی و ... موضوعات متعددی هستند که میشود در سینما و تلویزیون به آنها پرداخت، اما متأسفانه این موضوعات به شکلی ضعیف در فیلمهای ما مورد توجه قرار میگیرند.
هنرمندان متعهد در عرصه هنر حضوری کامل ندارند
سالک در پاسخ به این سؤال که آیا مسئولان در این زمینه مقصر هستند یا هنرمندان؟ گفت: تنها یک بخش را در این عرصه نمیتوان مقصر دانست، بلکه مجموعهای هستند که سبب چنین ضعفهایی در سینما میشوند. برای مثال میتوان چند دلیل ذکر کرد؛ ابتدا باید به خلأهای قانونی که در این حوزه وجود دارد به عنوان نقطه ضعف اشاره کرد. دوم اینکه ورود هنرمندان متعهد به جمع هنر کم کم حالت استحاله به خود گرفته است.
وی اضافه کرد: مطلب دیگر اینکه ما در عرصه بینالمللی مورد هجوم بخشهای مختلف فرهنگی و هنری کشورهای غربی به ویژه هالیوود هستیم؛ هجمهای که در مقابل آن عملکرد خوبی نداشتهایم، چون در این حوزه با کمبود بودجه رو به رو هستیم.
بودجه عرصه فرهنگ و هنر کافی نیست
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس نقش مجلس را در این عرصه چنین توصیف کرد: امسال کمیسیون فرهنگی به مسائل فرهنگی توجه ویژهای دارد و برای آن بودجه خوبی نیز در نظر گرفته است، اما اینکه این بودجه برای پرداختن به چنین موضوعی کفایت میکند، مسلما جواب خیر است.
وی در پاسخ به این سؤال که چرا بودجه برای کارهای فرهنگی افزایش پیدا نمیکند، گفت: مشکل اصلی در این زمینه به لایحهای مربوط میشود که از طرف دولت ارائه میشود، زیرا دولت میبایست برای مسائل فرهنگی همچون دیگر عرصهها منبع ایجاد کند. این مسئله را من در جلسه هدفمندی یارانهها با رئیسجمهور مطرح کردم و در جلسات دیگر نیز آن را بیان کردم. البته برنامهای موجود است که باید دید به واسطه آن میشود برای هنر و فرهنگ منبعی کسب کرد.
وی در پایان سخنان ازرویکرد برخی آثار سینمایی به موضوعات تلخ که به نوعی در پی سیاهنمایی هستند، انتقاد کرد.