به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری دومین یادواره فرهنگی ـ هنری «طلوع خرداد» با هدف پاسداشت قیام خونین 14 خرداد 42 با حضور محمدحسین اسماعیلی معاون هنری سینمایی اداره کل وزارت ارشاد استان تهران و قائم مقام دبیر یادواره، جعفر کاظمی رئیس اداره ارشاد ورامین و دبیر بخش تئاتر خیابانی، امیرحسین طاهری رئیس اداره ارشاد پیشوا و دبیر بخش خوشنویسی در سالن اجتماعات اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران برگزار شد.
در ابتدای این جلسه اسماعیلی اظهار کرد: این یادواره در آستانه پنجاه و یکمین سالگرد قیام خونین 15 خرداد برگزار میشود؛ قیامی که از آن به عنوان مبدا انقلاب اسلامی باید نام برد، بنابراین تمام سعی ما بر این امر استوار است که با اتکا به این مهم در یادواره به نوعی مبلغ ارزشهای انقلاب اسلامی باشیم، به ویژه این که در سخنان نوروزی مقام معظم رهبری به فرهنگ تاکید ویژه شده است.
وی افزود: این یادواره از معدود رویدادهای هنری کشورمان است که با محوریت انقلاب اسلامی برگزار میشود، بنابراین تمام سعی ما این است که این اتفاق به منسجمترین شکل ممکن روی دهد. این جشنواره در سه بخش تئاتر خیابانی، ادبی و هنرهای تجسمی برگزار خواهد شد.
موضوعات مورد توجه در یادواره «طلوع خرداد»
اسماعیلی ادامه داد: این یادواره به سه موضوع به عنوانمحور توجه دارد. قیام 15 خرداد، انقلاب اسلامی و بیداری اسلامی این سه محور هستند که هر کدام در اشکال خاص خود موضوعات مورد نظرشان را مورد توجه قرار دادهاند. در ضمن در بخش ادبی این یادواره به بحث خاطرهنگاری پرداخته میشود؛ خاطرهنگاری که میتواند از طرف خود صاحب اثر یا به نقل از دیگری مطرح شود.
قائم مقام دبیر جشنواره با تاکید بر اینکه تمامی گروهها میتوانند در تئاتر خیابانی یادواره حضور یابند، گفت: در بخش تئاتر خیابانی آثار به صورت رقابتی حضور خواهند داشت، همچنین تمامی گروههای نمایشی با برخوداری از موضوع مورد نظر یادواره، قادر به حضور در این رویداد هستند. این امکان برای بخش خوشنویسی جشنواره نیز ممکن است. مطلب دیگر اینکه علاقمندان به حضور در یادواره تنها تا اول خردادماه فرصت ارسال آثار دارند.
وی درباره داوری آثار و زمان برگزاری جشنواره همچنین توضیح داد: پس از پایان مهلت ارسال آثار، داوری تا 5 خردادماه انجام خواهد شد تا از 11 الی 18 خرداد شاهد برگزاری این یادواره باشیم.
در ادامه این جلسه کاظمی رئیس ارشاد ورامین هم در سخنانی تصریح کرد: امید ما این است با برگزاری این جشنواره گامهای موثری در جهت ارتقا هنر روی دهد، زیرا معتقدم هنر زمانی که با آموزههای انقلاب پیوند خورد راه رشد را طی خواهد کرد.
هدف از برگزاری یادواره
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: برای این جشنواره هدفهای متعددی را میتوان توصیف کرد که از آن جمله میشود به حمایت از آثاری با محوریت انقلاب اسلامی اشاره کرد، همچنین کشف استعدادهای جدید انگیزه مهم دیگری برای برگزاری این رویداد است.
کاظمی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: ورامین، قرچک و پیشوا به عنوان سه شهری که قیام 15 خرداد در آنجا روی داد میزبان برگزاری این یادواره هستند. درباره این جشنواره ذکر این نکته را نیز ضروری می دانم. آن نیز پرداختن به زوایای پنهان این قیام تاریخی است که تا به امروز به آنها پرداخته نشده است.
وی در پایان تاکید کرد: تمام خواسته و هدف برگزارکنندگان این جشنواره و مردم شهرستان ورامین این است که شهدای قیام 15 خرداد به شکل شایستهای به مردم معرفی شوند، زیرا در این زمینه تا به امروز اطلاعرسانی لازم انجام نشده است.