صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۸۵۸۸۹
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۹
صالحی:

گروه ادب: معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد با بیان اینکه مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی باید خانه ناشران باشد، گفت: مؤسسه باید حلقه مفقوده توزیع کتاب را مورد توجه قرار دهد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم تودیع و معارفه رؤسای پیشین و جدید مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران پیش از ظهر امروز، 20 اسفند با حضور سیدعباس صالی، معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد، محمد عظیمی و امیرمسعود شهرام‌نیا در محل سرای اهل قلم برگزار شد.

سیدعباس صالحی، معاون امور فرنگی وزیر ارشاد در این مراسم با اشاره به تراکم کاری مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران گفت: در سال آینده باید یک تقویم نمایشگاهی داشته باشیم، تا قدری از تراکم کاری این مؤسسه کاسته شده و با تمرکز بیشتری به وظایف خود عمل کند.

وی افزود: از زمانی که به معاونت آمده‌ام، سعی کردم تا نسبت به هم‌حوزه‌ها شناخت کافی داشته باشم و برای آینده آنها برنامه‌ریزی کنم و مؤسس نمایشگا‌ه‌ها یکی از این موارد است و در این راستا همواره برای من یک سؤال وجود داشت و آن اینکه، آیا ارتباط ما با مؤسسه باید شبیه به بنیاد ادبیات داستانی باشد یا خانه کتاب؛ از این رو این ابهام وجود داشت و می‌طلبید که در این حوزه شفاف‌سازی شود و بدانیم که در برابر چه مواردی مسئولیت داریم و باید پاسخگو باشیم.

صالحی با بیان اینکه نگاه من همواره نگاه مبتنی بر اعتماد بود، اظهار کرد: با توجه به اینکه درگیر بحث نمایشگاه کتاب بودیم، در این زمینه سؤالاتی را از وزیر پرسیدیم و پی‌گیری‌هایی انجام شد و براساس همین موضوع وظایف این مؤسسه مشخص شد که این وظایف می‌تواند نقطه عطفی در فعالیت‌های آن باشد.

وی در ادامه گفت: آقای جنتی تحلیل خود را در جلسه هیئت امنا در رابطه با مؤسسه نمایشگاه‌های ایران عنوان کرد و گفت؛ معاونت فرهنگی می‌تواند به عنوان معاونتی باشد که مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران زیرمجموعه آن قرار گیرد و با توجه به اینکه وظایف مؤسسه گسترده‌تر از بحث کتاب است؛ از این رو با هیئت امنای جدید، می‌تواند در حوزه‌های گسترده نمایشگاه و کارهای دیگر فعالیت کند.

معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد تصریح کرد: نگاه خصوصی‌سازی که در عرصه فرهنگ وجود دارد باید در عرصه نمایشگاهی هم باشد و ما باید هنرمان در کشف نیروهای خوب و مجموعه‌های مستعد باشد که این نگاه در وزارت ارشاد وجود دارد و در مؤسسه هم باید ادامه یابد.

وی در ادامه، ارتقای کیفی نمایشگاه‌های کتاب را مورد تأکید قرار داد و افزود: از جمله این نمایشگاه‌ها، نمایشگاه‌های استانی و خارج از کشور است و باید به سوی مسیر روشن‌تری پیش رود و مؤسسه نمایشگاه‌ها باید خانه ناشران باشد، نه رقیب آنها و وزارت ارشاد نباید خودش را رقیب مؤسسات خصوصی کند.

صالحی ادامه داد: ما در فرآیند عرصه کتاب با حلقه‌های توزیع مواجه هستیم و این حلقه، حلقه مفقوده است و مؤسسه نمایشگاه‌های ایران باید به این حلقه مفقوده توجه داشته باشد تا شاهد اوضاع بهتری در این زمینه باشیم.

وی با اشاره به برگزاری و ادامه جلسات هیئت امنا بیان کرد: مؤسسه باید به نقطه‌ای برسد که خود دارای نشان و برند باشد تا مجموعه‌های دولتی و غیردولتی نیز آن را به عنوان برند قبول داشته باشند و این مؤسسه به کارهای حرفه‌ای‌تری در نمایشگاه‌ها ورود کند؛ از این رو این امر نیازمند همدلی و همراهی همه مجموعه با امیرمسعود شهرام‌نیا است تا کارنامه درخشانی را برای این مؤسسه رقم زند.

عظیمی: 9 میلیارد تومان، سند بلاوصول از وزارتخانه طلبکار هستیم

محمد عظیمی، مدیرعامل پیشین مؤسسه نمایشگاه‌های ایران در ادامه این مراسم گفت: در دو سال گذشته که در مؤسسه بودم، اقدامات مؤثری انجام شد. پیش از آمدن من به این مؤسسه، این مجموعه به نحوی رها شده بود و هیئت امنا و هیئت مدیره نداشت و برخی از امور متوقف شده بود.

وی افزود: در این راستا تلاش شد تا سند هویت مؤسسه احیا شود؛ در حالی که طی سال‌های گذشته نتوانسته بود، سندش را ثبت کند و ساختمانی که 20 سال قبل به نام مؤسسه خریده شده بود، هنوز سند نداشت، اما این کار طی دو سال انجام شد.

عظیمی ادامه داد: ما بیش از 50 نمایشگاه را طی 23 ماه در سراسر کشور برگزار کردیم. تأمین مالی این نمایشگاه‌ها کار سختی بود، اما از همه وجودمان مایه گذاشتیم و هزینه‌هایمان نیز از مؤسسه تأمین می‌شد و در حال حاضر حدود 9 میلیارد تومان، سند بلاوصول از وزارتخانه طلبکار هستیم.

تأکید شهرام‌نیا بر حمایت مؤسسه از حوزه نشر

امیرمسعود شهرام‌نیا، مدیرعامل جدید مؤسسه فرهنگی نمایشگاه‌های ایران بیان کرد: یکی از تلخ‌ترین اتفاقاتی که من در عرصه کتاب داشتم، خالی ماندن غرفه ایران در نمایشگاه فرانکفورت بود که بسیار سخت بود. مؤسسه نمایشگاه‌ها ظرفیت خوبی دارد و تصور می‌کنم که هنوز از تمام ظرفیت آن استفاده نشده است.

وی با تأکید بر حمایت مؤسسه از حوزه نشر افزود: در سال‌های اخیر این بدنه از نظر اقتصادی ضعیف شده است، اما مؤسسه نمایشگاه‌ها می‌تواند اقدام مؤثری در این راستا انجام دهد.