حجتالاسلام وحید طالبی، معاون تبلیغ و تهذیب حوزه علمیه نقده در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، اظهار کرد: مقام معظم رهبری در سخنان خود در نخستین روز سال 93 در جوار حرم رضوی سه عنصر اصلی علم، فرهنگ و اقتصاد را باعث رشد و پیشرفت کشور دانستند و بر تقویت این سه رکن تأکید کردند.
وی با بیان اینکه توجه به ظرفیتهای این سه عنصر در تقویت بعد اقتدار ملی کشور باید مورد توجه مسئولان نهادهای مختلف فرهنگی قرار گیرد، افزود: همان طور که رهبر انقلاب بیان کردند در سالهای اخیر ایران اسلامی از نظر علمی به دستاوردهای خوبی دست یافته است و امروز باید تقویت فرهنگ و اقتصاد نیز بهعنوان ارکان زیربنایی کشور برای تقویت ساخت درونی قدرت نظام مورد توجه قرار گیرد.
معرفی مؤلفههای فرهنگ غنی و متمدن اسلامی؛ از وظایف مهم مسئولان
وی با اشاره به اینکه هر کشور، قوم و ملیتی با شاخصههای فرهنگی خود معرفی و شناخته میشود، اضافه کرد: وظیفه قشرهای مختلف جامعه از جمله مسئولان حوزوی و دانشگاهی این است که مؤلفههای فرهنگ غنی و متمدن اسلامی را به دنیا بهصورت صحیح و درست معرفی کنند.
وی با بیان اینکه بازشناسی فرهنگ غنی اسلامی در بعد داخلی و جهانی رسالت خطیر جامعه فرهنگی است، اظهار کرد: خداوند در آیه 32 سوره مبارکه حج میفرماید:«ذَلِکَ وَمَن یُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِن تَقْوَى الْقُلُوبِ؛ این است [فرایض خدا] و هر کس شعایر خدا را بزرگ دارد در حقیقت آن [حاکى] از پاکى دلهاست.» از همین رو تقوا ایجاب میکند که در جهت فراگیر و عالمگیر شدن شعائر فرهنگ دینی تکتک افراد و اقشار مختلف جامعه تلاش جدی داشته باشند.
حجتالاسلام طالبی ادامه داد: امسال که از سوی رهبر انقلاب مزین به نام سال فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی شده است میطلبد که بیش از پیش در راستای اعتلای فرهنگ دینی و مؤلفههای عملی آن که مورد تأکید قرآن کریم و سنت ائمه اظهار(ع) است تلاش کنیم.
این مقام مسئول معتقد است که اگر نتوانیم شاکله درونی فرهنگ ملی خود را که ریشه در باورهای اسلامی دارد محکم کرده و فراگیر نماییم نمیتوانیم فرهنگ دینی را در سطح جهانی عرضه کنیم و ابعاد مختلف آن را به دنیا معرفی کنیم.
تبیین فرهنگ عمیق اسلام و تشیع؛ اولین وظیفه جامعه فرهنگی ـ تبلیغی
وی با بیان اینکه گاهی اوقات حتی خودمان نیز اطلاع کافی از دیدگاههای نظری دین مبین اسلام درخصوص بسیاری از مسائل نداریم، اضافه کرد: اولین وظیفه جامعه فرهنگی ـ تبلیغی این است که فرهنگ عمیق اسلام و تشیع را بازشناسی و تبیین کند تا جامعه به شناخت دقیق و درست از دیدگاههای قرآن و دینی نسبت به مسائل مختلف برسد.
معاون تبلیغ و تهذیب حوزه علمیه نقده با اشاره به اینکه دین مبین اسلام بهعنوان کاملترین دین برای تمامی ابعاد زندگی بشر برنامه جامع و کامل ارائه کرده است، اظهار کرد: بازشناسی ظرفیتهای غنی فرهنگی رسالت نهادهای فرهنگی است چراکه شناخت درست از این ظرفیتها باعث اقتدار و تقویت ساخت درونی قدرت میشود و اگر به این ظرفیتها واقف نباشیم نمیتوانیم در برابر جهانیان بایستیم و فرهنگ دینی مان را به جهان عرضه کنیم.