سیدمهدی قادری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در خصوص راههای ارتقای سطح برگزاری نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم اظهار کرد: ساعت نمایشگاه قرآن که از نزدیکی افطار تا ساعت 24 است، مناسب است و نباید تغییری در آن ایجاد شود.
وی که تجربه حضور در چندین دوره از این نمایشگاه را در سمتهای مختلف اجرایی داشته است، عنوان کرد: نمایشگاه قرآن ویژگی متفاوتی با سایر نمایشگاه دارد؛ اینکه تمامی اعضای خانواده با هم در آن حضور مییابند و لحظات معنوی افطار را در کنار هم تجربه میکنند؛ این حضور خانوادگی مردم تأثیرپذیری مخاطب را از نمایشگاه بیشتر میکند.
جنبه پررنگ نمایشگاه عرضه کالا و موضوعات تبلیغی است
قادری عنوان کرد: گستردگی نمایشگاه در نزدیک به 40 بخش سبب شده است که به پیام اصلی آیات قرآن کمتر توجه شود و بیشتر کارهای ظاهری و هنری پیرامون این موضوع در معرض مخاطبان باشد؛ جنبه پررنگ نمایشگاه جنبه عرضه کالا و موضوعات تبلیغی و ترویجی است.
این مربی قرآن کریم بیان کرد: درباره چیدمان نمایشگاه نیز باید گفت که مرکز نمایشگاه باید درخصوص لایههای باطنی قرآن یعنی تفسیر، پیام آیات، تدبر و حفظ قرآن اختصاص یابد و هرقدر از این مرکز دور میشویم، بخشهای هنری و لایههای ظاهری قرآن مورد توجه قرار گیرد.
وی گفت: برخی از بخشها فضای بسیار زیادی دارند که متناسب با فعالیت آنها نیست و در عوض برخی از بخشهای پربازدید، جای کمتری دارند، به گونهای که ازدحام جمعیت در آن مشهود است؛ مثلاً بخش حوزه علمیه در نمایشگاه قبل، فضای زیادی داشت، در حالی که بازدیدکننده آن به نسبت سایر بخشها کمتر بود، زیرا مخاطبان آنها تخصصی هستند.
این کارشناس ارشد علوم قرآنی متذکر شد: در برخی از بخشهای پربازدید کننده فضا کم است و خانوادهها با مشکل عبور و مرور مواجه هستند که این مسئله در شأن مصلی نیست، همچنین در فضاسازیها نیز باید از دکورهایی استفاده شود که در آن کار فرهنگی و تخصصی انجام شده باشد و صرف غرفه درست کردن، نباشد.
قادری تصریح کرد: کارگاههای آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن، آشنایی فشرده با شیوههای حفظ قرآن، کارگاههای تربیت کودک، پاسخ به شبهات، کارگاههای آشنایی فشرده با پیام آیات و تفسیر قرآن و... از جمله مواردی است که برگزاری آنها میتواند در فضای نمایشگاه برای بازدیدکنندگان مفید باشد.
بیان موضوعات کاربردی در نشستها
وی توضیح داد: در نمایشگاه نشستهای تخصصی برگزار میشود که در آن اساتید تراز اول هم حضور مییابند، اما نشستها با حضور چند نفر برگزار میشود و یا بازدیدکنندگان برای استراحت به سالن میآیند؛ این نشستها باید مفید باشد و از بیان مطالب تکراری پرهیز کنند و مسائل روز بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
این مربی قرآن پیشنهاد کرد: بخش محافل و مراسم باید تاکید کند که هرمهمانی که برای سخنرانی دعوت میشود، باید مسائل روز را در مراسم بازگو کنند. آشنایی با مسائل مهم، بصیرتافزایی، احکام، دستورات اولیه قرآن کریم و... از موضوعاتی است که باید در نشستها بازگو شود.