صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۸۵۲۴۱
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۸

گروه سلامت: شبکه ایرانی فراهم آوری و پیوند اعضا، با هدف گسترش و توسعه شبکه فراهم آوری اعضای پیوندی ایجاد شده در سال 1381، در کشور راه اندازی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) کتایون نجفی‌زاده، رئیس اداره پیوند و بیماری‌های خاص وزارت بهداشت ضمن اعلام این خبر یادآور شد: شبکه فراهم آوری اعضای پیوندی ایران در سال 1381 به همت دکتر کاظمینی در کشور پایه گذاری شده است و در حرکت جدید در نظر است تا با گسترش شبکه فراهم آوری اعضا و همچنین ایجاد شبکه گسترده پیوند اعضا و اتصال آن‌ها کل کشور را تحت پوشش واحد درآوریم.
وی افزود: از مهمترین اهداف شبکه پیوند می‌توان به مدیریت متمرکز در زمینه اهدا و پیوند اعضا در کشور، ترویج فرهنگ اهدای عضو پس از مرگ و ایجاد ارتباط بین واحدهای فراهم آوری اعضای پیوندی و مراکز پیوند اعضا اشاره کرد.
نجفی‌زاده با تاکید بر این که، با استقرار بانک اطلاعاتی بیماران و لیست انتظار ملی می‌توان اطلاعات دقیقی را درباره بیماران کاندید پیوند اعضا ارائه کرد، افزود: انتخاب گیرنده اعضای اهدایی بر اساس: گروه خونی - نوع بافت - اندازه عضو - وخامت بالینی بیمار - زمان انتظار - فاصله جغرافیایی اهداکننده و گیرنده از مهمترین اهداف این شبکه بوده و می‌باشد.
وی خاطرنشان کرد: پیوند اعضا از نشانه‌های مهم ارتقای سطح دانش پزشکی و توانمندی‌های علمی و فنی مراکز پزشکی تلقی می‌شود بنابراین استقرار سیستم پیوند اعضا از مرگ مغزی در کشور نقش مهمی در حفظ جان و ارتقای کیفیت زندگی بیماران داشته و دارد.
گفتنی است: سالانه بیش از دو هزار و 500 مورد پیوند کلیه در کشور ایران انجام می‌شود که در این خصوص کشور ایران از پیشگامان پیوند اعضا در منطقه به شمار می‌آید همچنین در حال حاضر 33 بخش پیوند کلیه هشت بخش پیوند قلب و دو بخش پیوند ریه و 6 بخش پیوند کبد در کشور فعال هستند.

امید آن می‌رود که با همکاری تمامی مسئولان و متخصصان پر توان کشور، با گسترش شبکه فراهم آوری اعضا و پیوند اعضای مختلف بتوانیم نگذاریم هیچ فرد مرگ مغزی در هیچ نقطه از کشورمان امکان اهدای عضو و جاودانه شدن را از دست بدهد و هیچ بیمار نیازمند پیوندی در لیست انتظار پیوند اعضا به دلیل نرسیدن به موقع عضو پیوندی از دنیا برود.