صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۹۴۷۰۱
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۵

گروه بین‌الملل: بازماندگان فاجعه نسل‌کشی مسلمانان در سال 1995 در شهر سربرنیتسای بوسنی و هرزگووین، پرونده‌ای را علیه دولت هلند به جریان انداختند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی «Islam.ru»، در این پرونده دولت هلند به دلیل عدم حمایت نیروهای حافظ صلح این کشور از مسلمانان در برابر جنایات صرب‌ها تحت پیگرد قانونی قرار گرفته است.
گروهی از مادران و همسران قربانیان قتل‌عام مسلمانان سربرنیتسا با نام «گروه مادران سربرنیتسا»، این پرونده را در دادگاه لاهه به جریان انداخته‌اند.
این گروه اعلام کرده است که نیروهای حافظ صلح هلند که در خدمت سازمان ملل بودند، برای جلوگیری از کشتار هزاران مسلمان این شهر کاری نکردند.
هلند اعلام کرده است که کنترل مستقیمی بر سربازان هلندی در جریان این عملیات نداشته است و این نیروها نیز هر کاری که می‌توانسته‌اند برای نجات مردم کرده‌اند.
پیش از قتل‌عام مسلمانان در سربرنیتسا، سازمان ملل متحد این شهر را منطقه «حفاظت‌شده امن» اعلام کرده ‌بود اما نیروهای صرب در حضور سازمان ملل مسلمانان این شهر را قتل‌عام کردند. ۴۰۰ سرباز مسلح هلندی صلح‌بان نیز که برای ایجاد امنیت در این منطقه مستقر شده بودند در جریان کشتار واکنشی نشان ندادند.
این کشتار توسط «راتکو ملادیچ»، ژنرال صرب، در سال 1995 اتفاق افتاد که در جریان آن بیش از 8 هزار مسلمان ظرف چند روز کشته شدند و اجساد آن‌ها در گورهای دسته‌جمعی به خاک سپرده شد. این قتل‌عام بعد از جنگ جهانی دوم بزرگترین کشتاری است که در اروپا اتفاق افتاده است.
گروه مادران سربرنیتسا سال گذشته نیز شکایتی را علیه سازمان ملل در دادگاه اروپایی حقوق بشر اقامه کردند اما این شکایت راه به جایی نبرد و دادگاه اعلام کرد که سازمان ملل معاف از پیگیری قانونی است.
خانواده‌های قربانیان و بازماندگان نسل‌کشی سربرنیتسا اعلام کردند که دادن مصونیت به سازمان ملل ناامیدکننده است.
پرونده شکایت علیه دولت هلند که هفته پیش به جریان افتاد، از سوی دادگاه مربوطه تا صدور نتیجه پرونده سازمان ملل، به حالت تعلیق در آمده بود.