صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۸۲۰۴۲
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۸:۳۰
در نشست هماهنگی همایش بانوان قرآن‌پژوه پیشنهاد شد:

گروه فعالیت‌های قرآنی: در نشست هماهنگی همایش بانوان قرآن‌پژوه، پیشنهاد تأسیس کتابخانه تخصصی برای پایان‌نامه‌ها و اختصاص یک گالری برای نمایش آثار هنری برتر این همایش مطرح شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست هماهنگی برگزاری یازدهمین همایش بانوان قرآن‌پژوه عصر امروز، یکشنبه، 11 اسفندماه، با حضور مدیران دستگاه‌های مشارکت‌کننده در برپایی این همایش در محل معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
در این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین عبداللهیان، دبیر اجرایی همایش بانوان قرآن‌پژوه ضمن ارائه گزارشی از روند اجرایی اظهار کرد: همایش بانوان قرآن‌پژوه و معرفی آثار آن یکی از افتخارات جمهوری اسلامی ایران است و در این راستا تاکنون 15 هزار پایان‌نامه قرآنی از بانوان و مجموعاً 21 هزار پایان‌نامه قرآنی گردآوری شده است. متن تمامی این پایان‌نامه‌ها اسکن شده و در مؤسسه معارف اسلامی امام رضا(ع) قابل دسترسی برای همگان است.
وی ادامه داد: این در حالی است که اولین پایان‌نامه‌های قرآنی توسط سه نفر از بانوان در سال 1366 دفاع شد. به غیر از ایران در تمامی دنیا مجموعاً 500 پایان‌نامه قرآنی از بانوان شمارش شده است که این تعداد با میزان پایان‌نامه‌ها‌ی قرآنی بانوان ایران قابل مقایسه نیست و خود این امر گویاترین دلیل ارتباط مردم کشور ما با قرآن است.
حجت‌الاسلام عبداللهیان تصریح کرد: یازدهمین همایش بانوان قرآن‌پژوه 22 اسفندماه جاری با حضور 1800 نفر از این بانوان در برج میلاد برگزار می‌شود که علاوه بر سخنرانی مسئولان دعوت شده، چکیده مقالات برتر توسط صاحبان آنها ارائه می‌شود.
دبیر اجرایی همایش بانوان قرآن‌پژوه ادامه داد: در کنار این پایان‌نامه‌ها 3 هزار تابلوی قرآنی توسط بانوان گردآوری شده است و در این همایش از 25 نفر از بانوان در عرصه‌های هنری، پژوهشی، حفظ، داوری و قرائت قرآن تجلیل به عمل می‌آید. همچنین این همایش به صورت زنده از رادیو قرآن پخش خواهد شد.
حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشتمی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در ادامه گفت: شایسته است به منظور پاسخ به شبهات و اظهارات ناروایی تکفیری‌ها به شیعیان بیانیه‌ و گزارشی از دستاوردهای این همایش تهیه و خوانده شود. همچنین به منظور برگزاری هر چه بهتر باید توسط دبیرخانه این همایش بین دستگاه‌های همکار تقسیم وظیفه شود.
برزین ضرغامی، مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی استان تهران نیز ضمن ارائه پیشنهاداتی بیان کرد: می‌توان برای گسترش این همایش برنامه‌های مقدماتی آن را در استان‌ها اجرا کرد تا علاوه بر تهران مناطق مختلف کشور نیز میزبان تکریم از بانوان قرآن‌پژوه باشند.
حمید صابر فرزام، مدیرعامل خبرگزاری ایکنا در این نشست ضمن بیان پیشنهاداتی اظهار کرد: این برنامه می‌تواند از حالت جشنواره‌ای تبدیل به یک برند علمی شود تا نفرات برگزیده آن در بخش‌های پژوهشی دستاورد ارتقای دانشگاهی را نیز به همراه داشته باشند. همچنین می‌توان کارگاه‌های آموزشی در حاشیه برگزاری این همایش با عناوینی مانند روش‌شناسی پژوهش‌های قرآنی یا اصول ترجمه قرآن کریم برای شرکت‌کنندگان برگزار کرد.
وی اضافه کرد: سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور این آمادگی را دارد تا پایگاه معرفی بانوان قرآن‌پژوه و ارائه ترجمه مقالات برتر را بر عهده بگیرد.
محمدزاده، مدیر رادیو قرآن دیگر سخنران این نشست بود که یادآور شد: رادیو قرآن کار اطلاع‌رسانی را حدود 20 روز قبل از روز همایش آغاز کرده است. دوره چهارم عمر پربرکت نظام جمهوری اسلامی ایران دوره طلایی برای بانوان قرآن‌پژوه است و جا دارد با ایجاد بانک اطلاعات از این بانوان زمینه حضور آنها را در بخش‌های مدیریتی و جهت‌دهی فعالیت‌های علمی آنها را در عرصه نیازهای علمی کشور فراهم کنیم.
در ادامه ابوذر ابراهیمی ترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به استفاده هر چه بیشتر از آثار هنری این بانوان در نمایشگاه‌های خارج از کشور گفت: به نظر من بعد از برپایی موفقیت‌آمیز 10 دوره از این همایش زمان آن فرا رسیده است که کشورهایی مثل ترکیه میزبان این همایش باشند و مطمئنا از آنجا که موضوع قرآن کریم مورد توافق کشورهای منطقه است از این مسئله به گرمی استقبال می‌کنند.
حجت‌الاسلام احمد احمدی، دبیر علمی همایش بانوان قرآن‌پژوه تصریح کرد: سراسر قرآن کریم مملو از آیاتی است که در آن به کرامت انسان‌ها اشاره می‌کند و متأسفانه امروزه وهابی‌های تکفیری بدون توجه به این آیات دست به مسلمان‌کشی می‌زنند و برپایی این همایش فرصت خوبی برای پاسخگویی به اظهارات باطل آنها است.
سخنران پایانی این نشست احمد مسجدجامعی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران رمز ماندگاری این همایش را در دولتی نبودن کارها دانست و توضیح داد: در کنار جذب مشارکت‌ها و حمایت‌ دستگاه‌ها باید مراقب باشیم که این کمک‌ها سمت و سوی دولتی به خود نگیرد.
وی گفت: در کنار برپایی نمایشگاه‌های قرآن و سایر مناسبات‌ها می‌توان بخشی از امور مربوطه را به معرفی فعالیت‌های بانوان قرآن‌پژوه اختصاص داد و تصمیم داریم یک گالری را به نمایش این آثار در تهران اختصاص دهیم.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: ما به دنبال آن هستیم که با همکاری دستگاه‌های مربوطه کتابخانه تخصصی پژوهش‌های قرآنی را در تهران احداث کنیم که در طول سال محل برگزاری همایش‌های مختلف این حوزه با حضور قرآن‌پژوهان خارجی باشد.
مسجد جامعی ضمن تأکید بر آثار حضور بانوان قرآنی در نمایشگاه هنری خارج از کشور گفت: وقتی یک بانوی قرآنی آثار هنری خود را در نمایشگا‌ه‌های خارجی ارائه می‌کند تأثیر بسیار زیادی بر مخاطبان دارد که این مسئله گام مهمی در معرفی الگوهای کشور ما به جهانیان است.