صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۰۱۳۴۷
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۳:۵۹
مصطفی‌پور تأکید کرد:

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران تأکید کرد که با انتشار قرض‌الحسنه و استقبال از «حساب قرآنیان؛ سرفصل 114» محدودیت‌ها در سر راه فعالیت تشکل‌های قرآنی کاهش خواهد یافت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با توجه به تفاهم‌نامه‌ای که بین اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور و بانک قرض‌الحسنه مهر ایران، منعقد شده است، فعالان قرآنی از این پس می‌توانند با افتتاح حساب در این بانک، طبق ضوابط و شرایط معین تسهیلات دریافت کنند که این تسهیلات با اقساط پنج‌ساله و سود چهار درصد در اختیار فعالان قرآنی قرار داده می‌شود.

همچنین غلامرضا مصطفی‌پور، مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، درباره اهداف و مفاد این طرح، گفت: بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در راستای تحقق یکی از ابزارهای اساسی اقتصاد اسلامی که نشأت گرفته از فرهنگ اسلامی است، مسئولیتی را پذیرفته که در راستای این مسئولیت، یکی از اهدافش، توسعه قرض‌الحسنه است.

نشر قرض‌الحسنه در جامعه؛ به عنوان یک واژه قرآنی

وی اظهار کرد: قرض‌الحسنه به عنوان یک واژه قرآنی باید در جامعه نشر پیدا کند، مخاطبان خود را پوشش دهد و به آنها خدمات‌دهی کند، ضمن این که آحاد جامعه مخاطبان این بانک هستند، مؤسسات و تشکیلات قرآنی کشور نیز به عنوان یکی از نهادها، ارگان‌ها و تشکیلاتی که مشخصاً در خدمت‌گذاری به قرآن فعالیت می‌کنند و از فراوانی و گستردگی بسیار زیاد در کشور برخوردار هستند، می‌توانند از مخاطبان این بانک باشند.

مصطفی‌پور بیان کرد: بانک قرض‌الحسنه مهر ایران به عنوان نهادی ارزشمند که اهداف اعتقادی و اسلامی را دنبال می‌کند و مجموعه مؤسسات قرآنی که در ترویج فرهنگ قرآنی تلاش می‌کنند با این ابزار قرآنی قرض‌الحسنه و با تعامل با یکدیگر می‌توانند، موفق و ارزشی عمل کنند.

وی افزود: در همین راستا در قبال تفاهم‌نامه‌ای که بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با مؤسسات و مجموعه تشکل‌های قرآنی منعقد کرده است، مقرر شده که به افرادی که در مجموعه این تشکل‌ها در سراسر کشور مشغول به فعالیت هستند یا در فضای قرآنی ورود پیدا می‌کنند و عضو تشکل‌های قرآنی می‌شوند در شرایطی به صورت مشترک با بهره‌گیری از منابع بانک و منابع مؤسسات و تشکل‌های قرآنی در سراسر کشور، تسهیلات قرض‌الحسنه اعطاء شود.

رفع محدودیت‌ها و تنگناهای مراکز قرآنی با انتشار قرض‌الحسنه

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران معتقد است که با انتشار قرض‌الحسنه، محدودیت‌ها و تنگناها که برای اعضای این تشکل‌ها ممکن است به وجود بیاید، رفع می‌شود و مؤسسات و تشکل‌های قرآنی در قبال تسهیلات قرض‌الحسنه که نرخ چهار درصد کارمزد را دارد و هیچ سودی به آن تعلق نمی‌گیرد، تأمین مالی می‌شوند.

وی همچنین افزود: ایجاد سپرده قرض‌الحسنه با همان ارزی که سپرده‌گذاری می‌شود، امکان‌پذیر است اما در بانک قرض‌الحسنه امکان بهره‌مندی از منابع بانک در اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه با ارزهای خارجی وجود ندارد یعنی امکان سپرده‌گذاری قرض‌الحسنه با ارزهای خارجی امکان‌پذیر است، اما امکان پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه از محل منابعی غیر از منابع سپرده‌گذار در حال حاضر وجود ندارد و پرداخت‌های تسهیلاتی این بانک به صورت ریالی است.

تأکید نص صریح قرآن بر ارزشمند بودن قرض‌الحسنه

مصطفی‌‌پور بیان کرد: نص صریح قرآن و روایات متعدد از ائمه اطهار(ع) تأکید بر ارزشمند بودن قرض‌الحسنه دارد، بنابر این هر دست برادری که در نشر احکام قرآنی و بخصوص قرض‌الحسنه، ورود پیدا کند بانک قرض‌الحسنه مهر ایران از همه آنها استقبال می‌کند و در راستای نشر احکام قرض‌الحسنه قرآنی همراهی می‌کند.

وی در پایان گفت: از مجلس شورای اسلامی یا هر مصوبه‌ای که مجلس داشته باشد که به موجب آن منابعی را با هدف توسعه تشکل‌های قرآنی تخصیص دهد که به این بانک بیاید، بانک نیز از منابع خود در راستای مضاعف کردن آنها استفاده می‌کند و به جامعه مورد هدف خود تسهیلات قرض‌الحسنه پرداخت می‌کند.