صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۰۲۷۶۴
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۸
محمدجواد توکلی عنوان کرد:

گروه اقتصاد: حرکت در جهت الگوهای رشد نامتوازن و هزینه‌کرد منابع در گلوگاه‌های اقتصادی کشور به عنوان محرک، می‌تواند به بهبود وضعیت اقتصاد کمک کند.

محمدجواد توکلی، عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به اینکه مدل توسعه نامتوازن در مقطع فعلی می‌تواند به عنوان ابزاری در جهت بهبود وضعیت اقتصادی کشور مورد استفاده قرار بگیرد، گفت: استفاده بهینه از منابع در بزنگاه‌های اقتصادی کشور در حال حاضر می‌تواند یکی از اصلی‌ترین سیاست‌های اقتصادی دولت باشد.
این کارشناس اقتصادی در ادامه افزود: در ادبیات توسعه و در مقوله مقابله با توسعه‌نیافتگی، ما به اصطلاح با «لوپ»های توسعه‌نیافتگی و دورهای باطل پیشرفت روبرو هستیم. به طور مثال در یک چرخه معیوب اگر بخواهید تولید را بهبود ببخشید، به واسطه سیستماتیک بودن آن، در بخش مصرف دچار مشکل و ناهماهنگی خواهید شد و اگر در صدد بهبود وضعیت مصرف برآیید، با مشکلات زیرساختی حمل و نقل مواجه می‌شوید. همین مسئله است که سبب می‌شود تا عملا برنامه‌ریزی بلندمدت با مشکل مواجه شود.
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در ادامه افزود: ما در حال حاضر نیازمند کارهای پژوهشی هستیم که بتواند بسته‌های سیاست‌گذاری در زمینه توسعه اقتصادی را مورد بررسی قرار دهد. پرداختن به بخش‌های مختلف اقتصاد به طور جسته و گریخته حاصلی جز هدررفت منابع و انرژی ندارد.
وی خاطرنشان کرد: بر این اساس حرکت در جهت الگوهای رشد نامتوازن و هزینه کرد منابع در گلگوگاه‌های اقتصادی کشور به عنوان محرک، می‌تواند به بهبود وضعیت اقتصاد کمک کند. در حال حاضر نیز به نظر می‌رسد پرداختن به مقوله توسعه صنعت حمل و نقل و رونق حمل ونقل ریلی کشور می‌تواند تا حد زیادی از هدر رفت منابع و اضافه‌کاری‌ها در اقتصاد کشور جلوگیری کند.
توکلی در تشریح دلایل خود در رابطه با توجه به صنعت حمل و نقل در برهه کنونی گفت: فقدان سیستم حمل و نقل توسعه‌یافته سبب شده تا مهاجرت از روستا به شهرها افزایش پیدا کند و این امر در خصوص پایتخت نیز با شدت بیشتری صورت گرفته است. حال آن‌که در اکثر کشورهایی که در زمینه توسعه اقتصادی فعال و پیشرو هستند وجود زیرساخت‌های مطلوب حمل و نقل سبب شده تا مراکز سیاسی و اقتصادی کشور از هم منفک و منابع و امکانات نیز به شکل هدفمند در تمام نقاط کشور تقسیم شده است.