صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۰۰۸۵۷
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۶:۲۴
حجت‌الاسلام رشاد عنوان کرد:

گروه ادب: رئیس سازمان فرهنگ و اندیشه اسلامی، شعر و شاعران را بر اساس نص صریح قرآن به دو گروه تقسیم کرد و گفت: گروهی به دنبال فریب‌کاری بوده و دیگران را نیز دچار سرگشتگی و تحیر می‌کنند؛ گروهی نیز شاعران حماسه و عدالتخواه و اهل ایمان هستند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین علی‌اکبر رشاد، رئیس سازمان فرهنگ و اندیشه اسلامی در مراسم بازنمایی و پاسداشت «خورشید در مشت» که روز گذشته 8 اردیبهشت در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد، با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب درباره «خورشید در مشت» طی آبان سال 91 عنوان کرد: این کتاب دارای اشعاری در سطح ارزشمند است.
وی با بیان این که گاه اتفاق‌هایی در تاریخ روی می‌دهد که از وقوع آنها تعجب می‌کنیم، ولی پس از تحقیق متوجه می‌شویم که به واقع روی داده‌اند، افزود: علیرضا قزوه در تلاش بود که بگوید شعر باید در خدمت انقلاب، عدالت، جهد و جهاد و مبارزه به کار گرفته شود و این رویکرد در حوزه شعر، جرم نیست.
حجت‌الاسلام رشاد تصریح کرد: این که قزوه تأکید می‌کرد از شعر در این راستا می‌توان بهره گرفت و این موضوع با شعریت آن منافات ندارد، یعنی هم می‌تواند شعر باشد، هم حماسه و هم عرفان؛ در نگاه اول متعجب شدم و تصور کردم که کار به کجا رسیده است که می‌گوییم شعر باید در خدمت انقلاب، مردم و حماسه باشد، ولی گاه شعری که در این حوزه ورود پیدا کرده است را زیر سؤال می‌بریم و این موضوع جای تعجب دارد.

تقسیم‌بندی شعر و شاعران براساس نص صریح قرآن

رئیس سازمان فرهنگ و اندیشه اسلامی، شعر و شاعران را بر اساس نص صریح قرآن به دو گروه تقسیم کرد و گفت: گروهی به دنبال فریبکاری بوده و متحیر هستند و دیگران را نیز دچار سرگشتگی و تحیر می‌کنند؛ گروهی نیز شاعران حماسه و عدالتخواه، مدافع مردم مظلوم و اهل ایمان هستند که به آنچه می‌گویند عمل می‌کنند.
وی ادامه داد: در بیان و گفتار ائمه(ع) نیز شعرا دو گروه بوده‌اند؛ گروهی که مذمت شده و به شدت تحریم شده‌اند و گروهی که دیوار به دیوار وحی و حکمت حرکت کرده‌اند. در این راستا برخی شعرا از سوی معصومین(ع) جذب شده و صله گرفته‌ و برخی نیز طرد شده‌اند.
حجت‌الاسلام رشاد اظهار کرد: شعر از بعد هنری نیز به دو گروه تقسیم می‌شود، گروهی که موسیقی حرام است و مرتکب آن ولو این که ابزار آن را بسازد، استفاده کند و ... یا حتی بشنود، عذاب می‌شود و جهنمی است و این اقدام ضدارزش است، به این معنی که انجام این کار گناه کبیره است.
وی با بیان این که گناهی که به عقاب تهدید می‌شود، گناه کبیره به شمار می‌آید، افزود: هنری ارزش دارد که جوهر آن ارزشمند باشد، بنابراین دو نوع هنر متفاوت داریم و دو ارزش تکنیکی و قدسی نیز در این راستا موجود است.
حجت‌الاسلام رشاد با اشاره به «خورشید در مشت» یادآور شد: این اثر در میان آثار هنری جایگاه خاصی پیدا کرده است، به طوری که توجه رهبر معظم انقلاب به آن جلب شد. معظم‌له حتی گاهی بین قطعات و بخش‌های مختلف این دست کتاب تفکیک کرده‌اند که کتاب محمدمهدی سیار نمونه آن است که درباره آن به سیار گفتند، «کولاک کرده‌ای».
وی با اشاره به سخنان معظم‌له درباره کتاب سیار که شعرهای خوبی دارد، افزود: این بیان معظم‌له به آن معنی است که اشعار ضعیف نیز وجود دارد، ولی آنچه حاوی ارزش است باید مطرح شود و این موضوع نشانگر ضعف مجموعه نیست.
حجت‌الاسلام رشاد تأکید کرد: آنچه در این راستا اهمیت دارد آن است که رهبر معظم انقلاب کتاب «خورشید در مشت» را در مسیر شعر عدالت‌خواه دیده‎اند که صدای مظلوم را شنیده و در آن راستا قلم زده شده است.