صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۸۵۰۹۹
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸:۵۶

گروه اجتماعی: آذربایجان غربی بناهای تاریخی و فرهنگی بسیاری در دل تاریخ چند هزار ساله خود نهفته دارد که هر ساله پذیرایی بسیاری از علاقه‌مندان به هنر و معماری اسلامی است، مسجد جامع بوکان بنایی بدون گنبد و مناره از آن جمله است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، مسجد جامع بوکان که تاریخ بنای اولیه آن به سال 1319 هجری قمری می‌رسد در شهر بوکان، نبش خیابان انقلاب و سردار واقع شده است.

بانی نخستین این بنا به دستور حاکم وقت بوکان یعنی سیف‌الدین خان مکری فرزند عزیز خان سردار کل ناصرالدین‌شاه آغاز شده و در سال 1379 به شماره 3480 در فهرست آثار میراث فرهنگی آذربایجان غربی به ثبت رسیده است.

مسجد جامع بوکان بدون گنبد بزرگ و مناره با معماری سنّتی اسلامی در زمینی به مساحت 1871 مترمربع در کنار تپه قدیمی سردار و در ضلع شمال شرقی رودخانه سرآب ساخته شده است. مصالح به‌کار رفته در پی بنا و سنگ، دیوارها آجر، سیمان، گچ و خاک است. پوشش جداره‌های داخلی تار و ملات بوده و بدون تزئینات است.

شبستان اصلی مسجد پلانی مستطیل شکل دارد که 42 ستون سنگی در 7 ردیف 6 تایی پلان را به هشت ناو تقسیم کرده است. محراب مسجد در ضلع جنوبی شبستان بزرگ (مردانه) داخل طاق نمایی با قوس جناغی اجرا شده است.