بهنوش صادقی، کارگردان تلویزیون در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره جایگاه زن در سینمای پس از انقلاب اظهار کرد: جایگاه زن در سینمای پس از انقلاب را نمیتوان به هیچ وجه با گذشته مقایسه کرد، زیرا قبل از انقلاب از زنان به عنوان ابزاری برای فروش فیلمهای سینمایی بهره برده میشد، اما با پیروزی انقلاب اسلامی، زن در سینما دارای هویت انسانی شد؛ اتفاقی که رشد سینماگران زن در سینمای کشورمان را در پی داشت.
وی افزود: با وجود این که سینمای پس از انقلاب توانسته برای زنان جایگاهی شایسته ترسیم کند، اما باز هم میبینیم که در مقایسه با مردان این حضور شکلی مطلوب ندارد، چون فیلمنامههایی که در آن زنان محور داستان باشند به شدت کم است و اگر هم متنی در این زمینه وجود داشته باشد از کیفیت لازم برخوردار نیست.
فیلمنامههای کم با محوریت زنان در سینما
ابن کارگردان ادامه داد: این که در حوزه زنان فیلمنامههای لازم وجود ندارد دلایلی خاص دارد که از جمله مهمترین آنها میتوان به برخی محدودیتها که در قبال خانمها نسبت به آقایان وجود دارد اشاره کرد، بنابراین معمولا فیلمسازان ترجیح میدهند که کار خود را دستخوش این ضعفها نکنند، این اتفاق به نوعی برای خود من روی داد و برای این که کارم دستخوش محدودیتهای رایج در کارهای با محوریت زنان نشود، شخصیت زن داستانم را به مرد تبدیل کردم.
وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به توضیحات ارائه شده نمیتوان حضور زن مسلمان را به طور فردی که بتواند به عنوان یک الگو مطرح شود در سینما و تلویزیون مشاهده کرد؟ توضیح داد: من به صورت گل درشت و رو به این موضوع نگاه نمیکنم، چون معمولا ما از این سطحینگری آسیبهای فراوانی به ویژه در هنر دیدهایم. با این توضیح باید بگویم که در عالم هنر آن گونه که انتظار میرود الگوهایی عیان در این حوزه وجود ندارد.
این کارگردان در پایان بیان کرد: برای این که بتوانیم فرهنگ زن مسلمان را در سینما ترویج دهیم باید ابتدا در این زمینه فرهنگسازی کنیم، رسیدن به این خواسته نیز تنها با دستورالعمل به وجود نمیآید بلکه نیاز است که در این حوزه نهادهای مذهبی مرتبط با زنان نیز قدمهایی بردارند.