صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۸۲۲۷۹
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۷
حجت‌الاسلام ملک دار عنوان کرد:

گروه حوزه‌های علمیه: معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه با تشریح برنامه‌ها و اقدامات این معاونت بیان کرد: حدود 40 هزار طلبه در «سامانه نجما» آمادگی خود را برای ایفای نقش خود در نهادها و سازمان‌ها اعلام کردند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، به نقل از مرکز خبر حوزه، سلسله نشست‌های معرفی اقدامات تحولی و دستاوردهای حوزه در عرصه‌های تهذیب و اخلاق، تبلیغ، بین الملل، پژوهش، آموزش،، امور طلاب و دانش آموختگان حوزه و ... براساس تصویب شورای معاونین حوزه و دستور مدیر حوزه‌های علمیه، به منظور ارائه گزارش عملکرد مدیریت حوزه در بخش‌های مختلف به حوزویان، در مدرسه عالی دارالشفاء قم برگزار می‌شود که با استقبال طلاب و روحانیون نیز همراه است.
بنا بر این گزارش، حجت‌الاسلام و المسلمین ملک دار معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه، شامگاه یکشنبه، 11 اسفندماه، در چهارمین نشست از این سلسله نشست‌ها با موضوع «ارائه گزارش عملکرد و دستاوردهای معاونت امور طلاب و دانش آموختگان حوزه های علمیه»، در سخنانی با بیان این که سیاست کلی این معاونت، خدمات رسانی روان به حوزویان عزیز در سراسر کشور از جمله قم است، اظهار کرد: ما اعتقاد داریم رسالت طلاب و روحانیون، تحصیل، تهذیب، تحقیق و تبلیغ است و در این راه باید پشتیبانی عزتمندانه‌ای از آنها صورت گیرد، چرا که طلبه عزتمند قادر خواهد بود رسالت خود را به خوبی در جامعه انجام دهد.
راه اندازی سامانه «نجما»
وی راه اندازی «سامانه نجما» را در راستای خدمت عزتمند به طلاب عنوان کرد و ابراز کرد: با راه اندازی این سامانه، نسبت به جمع آوری اطلاعات لازم از طلاب تمام مراکز حوزوی حتی دورترین مدارس علمیه سراسر کشور اقدام شد.
معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه، راه اندازی «سامانه نجما» را یکی از مهم‌ترین طرح‌های ارزشمند این معاونت عنوان کرد و گفت: امروز ثبت نام‌های مختلف عمره مفرده، راهیان نور، اسکان شهرک مهدیه، اقدامات مربوط به کارت هوشمند و ...، از طریق سامانه «نجما» صورت می‌گیرد،، در حالی که در گذشته طلاب باید به مدرسه دارالشفاء مراجعه می‌کردند تا اطلاعات خود را به ما انتقال دهند.
حجت‌الاسلام والمسلمین ملک دار با بیان این که «سامانه نجما» در آینده کامل‌تر خواهد شد، ابراز امیدواری کرد: امیدواریم در آینده شاهد روزی باشیم که مراجعه طلاب و روحانیون به مراکز مدیریتی به حداقل رسیده و از این طریق عزت طلبگی حفظ شود.
تامین نیاز دستگاه‌ها و سازمان‌ها
وی در ادامه با تاکید بر این که در بخش دانش آموختگان نیز یکی از مهم‌ترین سیاست‌ها و اهداف کلی ما ساماندهی طلاب و روحانیون به شکل عزتمندانه برای خدمت به نظام و جامعه است، افزود: امروز این زمینه به خوبی فراهم شده است که سازمان‌ها و دستگاه‌هایی که نیاز به حضور روحانیون دارند، می‌توانند از این طریق اقدام کنند تا ما به آنها طلاب و روحانیون کارآمد را معرفی کنیم.
معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه با بیان این که در این زمینه دو اقدام اساسی صورت گرفت، تصریح کرد: شناسایی طلاب مستعد و کارآمد یکی از مهم‌ترین اقدامات بود و حدود 40 هزار طلبه در «سامانه نجما» آمادگی خود را برای ایفای نقش خود در نهادها و سازمان‌ها اعلام کردند که از میان آن ها 5 هزار نفر توسط اساتید مجرب حوزه برای مصاحبه حضوری پذیرفته شده و در زمینه علمی و اجرایی به گروه‌های مختلفی تقسیم بندی شدند.
امضای تفاهم نامه با نهادها و سازمان‌ها
حجت‌الاسلام والمسلمین ملک دار در ادامه با تاکید بر اینکه با ارتباط با نهادها و سازمان‌های مختلف نیازسنجی آنها را نیز برای استفاده از طلاب مستعد حوزه شناسایی کردیم، ابراز کرد: با برخی از نهادهای مختلف نظیر ارتش، وزارت دفاع و نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی تفاهم نامه‌ای نیز در این زمینه منعقد شد تا ما نسبت به معرفی نیروهای نیازمند آنها اقدام کنیم.
معرفی بیش از 2 هزار حوزوی متخصص به نهادهای اجرایی
وی با بیان این که در سه سال گذشته بیش از 2 هزار و 50 طلبه به 30 نهاد اجرایی معرفی شده‌اند، تصریح کرد: البته این مسئله بدان مفهوم نیست که تمام طلاب معرفی شده، جذب شده باشند، چرا که هر نهاد و سازمان شرایط داخلی نیز دارد.
معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه با اشاره به بخش پشتیبانی و آموزش‌های کاربردی طلاب که طی سال جاری توسط شورای عالی حوزه به تصویب رسید، اظهار کرد: بر اساس این طرح، برنامه‌های آموزشی توجیهی برای طلاب و روحانیونی که می‌خواهند به نهادهای اجرایی معرفی شوند، اجراء می‌شود، چرا که طلاب ممکن است در برخی مسائل اجرایی دچار ضعف اطلاعاتی باشند و ما با برگزاری دوره‌های آموزشی، نسبت به تکمیل شدن اطلاعات آنان اقدام می‌کنیم.
تدوین طرح شناسنامه مشاغل حوزوی
حجت‌الاسلام و المسلمین ملک دار با اشاره به تدوین طرح شناسنامه مشاغل حوزوی، اظهار کرد: از آن جایی که هنوز مشاغلی که روحانیون و طلاب باید در آن‌ها به اشتغال بپردازند، تعریف نشده بود و گاهی نیز مشاهده می‌کردیم برخی طلاب در شغل‌هایی که مغایر با شان طلبگی بود حضور پیدا می‌کردند، این طرح تدوین شد و تا پایان سال جاری کامل خواهد شد.
وی تصریح کرد: همچنین طرح برگزاری همایش نیروی انسانی حوزه‌های علمیه در دستور کار قرار گرفته است و امیدواریم تا سال آینده به اتمام برسد.
راه اندازی بانک جامع اطلاعات شهریه
معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه در بخش دیگری از سخنان خود به گزارشی از اقدامات بخش امور طلاب این معاونت پرداخت و ابراز کرد: راه اندازی بانک جامع اطلاعات شهریه یکی از مهم‌ترین اقدامات این بخش بود که بر این اساس تمام اطلاعات مورد نظر شهریه طلاب در اختیار این معاونت قرار گرفت.
حجت‌الاسلام والمسلمین ملک دار در ادامه با بیان این که طرح پرداخت الکترونیک شهریه را در راستای حفظ شأن طلاب، کلید زدیم، تصریح کرد: این طرح خدمت مراجع عظام تقدیم شد و اکثر این بزرگواران موافقت کردند که شهریه طلاب را از طریق بانک‌های عامل واریز کنند.
وی تصریح کرد: امروز تمام دفاتر امور شهریه مراجع عظام تقلید از طریق «سامانه نجما» به مرکز مدیریت متصل هستند و در عرض چند دقیقه می‌توانند اطلاعات طلاب و امتیازات آنها را مشاهده کنند.
معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه با اشاره به تصویب و ابلاغ آئین نامه شهریه توسط شورای عالی حوزه، اظهار کرد: در آئین نامه جدید وضعیت رتبه‌ها مقداری تغییر کرده است تا این تغییرات خدمت مثبت و مفیدی برای طلاب سطوح پایین‌تری باشد که مشکل بیشتری از نظر معیشتی دارند.
برخورداری 60 هزار طلبه از معافیت تحصیلی
حجت‌الاسلام والمسلمین ملک دار با اشاره به این که در بخش مشمولان، 60 هزار حوزوی از طرح معافیت تحصیلی استفاده می‌کنند، ابراز کرد: همچنین در طرح سرباز طلبه، طلابی که به ارائه خدمات فرهنگی در نهادهای مقرر شده بپردازند، کارت معافیت دائم را اخذ می‌کنند و دیگر نیازی به کارت معافیت تحصیلی نخواهند داشت.
استفاده 27 نهاد از طرح سرباز طلبه
معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه با بیان این که 27 نهاد از طرح سرباز طلبه برای جذب روحانیون استفاده می‌کنند، گفت: حدود 1700 طلبه در قالب این طرح به 27 نهاد اجرایی، خدمت فرهنگی می‌کنند و با رایزنی‌های صورت گرفته با ستاد کل نیروهای مسلح، سهمیه نهادها افزایش یافت و توصیه‌ای که به طلاب داریم این است که با استفاده از این طرح، خدمت خود را انجام دهند و از کارت معافیت دائم برخوردار شوند.
وی با اشاره به این که در سال جاری 950 نفر به عنوان سرباز طلبه به ارائه خدمت فرهنگی به 27 نهاد اجرایی پرداختند، ابراز کرد: تا کنون 7 هزار نفر از طلاب در قالب طرح‌های مختلف به ارائه خدمت پرداختند و از معافیت دائمی استفاده می‌کنند.
حجت‌الاسلام والمسلمین ملک دار با بیان این که طرح جدیدی نیز ارائه شد که موافقت مقام معظم رهبری را به عنوان فرمانده کل قوا کسب کرد، اظهار کرد: بر اساس این طرح، طلابی که در سال‌های گذشته سابقه تبلیغ و تدریس در 27 نهاد مقرر شده را داشته باشند و حتی اگر در قالب طرح‌های سربازی نبوده باشد نیز می‌توانند از سال آینده با گذراندن دوره آموزش نظامی 45 روزه، کارت پایان خدمت خود را دریافت کنند.
وی با بیان این که در بخش ایثارگران نیز خدمات خوبی از سوی این معاونت صورت گرفته است، ابراز کرد: کمک هزینه تحصیلی برای فرزندان شهدای روحانی از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران تخصیص یافته بود که البته حدود یک سال است به دلایلی لغو شده و در حال رایزنی هستیم که دوباره این پرداخت صورت گیرد.
راه اندازی بانک جامع ایثارگران
حجت‌الاسلام والمسلمین ملک دار راه اندازی بانک جامع ایثارگران، سرکشی به خانواده‌های شهدای روحانی، تدوین دائرة المعارف و دانشنامه دفاع مقدس را از اقدامات این معاونت در بخش ایثارگران ذکر کرد و گفت: اگر در زمینه ارائه اطلاعات ایثارگران روحانی در دانشنامه‌ها و دائرة المعارف‌های دفاع مقدس، به عنوان متون تاریخی غفلت کنیم، ممکن است در آینده برخی مدعی شوند که حوزه هیچ نقشی در دوران دفاع مقدس نداشته است.
معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه افزود: امیدواریم با تخصیص بودجه از سوی شورای عالی حوزه، این طرح اساسی که در 600 صفحه تدوین شده، طی چند سال آینده به عنوان خدمت روحانیت در دفاع مقدس منتشر شود.
راه اندازی کاروان‌های راهیان نور
حجت الاسلام والمسلمین ملک دار در ادامه با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص گسترش فرهنگ ایثار و شهادت در حوزه‌های علمیه، افزود: با راه‌اندازی کاروان‌های زیارتی راهیان نور، در سال گذشته که در اوج کمبود بودجه قرار داشتیم، بیش از 4500 نفر از طلاب را به همراه خانواده به مناطق عملیاتی 8 سال دفاع مقدس اعزام کردیم که این آمار در سال جاری به 8 هزار نفر افزایش خواهد یافت.
ابلاغ آئین نامه جامع ورزش و بهداشت
وی در ادامه ابلاغ آئین نامه جامع ورزش و بهداشت را از دیگر اقدامات این معاونت برشمرد و اظهار کرد: در ایام تابستان سال جاری حدود 4 هزار نفر در قالب اردوهای تهذیبی و آموزشی پشتبانی شدند.
معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه در ادامه افزود: همچنین بر اساس جمعیت هر استان و در قالب کاروان ها سهمیه‌هایی از سازمان حج و زیارت برای حضور طلاب در نظر گرفته می‌شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین ملک دار در پایان اجرای طرح جامع خدمات و معیشت حوزویان، ارائه مشاوره حقوقی و ... به طلاب را از دیگر اقدامات این معاونت ذکر و ابراز کرد: انشاءالله در آینده با همتی والا، گام‌های مثبتی را در راستای عزت مندی طلاب برخواهیم داشت.
در ادامه این همایش، حجت‌الاسلام والمسلمین سعیدی، مسئول دفتر امور طلاب و دانش آموختگان حوزه علمیه استان قم در سخنان کوتاهی با بیان این که با اجرای مصوبات، به دنبال کسب رضایت مندی طلاب هستیم، گفت: 60 درصد طلاب در قم ساکن هستند و با پذیرفتن انتقادات و پیشنهادات، در راستای رضایت مندی آنان گام برخواهیم داشت.
در بخش دیگری از این همایش، سه تن از طلاب به ارائه نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود در زمینه گزارش صورت گرفته توسط معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه پرداختند.
یکی از طلاب در فرصت سه دقیقه‌ای به قدردانی از زحمات معاونت محترم طلاب و دانش آموختگان حوزه در زمینه ساماندهی شهریه، اسکان طلاب و ورزش پرداخت و گفت: از حجت‌الاسلام والمسلمین فرخ فال، مدیر حوزه علمیه استان قم به دلیل برگزاری پرشور هفتمین انتخابات طلاب و فضلای حوزه که بیش از 200 نماینده منتخب نیز داشت، تشکر و قدردانی می‌کنم.
برپایه این گزارش، درحاشیه این همایش، نمایشگاه دستاوردهای معاونت امور طلاب و دانش آموختگان حوزه در بخش‌های شهریه و تغذیه، کارت هوشمند، مشمولین، امور شاهد، ایثارگر و بسیج، سامانه نجما، سلامت بدنی، پشتیبانی، شناسایی و نیازسنجی، اردوها، اسکان و ایده برتر افتتاح و تا 15 اسفندماه، در نوبت صبح و عصر پذیرای طلاب و فضلای حوزه است.