صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۹۶۳۴۹
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۰
خبرهای مجازی هفته؛

گروه فضای مجازی: مهم‌ترین رویداد این هفته فضای مجازی انتشار سخنان آیت‌‌الله مصباح یزدی درباره فیلتر کردن بود که به بحث داغ شبکه‌ها و رسانه‌های داخلی و خارجی تبدیل شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، گفتار تازه آیت‌الله مصباح یزدی درباره هجمه سنگینی که از طریق‌ نسل تازه رسانه‌ها متوجه کشور است، تاکنون بار‌ها بیان شده؛ اما از نقطه‌ای که تأکید می‌شود، حرکت سلبی نظیر فیلتر بی‌اثر است و باید در مسیر حرکت ایجابی گام برداشت، حرف‌های تازه‌ای است که می‌توان نشانه‌های یک تغییر بزرگ در فضای رسانه‌ای و فرهنگی کشور تعبیرش کرد؛ اما آیا این جمع بندی، منجر به تصمیمات کلیدی خواهد شد و دوران تازه‌ای را در پی خواهد داشت؟

ایشان سخنان حساسی ‌مطرح کرده که مباحث سیاسی و اعتقادی متفاوتی را شامل می‌شود. وی در بخش‌هایی از همین سخنان که به طور گسترده مورد توجه رسانه‌های داخلی و خارجی فارسی زبان قرار گرفت، گفت: «...امروز دشمن با ماهواره‌ها و اینترنت و امثالهم در حال فعالیت است و هر چه هم فیلتر کنند و مقابله کنند، به جایی نمی‌رسد. باید با کار ایجابی در مقابل اینها عمل کرد.»

به سوالات فیس‌بوکی پاسخ نمی‌دهم

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص رفع فیلتر فیس‌بوک و سرنوشت این شبکه اجتماعی و موضوعات مرتبط با آن اظهار داشت: امسال در لبیک به ندای رهبر معظم انقلاب، پیرو شعار سال «اقتصاد و فرهنگ» حمایت از نیروها و استعداد جوان و مدیریت جهادی که دور از بوروکراسی اداری و برخی از پیچیدگی‌های که در حوزه اداری داریم با روحیه انقلابی دنبال می‌کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به خبرنگاری در خصوص رفع فیلتر فیس‌بوک و سرنوشت این شبکه اجتماعی و موضوعات مرتبط با آن اظهار داشت: اینگونه سوالات را قرار است جواب ندهم.

مردم برای دسترسی به اینترنت با کیفیت، 5/1 سال صبر کنند

محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در آخرین واکنش خود به وضعیت فیلترینگ برخی سرویس‌های پیام‌رسان موبایلی گفت: وزارت ارتباطات بر این باور است که هیچ‌ یک از شبکه‌های اجتماعی نباید به‌ دلیل مسائل اقتصادی فیلتر شود.

محمود واعظی تاکید کرد که نباید این گونه سرویس‌ها به ‌دلیل مسائل اقتصادی و تسهیلاتی که برای کاربران فراهم می‌کند فیلتر شوند مگر اینکه این شبکه‌ها مضرات دیگر یا بحث مشکلات اخلاقی را به دنبال داشته باشند. وی در ادامه افزود: امیدواریم در داخل کشور هم بتوان شبکه‌هایی مشابه را طراحی کرد تا ارتباطات مردم سریع‌تر و راحت‌تر صورت گیرد.

واعظی در پاسخ به سوالی مبنی بر مشکلاتی که کاربران در حوزه اینترنت دارند گفت: حدود سه ماه است که در زمینه کیفیت و سرعت با شرکت‌های مختلف کار می‌کنیم و امیدواریم تا دو ماه آینده به ‌طور تدریجی وضعیت سرعت و کیفیت اینترنت ارتقا پیدا کند. وی در عین حال خاطر نشان کرد: البته همان‌طور که پیش از این هم اشاره شده مردم برای دسترسی به سرعت و کیفیت دلخواه باید حدود یک تا 1/5 سال صبر کنند.

پول مجازی هم از راه رسید

سایت‌های الکترونیکی به تازگی از صدور یک پول مجازی به نام  ‌الله کوین‌ (سکه خدا) خبر دادند. قرار است پول مجازی مذکور به شیوه پول مجازی مشهور «بیت کوین» بر ساختار مالی کاملا باز و انتقال میان فرد به فرد کاربران استوار باشد و بخشی از عایدات آن به گروه اخوان المسلمین داده شود.

سایت الکترونیک پشتیبانی کننده این پول مجازی اعلام کرد: از جمله ویژگی های بارز پول «الله کوین» سرعت بالا در تحویل و نیز بستن قرارداد در عرض 2/5 دقیقه می‌باشد و هدف از تولید آن پشتیبانی مالی از گروه اخوان المسلمین است.

شایان ذکر است که  بیت‌کوین یک شبکه مالی آنلاین است که ایده طراحی آن برای نخستین بار توسط ساتوشی ناکاموتو ژاپنی مطرح شد و در حال حاضر پرچمدار آن گاوین اندرسن است و متقاضیان می‌توانند از آن، برای انجام پرداخت مالی استفاده کنند. در بسیاری از موارد بیت‌کوین همانند شبکه‌های پرداخت سنتی مانند کارت اعتباری ویزا یا مسترکارت یا پی‌پال یا همانند کارت‌های شتاب در کشور ما و پرداخت‌های کارت به کارت یا پرداخت از طریق اینترنت بانک است.

اقدامات شورای عالی فضای مجازی در حوزه اقتصاد مقاومتی بررسی شد

کمال‌الدین پیرمؤذن، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: در این کمیسیون، دبیر شورای عالی فضای مجازی گزارشی از اقدامات و برنامه‌های این شورا در حوزه سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و نیز مرکز ملی فضای مجازی را به نمایندگان ارائه داد.

وی افزود: در بخش دیگری از این جلسه، اعضای کمیسیون نقطه نظراتشان را در مورد نام‌گذاری سال به عنوان «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» را مطرح و بر تلاش مجلس و کمیسیون صنایع و معادن در این راستای تحقق اهداف آن در سال‌ جاری تأکید کردند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه، تصریح کرد: در این جلسه اعضای کمیسیون از اقتصاد مقاومتی به عنوان قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران در برابر تهدیدات خارجی یاد کردند.
پیرمؤذن با انتقاد از اینکه وزیر صنعت، معدن و تجارت در این جلسه حضور نیافت، خاطرنشان کرد: متأسفانه 1330 سؤال از وزرای دولت فقط به دلیل اظهاراتشان و نه عملکردشان مطرح است که آن‌‌ها در پاسخگویی به این سؤالات کوتاهی می‌کنند.

تکریم «مادران شهدا» توسط حزب‌الله سایبر

همزمان با سالروز وفات حضرت ام‌البنین(س) و در راستای قدردانی و تکریم مقام والای شهدا، اولین دیدار اختصاصی خواهران حزب‌الله سایبر با مادران و همسران شهدا برگزار ‌شد.

پایگاه‌های اطلاع‌رسانی گردشگری بدون استفاده در فضای مجازی/ وعده دوباره برای ایجاد سایت گردشگری

رضا موسوی، معاون وقت گردشگری سازمان میراث فرهنگی،‌ صنایع دستی و گردشگری در مراسمی با همکاری یک شرکت خصوصی در حوزه گردشگری از برگزاری ـمسابقه و جشنواره دائمی عکس جذابیت‌های گردشگری ایران در فضای مجازی» خبر داد و گفت: پایگاه اطلاع‌رسانی www.persianchrome.ir بانک تصاویر گردشگری ایران است که در آن هر گردشگر می‌تواند تصاویر مربوط به نقاطی که از آن دیدن کرده است، ببیند.

وی همچنین گفته بود که این سایت پس از گذشت چند ماه می‌تواند اطلاعات گردشگری مفصلی را درباره جاذبه‌های ایران به ایرانیان و گردشگران خارجی ارائه کند. تمامی آژانس‌های مسافرتی نیز اطلاعات خودشان را درباره برگزاری تورهای گردشگری در این سایت قرار می‌دهند تا این پایگاه به آدرسی برای تکمیل اطلاعات لازم هر گردشگر خارجی تبدیل شود.

پس از گذشت تنها چند ماه نه تنها این مسابقه هیچ‌وقت برگزار نشد بلکه اطلاعات آن نیز به‌روز نشد چه برسد به اینکه این سایت به دو زبان انگلیسی و فارسی به صورت 24 ساعته همانطور که وعده داده شده بود، فعالیت کند.

بار دیگر وعده داده شد که دفاتر مسافرتی باید شناسایی و به مردم معرفی شوند و فعالیت آنها برای سازمان میراث فرهنگی شفاف شود که با راه‌اندازی سایت mvconline.ir می‌توان با تجمیع اطلاعات مربوط آژانس‌ها، به این هدف نزدیک شد، ولی این سایت هم اکنون از فعالیت باز مانده است.

ایجاد نخستین مترو اینترنت کشور در کرمان

مرتضی براری، معاون حقوقی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، در حاشیه جلسه مدیران شهرستان سیرجان و کارشناسان مخابرات پیش‌بینی ایجاد 20 هزار شرکت دانش‌بنیان را از برنامه توسعه این وزارتخانه عنوان کرد و اظهار داشت: بیشترین دانشجو در حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات در کشور وجود دارد که 17 درصد دانشجویان در این رشته هستند و در برنامه باید زیرساخت‌های ایجاد و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم شود تا در اشتغال فارغ‌التحصیلان نقش خود را ایفا کند.

معاون حقوقی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد: کرمان یکی از استان‌هایی است که از نظر زیرساخت‌های ارتباطی پیشرو است و نخستین مترو اینترنت و نخستین شبکه باند وسیع کشور در استان کرمان فراهم شده است که در دو ماه آینده دیتاسنتر استانی در این استان افتتاح می‌شود.

وی توسعه خدمات و سرویس‌ها به مردم را منوط به ایجاد و حضور شرکت‌های دانش‌بنیان دانست و افزود: امیدواریم با هماهنگی که با متخصصان و حوزه‌های استانی و شهرستانی داریم در یک بازه زمانی کم تعدادی از شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد شود.

براری بیان کرد: در این زمینه امکانات خوبی به وزارتخانه اختصاص داده شده است و با کمک مجلس بودجه‌ای به وزارتخانه اختصاص داده شده با عنوان وام وجوه اداره شده که به شرکت‌های دانش‌بنیانی که در حوزه ارتباطات فعالیت می‌کنند با بهره بسیار کم پرداخت می‌شود و در استان کرمان هم با این تسهیلات شرکت‌های ذکر شده می‌توانند فعالیت کنند.

هشدار تلاویو/ در انتظار شوک اینترنتی ایران باشید

نشریه عبری انسایت که از سوی مرکز مطالعات امنیت ملی در تلاویو منتشر می‌شود، هشدار داد که قدرت سایبری ایران در فضای اینترنت و الکترونیک رو به گسترش است و می‌تواند تهدیدی جدید و ویرانگر و شوک آور برای اسرائیل محسوب شود، از این رو لازم است که تصمیم گیران سیاسی در اسرائیل و غرب به سرعت وارد عمل شده و جلوی پیشرفت روزافزون ایران را بگیرند.

به گزارش روزنامه لبنانی الاخبار، سرهنگ گابی سیبونی، مدیر برنامه های جنگ الکترونیک در مرکز مطالعات امنیت ملی رژیم صهیونیستی در این باره گزارش داد که توانایی‌های ایران در زمینه سایبرنت (اینترنت) در سال 2013 شاهد جهشی چشمگیر بوده به گونه ای که ایران به یکی از مهم‌ترین بازیگران بین المللی و فعال در دنیای سایبر تبدیل شده است.

این نشریه اسرائیلی در گزارش خود همچنین تاکید کرد که اطلاعات جدیدی که از ایران می‌رسد زنگ خطری برای تلاویو و پایتخت‌های غربی محسوب می‌شود که باعث می‌شود به سرعت دست به کار شده و با جدیت از استیلای ایران بر فضای الکترونیک جلوگیری کنند. چنین مسئله‌ای برای امنیت اسرائیل بسیار مهم است و باعث می‌شود تا تلاویو به سمت ایجاد «گنبد آهنین الکترونیک» با هدف مواجهه با خطر رو به رشد ایران رو بیاورد.