حمید رحیمدخت، قاری و مدرس قرآن کریم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآنی(ایکنا) از آذربایجان غربی، در تشریح مؤلفههای سبک زندگی اسلامی به الگوگیری از نمونههای دینی اشاره و اظهار کرد: الگوهایی که ما برای زندگی انتخاب میکنیم باید الگوهای اسلامی باشد و در این مسیر باید از سیره و سبک زندگی مصادیق دینی مانند پیامبر اسلام(ص) و ائمه معصومین(ع) تبعیت و پیروی کنیم.
وی با تأکید بر اینکه رفتار و سبک زندگی الگوهای دینی باید سرلوحه زندگی افراد در جامعه اسلامی قرار گیرد، موضوع احترام به والدین را یادآوری کرد و در همین رابطه به آیه 83 سوره مبارکه بقره «اِذْ أَخَذْنَا مِیثَاقَ بَنِی إِسْرَائِیلَ لاَ تَعْبُدُونَ إِلاَّ اللّهَ وَبِالْوَالِدَیْنِ إِحْسَانًا وَذِی الْقُرْبَى وَالْیَتَامَى وَالْمَسَاکِینِ وَقُولُواْ لِلنَّاسِ حُسْنًا وَأَقِیمُواْ الصَّلاَةَ وَآتُواْ الزَّکَاةَ ثُمَّ تَوَلَّیْتُمْ إِلاَّ قَلِیلًا مِّنکُمْ وَأَنتُم مِّعْرِضُونَ؛ و چون از فرزندان اسرائیل پیمان محکم گرفتیم که جز خدا را نپرستید و به پدر و مادر و خویشان و یتیمان و مستمندان احسان کنید و با مردم [به زبان] خوش سخن بگویید و نماز را به پا دارید و زکات را بدهید آنگاه جز اندکى از شما [همگى] به حالت اعراض روى برتافتید،» اشاره کرد.
این قاری قرآن اظهار کرد: برای اینکه سبک زندگی ما سبک زندگی اسلامی شود ابتدا باید رفتار در خانه و خانواده از جمله رفتار و برخورد صحیح با پدر و مادر را بدانیم.
رحیمدخت در ادامه با اشاره به جایگاه خانواده و ازدواج در سبک زندگی اسلامی اضافه کرد: تبعیت از سبک زندگی دینی ـ قرآنی میطلبد که فرد در مسائل اقتصادی نیز رفتار و عملی مطابق با شرع و قوانین اسلامی داشته باشد.
وی افزود: در رابطه با مسائل اجتماعی نیز ضرورت دارد که هر فردی شیوه درست رفتار با اقشار مختلف جامعه را با الگوگیری از رفتار بزرگان دینی مانند امامان معصوم(ع) و خاصه نبی مکرم اسلام(ص) بیاموزند و مطابق با آن با دیگران رفتار کنند.
این مدرس کلام وحی، اخلاق را مهمترین معیار و مؤلفه در سبک زندگی اسلامی عنوان کرد و با بیان اینکه خودسازی فردی گام اول در رسیدن به گذارههای اخلاق دینی در فرد و جامعه است، افزود: گام اول در خودسازی فردی دوری انسان از کبر، بخل، حسد و کسب دانش برای بهدست آوردن معرفت است.
لزوم ایجاد کارگروههای تخصصی برای تحقق سبک زندگی اسلامی
رحیمدخت ادامه داد: بهترین راهکار عینیتبخشی به شاخصههای سبک زندگی قرآنی در شرایط کنونی این است که تمام سازمانها و همه متولیان امور فرهنگی از جمله دستگاههای فرهنگی مانند تبلیغات اسلامی، ارشاد، کانونهای مساجد، حوزههای علمیه و حتی شهرداریها با هم تعامل داشته و کارگروههایی را تشکیل دهند که کارشناسانه برای امور فرهنگی جامعه تلاش و هزینه کنند.
وی معتقد است تمامی کارشناسان باید متحد شوند و همفکری لازم را جهت عینیتبخشی به شاخصههای سبک زندگی اسلامی و قرآنی انجام دهند.
برگزاری برنامههای قرآنی در محیطهای تفریحی و فرهنگی
قاری آیات کلام وحی با بیان اینکه ادارات و سازمانها نباید جدا از هم کار کنند و متولیان فرهنگی کشور باید دست در دست هم دهند و به ایدههای کارشناسی شده جامه عمل بپوشانند، اضافه کرد: وقتی میخواهیم فرهنگی در جامعه گسترش پیدا کند باید طرحهای تخصصی را وارد محیط خانواده، مدارس و دانشگاه کنیم و فضای قرآنی را در جامعه نشر و اشاعه دهیم.
رحیمدخت افزود: برای ترویج و اشاعه فرهنگ دینی میتوانیم نماز و کلاسهای قرآن را در محیط های تفریحی مانند پارکها برگزار کنیم و با فرهنگسازی و ایدههای جدید و کارشناسی شده محیط جامعه را به محیط قرآنی تبدیل کنیم.