صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۸۷۸۹۴
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۰:۲۹

خبرنگاران افتخاری/ مجید دهبان: بیست و چهار سال است ولی‌ امر مسلمین امام خامنه‌ای به مناسبت آغاز سا‌ل‌های شمسی، پیام‌هایی را خطاب به ملت ایران به‌عنوان سرفصل سال جدید مطرح می‌کنند؛ از این‌رو بر آن شدیم تا با جمع‌بندی نکات مهم و کلیدی این پیام‌ها سهمی هر چند اندک در تحقق این فرامین ایفا کنیم.

مقام معظم رهبری در پیام‌های نوروزی خود به نکات ارزنده‌ای اشاره می‌کنند که می‌تواند به‌عنوان کلید زندگی در طول سال مورد استفاده همه قرار گیرد. ایشان می‌فرمایند «همه‏ بدی‌ها و زشتی‌ها در عالم و در متن زندگی، به بدی‌ها و زشتی‌ها در انسان‌ها برمی‏‌گردد. اگر انسان‌ها خوب باشند، زندگی خوب و شیرین است.

اگر هواهای نفسانی و شیطان درونی بر اعمال انسان حاکم نباشد، امور زندگی با روشی که مورد رضا و پسند رحمان است، تحقق پیدا خواهد کرد و جریان خواهد یافت.

‌اگر می‏‌بینیم که در این دنیای بزرگ، زشتی و بی‌‏عدالتی و تبعیض و فقر و تلخی و نشانه‏‌ها و خصوصیات شیطانی وجود دارد، باید رد پای عامل همه را، در وجود انسان‌ها و شیطان درونی آنها بیابیم.

آن کسانی که در جهت مخالف راه خدا و راه انقلاب کاری انجام دادند که باید انجام نمی‌‏دادند، باید آنچه را که گذشته است، اصلاح کنند و از آنچه که صادر شده، استغفار کنند.

حتی کسانی که در مقابل انقلاب قرار داشتند و قرار دارند، اگرچه اقلیت کوچکی هستند، اما آنها هم بندگان خدایند؛ چنان‌چه هنوز در آن‌ها مایه و بقیه‌ا‏یی از وجدان الهی و انسانی باقی است - که ان‏‌شاءالله باقی است - در رفتار خود تجدیدنظر کنند و راه خدا و این نظام الهی و قرآنی را با همه‏ وجود تقویت کنند.

این روح همکاری و همیاری در میان ملت ما - که سنت قدیمی و دستور عالی اسلام است - چیز بسیار ارزشمندی است؛ آن را حفظ کنید و به‌ویژه در ایام عید و ایام ماه مبارک رمضان، آن را بیشتر اهمیت بدهید.

روحیه‏ مردم‏‌دوستی، روحیه‏ ایثار و ازخودگذشتگی، برای دیگران فکر کردن و کار کردن، روحیه‏‌ایی است که ملت ما را به نتایج و غایات این حرکت خواهد رسانید.

به همه توصیه می‌‏کنم که کار را یک ارزش والا بدانند. امروز حقیقتاً کار، در هر جبهه‏‌ای که باشد، یک جهاد محسوب می‏‌شود. کسانی هم که برای خودشان کار می‏‌کنند، باید بکوشند که کارشان در جهت اهداف کشور، ملت و مصالح عمومی باشد.

علاج دردهای ملت، در بلند مدت و کوتاه مدت، وحدت و یکپارچگی است. من به‌‌ویژه توصیه می‏‌کنم که مردم از اسراف، چه در ایام عید و چه در طول سال آینده و به‏‌ویژه در مراسمی که معمولاً در آنها دچار اسراف می‏‌شوند، خودداری کنند.

مصرف بی‏‌رویه و زیاد، قاعدتاً از سوی قشرهای مرفه انجام می‏‌گیرد؛ چون قشرهای ضعیف قادر نیستند که زیاد مصرف کنند. مصرفی که از سوی یک قشر انجام می‏‌گیرد به زیان کشور است. یعنی هم زیان اقتصادی، هم زیان اجتماعی و هم زیان روانی و اخلاقی دارد.

من مکرر عرض کرده‏‌ام، باز هم می‏‌گویم و خواهش می‏‌کنم که مصرف‏‌گرایی را رها کنند. مصرف باید به اندازه باشد، نه به حد اسراف و زیاده‌روی. این اندازه در هر زمانی متفاوت است.

اندازه عبارت است از این‏که انسان خودش را هر چه می‏‌تواند به این قشرها نزدیک کند. مسئولان عزیز کشور، اعم از دولتی و قضایی و سایرین، به‌ویژه باید این اصل را بیش از دیگران رعایت کنند».