رسول خضری، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، اظهار کرد: طرح پزشک خانواده 70 سال پیش برای اولینبار در انگلستان اجرا شد و در این مدت نیز تغییر و تحولاتی در این طرح صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه اجرای طرح پزشک خانواده زیرساختهای لازم خود را میطلبد، بر اهمیت تربیت پزشک متخصص خانواده اشاره کرد و افزود: بحث آموزش نیروی تخصصی یکی از الزامات اجرای موفق هر طرحی است و نبود زیرساختهای لازم اجرای هر طرحی را با شکست مواجه میسازد.
منتخب مردم در خانه ملت در ادامه با بیان این مطلب که در حال حاضر پزشک متخصص خانواده نداریم، بر لزوم جدی گرفتن بحث ارائه آموزشهای لازم برای تربیت نیروی متخصص تأکید کرد.
خضری ادامه داد: طرح پزشک خانواده طرح شتابزدهای بود که در سال 84 بهصورت نیمبند در روستاها اجرا شد در صورتیکه در این طرح تقسیمبندی شهری و روستایی وجود ندارد، پزشک خانواده از مناطق محروم روستایی و عشایری شروع شده و پس از تحت پوشش قرار دادن حاشیه شهر به مرکز شهر تسری پیدا میکند.
نبود کیفیت لازم در ارائه خدمات بیمههای درمانی؛ علت اصلی رواج پدیده زیرمیزی در حوزه سلامت
وی با اشاره به کمبود بودجه لازم برای اجرای طرح پزشک خانواده گفت: کیفیت و عمق بیمهها بسیار ضعیف است و علت اصلی رواج پدیده شوم زیرمیزی در حوزه سلامت نبود کیفیت لازم در ارائه خدمات بیمههای درمانی است.
خضری اظهار کرد: بیمه باید حلقه واسطه بین پزشک و بیمار باشد که رابطه پولی و مالی بین پزشک و بیمار وجود نداشته باشد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: بالای 10 میلیون نفر بیمه نشده داریم و این در حالی است 15میلیون نفر از سه یا 4 نوع حمایت بیمهای برخوردار هستند و این خود مصداق بارز بیعدالتی در بحث درمان و بهداشت است.
وی تجمیع صندوقهای بیمه را از اولویتهای برنامههای پنجم توسعه که باید از سال اول یعنی 1390 اجرایی میشد، عنوان کرد و افزود: تلاش داریم تجمیع صندوقهای بیمه را بهعنوان نمادی از عدالت در حوزه درمان و سلامت در سال جاری به مرحله اجرا برسانیم.
منتخب مردم در خانه ملت همچنین بنیادیترین قسمت عدالت در جامعه را عدالت در درمان دانست و افزود: در حال حاضر سرانه بهداشت و درمان در کشور 10 درصد کشورهای همسایه مانند ترکیه و امارات است و سهم حوزه سلامت از درآمد ناخالص ملی تنها 4 درصد است.
خضری ادامه داد: برای ایجاد تحول در حوزه بهداشت و سلامت کشور باید سهم این حوزه از درآمد ناخالص ملی را به 7 درصد برسانیم.
این نماینده مجلس اظهار کرد: بودجهای که به حوزه سلامت داده اختصاص داده میشود بایستی طبق سنوات گذشته صرف پیشگیری و سلامت شود ولی متأسفانه تنها 7 درصد در بخش پیشگیری هزینه شده و 93 درصد آن صرف هزینههای درمانی میشود.