به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، مسجد جامع ارومیه که به مسجد رضائیه معروف است، یکی از مراکز و مدارس دینی معروف آذربایجان غربی است که در مرکز شهر در وسط بازار قرار دارد، این مسجد از بناهای نیمه دوم سده هفتم هجری قمری است که در دورههای مختلف بازسازی و تکمیلشده تا به صورت امروزی درآمده است.
صحن قدیمی مسجد که یک چهلستون واقعی است و شامل چهار در ردیف از 10 ستون است و در حال حاضر به دلیل مرمت و بازسازی ورود گردشگران به این قسمت مسجد ممنوع است، متصل به شبستان گنبد دار است که زمان ساخت آن جدیدتر از شبستان اصلی به نظر میرسد و در خاکبرداری از کف آن، مقداری اشیای شکسته متعلق به دوره ایلخانی به دست آمد.
شبستان گنبد دار قدیمی که در واقع هسته اولیه بنا را تشکیل میدهد و در ساختمان آن همه مشخصات یک بنای قدیمی و معماری اسلامی را میتوان مشاهده نمود. ساختمان این قسمت به احتمال زیاد متعلق به دوره سلجوقیان است.
داخل شبستان گنبد دار محراب گچبری شده نفیسی قرار دارد که در زمان حکومت ایلخانیان در سال ۶۷۶ هجری قمری با بهترین اسلوب و در حجمی بسیار بزرگ ساخته شده است.
حجرههای قدیمی اطراف صحن مسجد که مربوط به اوایل دوره زندیه بوده و دستنوشته موجود، زمان احداث آن را تاریخ ۱۱۸۴ هجری قمری نشان میدهد.
قسمتهای نوساز اطراف صحن که به جای بافتهای قدیمی ساختهشده و بیشتر آنها متعلق به دوره اخیر هستند کتابخانه کوچکی نیز در ضلع غربی صحن وجود دارد.
در حال حاضر بافتهای جدید داخل محوطه مسجد جامع محل استقرار حوزه علمیه آذربایجان غربی و مکانی برای تربیت و پرورش علما و طلاب است.