به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به نقل از ستاد اطلاعرسانی بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، ناصر فیض، مدیر دفتر طنز حوزه هنری با بیان اینکه جلب توجه مردم به اهمیت کتاب و کتابخوانی با هر شیوهای خوب است، گفت: کتاب نیز یک کالاست و همچون کالاهای دیگر نیاز به تبلیغ و اطلاعرسانی دارد تا بازار خود را پیدا کند و همین مسئله اتفاقات مثبت را در عرصه نشر رقم میزند.
فیض همچنین با انتقاد از عرضه گسترده کتابهای بیهویت در نمایشگاه کتاب تهران افزود: متأسفانه هر سال حجم بالایی از کتابهای بیریشه، بدون هویت و پشتوانه علمی و تخصصی در نمایشگاه عرضه میشود و مخاطب را در یافتن آثار خوب و مناسب در میان این بازار آشفته، دچار مشکل و تردید میکند.
وی ادامه داد: مگر در نمایشگاه کتاب چقدر به عرضه آثار فال و کفبینی و ... نیاز است که مسئولان جلوی ورود گسترده این طیف از آثار را نمیگیرند؟ به اعتقاد من مسئولان باید با جلوگیری از ورود آثار موازی و تکراری، به انتخاب کتاب خوب از سوی مخاطب کمک کنند و کمی از آشفتگی ذهنی وی در نمایشگاه کتاب بکاهند.
مدیر دفتر طنز حوزه هنری در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه تنوع کتاب در بازار نشر و همچنین نمایشگاه کتاب نکته مثبتی است، گفت: این تنوع وقتی بدون کارشناسی باشد، سبب دیده نشدن آثار خوب میشود.
وی در ادامه بیان کرد: با وجود تأثیرگذاری برگزاری نمایشگاه کتاب بر فضای فرهنگی کشور، باید در هر دوره با شناسایی ضعفها و قوتها به جای کشمکش بر سر مسائل حاشیهای برای ارتقای کیفیت این رویداد تلاش کرد؛ چرا که نمایشگاه کتاب در اغلب نقاط دنیا یک فضای مفرح و شادیبخش است که ضمن دسترسی آسان به کتاب و مؤلف، سبب پدید آمدن رویدادهای فرهنگی میشود؛ در حالی که در ایران، اثربخشی فرهنگی نمایشگاه در چند دوره اخیر کاهش یافته است.
فیض در پایان با اشاره به وعدههای مثبت دولت «تدبیر و امید» در ماههای گذشته، افزود: در ماههای اخیر صحبت از گشایش فضای فرهنگی و تسهیل ممیزی میشود که فکر میکنم در صورت عملی شدن به ارتقای کمی و کیفی نمایشگاه کتاب کمک بسیاری کند.
گفتنی است که ناصر فیض با «نثرهای ناصری» در بیستوهفتمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که در روزهای 10 - 20 اردیبهشت 1393 در مصلای بزرگ امام خمینی (ره) برگزار میشود، حضور دارد.