صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۹۵۷۰۳
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۴
فیض:

گروه اجتماعی: معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، فرهنگ را حوزه اساسی برای این نهاد انقلابی دانست و گفت: حوزه فرهنگی می‌تواند به نیروسازی برای سایر بخش‌های جهاد دانشگاهی بپردازد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، فیض، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی امروز، 26 فروردین‌ماه، در نشست هم‌اندیشی مدیران جهاد دانشگاهی در تدوین برنامه پنجم توسعه این نهاد انقلابی که در جهاد دانشگاهی واحد صنعتی شریف برگزار شد، اظهار کرد: فرهنگ حوزه اساسی برای جهاد دانشگاهی است ولی رؤسای واحدها به فعالیت‌های فرهنگی توجه جدی ندارند.

وی با بیان اینکه حوزه فرهنگی می‌تواند برای سایر بخش‌های این نهاد نیز نیروسازی کند، اظهار کرد: میان نسل قبلی جهاد و نسل کنونی فاصله‌ای وجود دارد و این امر به سبب ورود نیروهایی است که از مسیر فرهنگی وارد جهاد دانشگاهی نشده‌اند.

فیض از جمله اهداف جهاد دانشگاهی را کمک به اسلامی شدن دانشگا‌ه‌ها و اهتمام به حضور مؤثر دانشگاهیان در پیشرفت کشور و ایجاد جامعه‌ای متفکر، عدالت‌خواه، دین‌مدار، اخلاق‌گرا، قانون‌مدار، خودباور و علم‌محور دانست و گفت: این مهم از طریق گسترش و تعمیق شناخت ارزش‌ها و آرمان‌های اسلام، انقلاب و اندیشه‌های امام خمینی‌(ره) میسر می‌شود.

ارتقای مشارکت دانشجویان در اجرای فعالیت‌های فرهنگی

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی تقویت خودباوری، امید به آینده و اعتلای فرهنگ کار و تلاش و تعمیق هویت ایرانی و اسلامی دانشگاهیان و دانشجویان، رشد و ارتقای مشارکت دانشجویان در برنامه‌ریزی و اجرای فعالیت‌های فرهنگی و هنری، تقویت فضای تفکر و آزاداندیشی و فضای گفت‌‌وگو و ایجاد و گسترش ارتباط و برنامه‌های فرهنگی در حوزه دانشجویان جهان اسلام را از راهکارهای رسیدن به هدف اشاره شده دانست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهداف سه ساله حوزه فرهنگی جهاد دانشگاهی اشاره و عنوان کرد: برقراری توازن منطقی در تخصیص بودجه سالیانه برای پرورش خلاقیت‌ها و تقویت نقش‌های هفت‌گانه دانشجویان باید مورد توجه باشد.

فیض بر افزایش پنج درصدی دانشجویانی که حداقل 25 ساعت در سال در برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی جهاد دانشگاهی به عنوان بهره‌مند حضور فعال دارند تأکید کرد و گفت: میزان رضایت‌مندی دانشجویان از برنامه‌های فرهنگی باید با تقویت برنامه‌ها افزایش یابد.

وی از دیگر اهداف مدنظر را افزایش نسبت تعداد دانشجویانی که به صورت افتخاری و به عنوان ایده‌پرداز، طراح و مجری با حوزه فرهنگی جهاد دانشگاهی همکاری دارند به کل جهادگران حوزه فرهنگی به گونه‌ای که نسبت دانشجویان به اعضا پنج به یک شود، عنوان کرد.

تمرکز فعالیت‌های فرهنگی بر موضوعات مورد نیاز دانشجویان

افزایش تمرکز فعالیت‌های فرهنگی هر یک از سازمان‌ها، مراکز و معاونت‌های فرهنگی واحدهای سراسر کشور بر یک یا دو موضوع تخصصی فرهنگی مورد نیاز دانشجویان از دیگر مواردی بود که فیض به عنوان اهداف سه ساله پیش روی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی از آن‌ها نام برد.

فیض با بیان اینکه تعداد طرح‌های ملی نظرسنجی و مطالعات فرهنگی انجام شده طی یک سال معطوف به تشخیص و حل مسائل و رفع چالش‌ها و نیازهای اساسی جامعه و حوزه فرهنگ باید افزایش یابد، تصریح کرد: تقویت تعامل با نهادها و سازمان‌های بین‌المللی در حوزه‌های مرتبط با دانشجویان خارجی یا دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور از طریق اجرای طرح یا برنامه مشترک مورد حمایت آن‌ها، باید تقویت شود.

افزایش میانگین ساعات بهره‌مندی جهادگران از برنامه‌های فرهنگی

وی در پایان سخنان خود افزایش میانگین ساعات بهره‌مندی جهادگران و خانواده‌های آنان از برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی جهاد دانشگاهی طی یک سال را از دیگر اهدافی برشمرد که معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی در برنامه سه سال آینده خود لحاظ کرده است.