حجتالاسلام والمسلمین احمد شرفخانی، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به تشریح میزان موقوفات حوزه سلامت در کشور پرداخت و گفت: در راستای اجرای امینانه نیات واقفان مهندسی نیات را در دستور کار قرار دادیم و نیاتی که میتوانستند به عنوان یک طرح در مناسبتهای مختلف در کل کشور اجرایی شود را احصا کردیم که بخشی از آنان با حوزه سلامت مرتبط بود.
وی مهر تندرستی از جمله طرحهای حوزه سلامت برشمرد که با توجه به نیات واقفان در زمینه کمک به بیماران بی بضاعت در بحث دارو، درمان، بستری و کمک به مراکز بهداشتی اجرایی شد.
حجتالاسلام والمسلمین شرفخانی به وجود 288 موقوفه درآمدزای حوزه سلامت در کشوراشاره کرد و گفت: بخش عمدهای از این موقوفات در عرصه سلامت به برخی بیمارستانها و مراکز درمانی تعلق دارد. برخی دیگر نیز ویژه فقرا و بعضا سادات فقیر است. همچنین برخی از این موقوفات به طلاب و یا ساکنان شهر خاصی اختصاص دارد.
واقفان به بیماریهای خاص توجه داشته باشند
وی از جمله نیازهای حوزه سلامت را توجه به بیماریهای خاص و صعب العلاج دانست و گفت: امروزه بیماریهای جدیدی در دنیا بروز و ظهور یافته است اما چون بیشتر وقفها مربوط به گذشتگان ما است کمتر نیتی از واقفان وجود دارد که به این حوزه اشاره داشته باشد.
دستگاهها و تجهیزات پزشکی موضوع نیات واقفان باشد
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه خواستار مشارکت واقفان در عرصه بیماریهای خاص که درمان طولانی و پرهزینهای دارند شد و گفت: دستگاهها و تجهیزات پزشکی نیز در برخی شهرها بسیار محدود است و برای مردم ایجاد مشکل میکند و این امر نیز باید مورد توجه واقفان برای ایجاد وقفهای مثمرثمر و جدید باشد.
حجتالاسلام والمسلمین شرفخانی در ادامه به انتفاعی بودن برخی موقوفات اشاره کرد و گفت: مکانهای موقوفه نیاز به تجهیزات و پشتوانه مالی دارند و این امر با ایجاد موقوفات منفعتی میسر میشود.