صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۸۵۳۸۰
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۳۸

گروه اندیشه: آخرین جلسه تفسیر قرآن آیت‌الله قرهی در سال جاری که شب گذشته در مهدیه القائم المنتظر برگزار شد، به تفسیر آیاتی از سوره بقره اختصاص داشت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، آیت‌الله روح‌الله قرهی شب گذشته در جلسه تفسیر قرآن در مهدیه القائم المنتظر به تفسیر آیاتی از سوره بقره پرداخت.
وی در آغاز به قرائت آیه 30 سوره بقره پرداخت و اظهار کرد: «وَإِذْ قَالَ رَبُّکَ لِلْمَلاَئِکَةِ إِنِّی جَاعِلٌ فِی الأَرْضِ خَلِیفَةً قَالُواْ أَتَجْعَلُ فِیهَا مَن یُفْسِدُ فِیهَا وَیَسْفِکُ الدِّمَاء وَنَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِکَ وَنُقَدِّسُ لَکَ قَالَ إِنِّی أَعْلَمُ مَا لاَ تَعْلَمُونَ؛ و چون پروردگار تو به فرشتگان گفت من در زمین جانشینى خواهم گماشت [فرشتگان] گفتند آیا در آن کسى را می‌گمارى که در آن فساد انگیزد و خون‌ها بریزد و حال آنکه ما با ستایش تو [تو را] تنزیه می‌کنیم و به تقدیست می‌پردازیم فرمود من چیزى می‌دانم که شما نمی‌دانید»(بقره/۳۰).

وی با بیان این‌که طهارت ملائکه باعث شد که بشر را بشناسند، افزود: کسی که در مقام طهارت قرار بگیرد، بسیاری از مسائل را مشاهده می‌کند. ملائکه از آن جهت که در طهارت بودند، نوع خلقت انسان را فهمیدند که چون هم در فجور است و هم در تقوا؛ «فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا؛ سپس پلیدکارى و پرهیزگاری‌اش را به آن الهام کرد»(شمس/۸)»، بنابراین فساد و خونریزی می‌کند.
آیت‌الله قرهی ادامه داد: اگر کسی در مقام طهارت قرار بگیرد، آینده را می‌بیند که مثال‌هایی برای آن ذکر شد. ملائکه در طهارت مطلق بودند و اگر کسی اکتسابی طهارت کند، اوج می‌گیرد.
وی با بیان این‌که پروردگار عالم که احد است، کلام او نازل شده و اسماء و صفات او نیز بر ما که مخلوق و محدودیم، نازل می‌شود، گفت: همین  اسماء و صفات باید در وجود انسان تجلی پیدا کند تا به مقام خلیفۀ‌اللهی برسد. ما ذات الهی را نمی‌فهمیم و صفات را هم در حد نازله می‌فهمیم. صفات پروردگار عالم، نظیر ستارالعیوب، غفار‌الذنوب، جواد، حلیم و ... است و کسی می‌تواند خلیفۀ‌الله باشد که بهره‌ای از این صفات برده باشد.

http://static.iqna.ir/1/editor/201403/mp3.mp3