صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۹۰۵۵۴
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۳
فاضل‌هاشمی خبر داد:

گروه ادب: رئیس اداره مخطوطات سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی از اهدای 20 نسخه نفیس خطی قرآن و مصاحف شریف در ایام نوروز به گنجینه مخطوطات آستان قدس رضوی خبر داد.

سیدمحمدرضا فاضل‌هاشمی، رئیس اداره مخطوطات سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به آغاز فعالیت کتابخانه آستان قدس از روزهای نخستین سال جدید گفت: در ایام نوروز مردم فرهنگ‌دوست ایران فرصت فراغت بیشتری پیدا کرده و حدود 20 نسخه خطی و نفیس را به آستان قدس رضوی اهدا کردند.

وی افزود: این نسخ شامل کتاب‌های نفیس و خطی قرآن و مصاحف شریف هستند. یکی از این نسخ نفیس اهدایی، قرآن کامل با جلد روغنی و گل و بوته، مربوط به دوره قاجار است و دو صفحه اول آن که سور مبارکه «فاتحه‌الکتاب» و «بقره» را دربرگرفته دارای سرلوح و تذهیب است.

فاضل‌هاشمی با اشاره به ویژگی‌های دیگر این نسخه خطی قرآن ادامه داد: این اثر به خط نسخ خوش و در 14 سطر در هر صفحه کتابت شده، اما با وجود کامل بودن قرآن، نام کتاب در انتهای این نسخه نیامده است.

وی در ادامه اظهار کرد: تاریخ کتابت نسخه نفیس دیگری از قرآن که دارای جلد روغنی است و از سوی یک خانواده تهرانی اهداء شده، مربوط به 1228 هجری قمری است و زین‌العابدین بن محمد صالح آن را در 13 سطر کتابت کرده.

رئیس اداره مخطوطات سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی همچنین از اهدای نسخ نفیس دیگر نظیر «ابواب‌الجنان» اثر محمدبن فتح‌الله رفیع قزوینی و «مطوّل» اثر سعدالدین تفتازانی از سوی خانواده‌ای از مازندران خبر داد.

گفتنی است که گنجینه مخطوطات آستان قدس رضوی با بیش از 85 هزار دست‌نویس، شامل مصاحف شریف منسوب به ائمه اطهار(ع)، قرآن‌های کتابت‌شده بر روی پوست آهو، کتاب‌ها و رساله‌های علمی، فرهنگی و هنری، جلدهای نفیس روغنی، سوخت و معرّق، مرقّع‌های هنری و ...، غنی‏‌ترین گنجینه دست‌نویس‌های کهن در منطقه و جهان اسلام به شمار می‏‌آید.