صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۳۹۹۸۵۳
تاریخ انتشار : ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۰

گروه ادب: مهدی محقق در بزرگداشت استاد مطهری، خاطره آخرین گفت‌وگوی خود با این شهید بزرگوار را بازگو کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم گرامیداشت سالروز استاد شهید مرتضی مطهری روز گذشته، ششم اردیبهشت با حضور مهدی محقق، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

مهدی محقق، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در این مراسم با اشاره به ارتقای علمی در فرهنگ و تمدن اسلامی گفت: جهان اسلام پس از این که ارتقای علمی در فرهنگ و تمدن اسلامی پیدا کرد، دچار انحطاط فرهنگی شد و غربی‌ها آثار مسلمانان را ترجمه و از آن در راستای رشد و توسعه خود بهره گرفتند.

وی افزود: زمانی که در هیچ نقطه جهان رصدخانه‌ای وجود نداشت، کشورهای مسلمان از جمله ایران، هند و ترکیه صاحب رصدخانه بودند، اما حوادث و اتفاقاتی رخ داد که این رصدخانه‌ها با خاک یکسان شد و دانشمندان غربی با استفاده از کتاب‌های دانشمندان مسلمان توانستند تلسکوپ بسازند.

محقق در ادامه به خاطرات خود از شهید مطهری اشاره کرد و گفت: شهید مطهری را هفتاد سال است که می‌شناسم و زمانی که مرحوم پدرم به دعوت آیت‌الله بروجردی در قم منبر می‌رفت، بیشتر طلاب خراسانی در اطراف وی جمع می‌شدند و به پدرم می‌گفتند ما در مشکلاتمان چه مادی و چه علمی به مطهری مراجعه می‌کنیم و از همان زمان با شهید مطهری آشنا شدم که مربوط به سال 1324 می‌شود.

وی افزود: از زمان آشنایی تا حدود 20 سال در جلسات منظم علمی که در مدرسه سپهسالار که اکنون به نام شهید مطهری تغییر نام یافته است، حضور داشتیم و هفته‌ای یک بار در روزهای چهارشنبه همدیگر را ملاقات می‌کردیم و افراد برجسته‌ای در این جلسات حضور داشتند.

محقق ادامه داد: زمانی که شهید مطهری از قم به تهران آمد شاگردانی که می‌خواستند شرح منظومه حاج ملاهادی سبزواری بخوانند به استاد مطهری معرفی می‌کردم و وی در مسجد معیری شرح می‌گفت.

وی در ادامه گفت: وقتی شهید مطهری به تهران آمد، مشکل مسکن داشت و من این مشکل را با پدرم در میان گذاشتم و به شهید مطهری گفتم در خانه ما که قدیمی نیز هست، دو اتاق خالی وجود دارد و اگر مایل باشند می‌توانند در آنجا زندگی کنند، شهید مطهری از این موضوع استقبال کرد و زمانی که با همسر شهید مطهری برای بزرگداشت وی تماس گرفتم از آن روزها که در منزل پدرم زندگی می‌کردند به خوبی یاد کرد؛ هر چند مشکلات زیادی در آنجا داشتند.

محقق تصریح کرد: زمانی که به دانشگاه رفتیم در جلسات وزارت علوم، من نماینده دانشکده ادبیات بودم و شهید مطهری نماینده دانشکده الهیات بود. در یک جلسه می‌خواستند برنامه‌ای بریزند که بزرگان شرح حال خود را بنویسند تا الگوی جوانان باشد و شهید مطهری در آن جلسه گفت، امید جوانان مملکت از بزرگان قطع شده و به قدری پستی و مال‌اندوزی از آنها دیده‌اند که اگر شرح حال آنها را بخوانند، می‌گویند چه کنیم که مانند آنها نشویم.

وی در ادامه جلسات 20 ساله فرهنگی و علمی را مورد اشاره قرار داد و افزود: زمانی که آیت‌الله امامی کاشانی از برگزاری این جلسات اطلاع پیدا کردند، گله کردند که ما مگر علمی نیستیم که در این برنامه‌ها حضور نداریم و از آن پس در جلسات حضور پیدا کرده و در بحث‌ها و گفت‌وگو شرکت می‌کردند.

این چهره ماندگار درباره حضور مقام معظم رهبری در این جلسات گفت: ایشان فرمودند عجب مجلس خوبی است و حیف زمانی با این جلسات آشنا شدیم که گرفتار مسائل سیاسی و مملکتی هستیم.

محقق درباره آخرین صحبت‌های خود با شهید مطهری بیان کرد: یک روز استاد مطهری با من تماس گرفته و سؤال کردند که کتاب «القبسات» میرداماد را منتشر کردید؟ و من گفتم که نه تنها منتشر شده بلکه دو مقدمه نیز در آن به نگارش درآورده‌ایم و استاد مطهری گفتند که به این کتاب نیاز دارند. شب همان روز که این کتاب را برای رساندن به استاد مطهری به شخصی دادم، آن شخص گفت که مطهری همان مرتضی مطهری است و من در جواب گفتم: بله و آن شخص خبر از ترور شدن شهید مطهری را به من داد که بسیار متأسف و متأثر شدم.

یحیی طالبیان، رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات اسلامی در این مراسم با اشاره به روز معلم و گرامیداشت استاد شهید مطهری گفت: روز معلم یادآور تکریم علم و دانش در ایران و اسلام است و یاد ارزش دانش، تعهد، کرامت و بزرگی‌هایی است که در شهید مطهری بود. پاسداشت این روز، پاسداشت ارزش‌هاست و تداوم این امر سبب می‌شود تا چراغ علم و دانش بیش از پیش روشن‌تر و پرفروغ‌تر شود.

گفتنی است که در این مراسم از احمد پاکتچی، عضو هیئت علمی دایرةالمعارف اسلامی و دانشگاه امام صادق(ع) تجلیل و قدردانی شد.