به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سرلشکر سیدحسن فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در آئین گردهمایی مدیران و مجریان جمعآوری و تدوین محتوا برای پروژههای موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس که از صبح امروز،12 اسفند در مرکز همایشهای برج میلاد در حال برگزاری است، با تأکید بر اینکه دفاع مقدس جنگ پایانناپذیری از معنویت بود، گفت: هشت سال دفاع مقدس در واقع جنگ اخلاق، عزت، پیروزی، پیشرفت، جهاد و مقاومت بود.
وی ادامه داد: رژیم بعث عراق با وجود تجهیزات فراوان نظامی، حمایت بیدریغ جهان استکبار را با خود به همراه داشت، در هشت سال جنگ شکست سهمگینی را متحمل شد که برایش سرشکستگی و عصبانیت را به همراه آورد.
سرلشکر فیروزآبادی با بیان اینکه دفاع مقدس از صدر اسلام پایهگذاری شده بود، اظهار کرد: در طول تاریخ بشریت هیچ کدام از پیامبران با دید جنگطلبی و نزاع مبعوث نشدهاند، بلکه این فرستادگان خدا برای ترویج احکام، ایمان و دستورات الهی مبعوث شدند. طاغوت همیشه در طول تاریخ به مخالفت با دین پرداخته و به جنگ با پیامبران خدا اقدام کرده است. دفاع مقدس ما نیز از همین جنس بود.
لزوم تدوین اسناد جنگ برای نسل آینده
وی افزود: جنگی که عراق با حمایت دولتهای شرقی و غربی به راه انداخت، در واقع برای مبارزه با آزادیخواهی، استقلال و اسلام راستینی بود که انقلاب اسلامی با خود به همراه آورد. بنابراین باید اسناد آن دوران را تدوین کرده و برای نسلهای آینده به یادگار بگذاریم.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه سخنان خود به تشریح عملکرد موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس پرداخت و اظهار کرد: انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گنجی پایانناپذیر هستند و بسیاری از ابعاد آن دوران هنوز هم ناشناخته مانده است. بنابراین تمام کسانی که میتوانند در این مسیر قدم بردارند، باید با تمام وجود برای زنده نگه داشتن یاد و خاطرات آن دوران اهتمام ورزند.
وی یادآور شد: اساس تشکیل موزه دفاع مقدس به خاطر دینی است که همه ما نسبت به شهدا، امام شهدا و ایثارگران و خانوادهایشان داریم. نسل حال و آینده ما باید بدانند که توسعه، پیشرفت و آرامش امروز ما مدیون جانفشانی چه کسانی است.
سرلشکر فیروزآبادی با تأکید بر اینکه موزه دفاع مقدس پاسخگوی سؤالات نسلهای بعدی است، گفت: موزه دفاع مقدس باید انتقال پیام دفاع مقدس و محتوای آن را برعهده گرفته و به نسلهای حال و آینده برساند. مجاهدتهای ملت ایران در طول انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در واقع راه سعادت را برای انسان تداعی میکند.
وی با تشکر از مجاهدتهای سردار مرتضی قربانی، رئیس سازمان موزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی به تشریح حضور وی در دفاع مقدس پرداخت و افزود: سردار قربانی همواره در خط مقدم جبهه بوده است و در جبهههای جنگ پرورش یافته و اقدامات زیادی را صورت داده. اکنون نیز در جبهه فرهنگی به دفاع از ارزشهای آن دوران میپردازد. من و تمام فرماندهان و ایثارگران و رزمندگان آن سالها باید در احداث این موزه وی را یاری کنیم.
گرفتن اجازه تأسیس موزه دفاع مقدس از آیتالله جنتی
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح یادآور شد: زمانی که تصمیم بر احداث موزه دفاع مقدس گرفته شد به این نتیجه رسیدیم که بیان ارزشهای دفاع مقدس بدون توجه به انقلاب اسلامی امکانناپذیر است؛ چرا که دفاع مقدس در واقع از دامن انقلاب به وجود آمد و انقلاب نیز از بهشت جنگ تحمیلی عبور میکند؛ لذا نمیتوان این دو را از هم جدا کرد. پس به خدمت آیتالله جنتی که مسئولیت ساخت موزه انقلاب اسلامی را برعهده داشته رفته و اجازه تأسیس موزه دفاع مقدس را گرفتیم.
وی با تأکید بر اینکه باید تمامی اسناد، مدارک و آثار همه جنگهای ایران، انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به این موزه انتقال داده شود، اظهار کرد: تمامی نهادهای کشوری و لشکری باید برای ساخت این موزه ما را یاری کنند؛ چرا که تولید، بازسازی و ارائه محتویات برای این موزه کاری نیست که یک نفر بتواند انجام بدهد.
سرلشکر فیروزآبادی ادامه داد: این موزه سند معجزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است، لذا باید در تدوین محتوا برای آن اساس را بر صدق و راستی گذاشت؛ همچنین مباحث مالی و اعتباری را نباید از خاطر برد. تمامی کسانی که میتوانند در این زمینه به ما کمک بکنند، دست یاری را به طرف ما دراز کنند.
وی در پایان سخنان خود با بیان اینکه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس متعلق به تمامی آحاد مردم ایران است، اذعان کرد: باید به نقش همه اقشار جامعه، اعم از روحانیون، دانشجویان، دانش آموزان، فرهنگیان، زنان و هر کسی که در دفاع مقدس نقش ایفا کرده توجه کرد.