صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۰۳۱۹۰
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۵
محمد بیستونی بیان کرد:

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: عضو هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی معتقد است که مهم‌ترین دغدغه‌ مربیان قرآن نبود قرارگاه فرماندهی و تشکیلات مرکزی با نام وزارت قرآن برای فعالیت‌ها و آموزش‌های قرآنی در کشور است.

محمد بیستونی، عضو هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در رابطه با پیشنهاد خبرگزاری ایکنا مبنی بر نام‌گذاری یک روز از هفته معلم به‌ نام روز معلم قرآن گفت: در حال حاضر در کشور برای هر مناسبتی یک روز تخصیص یافته است، با توجه به اینکه جای قرآن و معلم قرآن در این بین خالی بود، این پیشنهاد بسیار مناسب است.

وی در ادامه در رابطه با جایگاه معلم قرآن اظهار کرد: معلم قرآن در وهله اول باید خود دارای رفتار و کردار قرآنی باشد؛ یعنی به‌گونه‌ای نباشد که مشمول آیه «لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ» (آیه دو، سوره صف) باشد، یعنی چیزی را بگویید که خودش عمل نکند و یا به آن اعتقاد نداشته باشد.

رفتار و کردار معلم قرآن الگوی فرهنگ‌‌سازی قرآنی

عضو هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور تصریح کرد: اگر معلم دارای رفتار و کردار قرآنی باشد، کسانی که از این معلم درس می‌گیرند، خلق و خوی این معلم را الگو قرار می‌دهند و این موضوع می‌تواند در ارتباط با رفتارسازی و فرهنگ‌سازی قرآنی مهم‌ترین نقش را داشته باشد.

وی در رابطه با دغدغه مربیان قرآن بیان کرد: یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مربیان قرآن، نبود قرارگاه فرماندهی و تشکیلات مرکزی با نام وزارت قرآن برای فعالیت‌ها و آموزش‌های قرآنی در کشور است؛ به این معنا که در کشور 19 وزارتخانه و سازمان وجود دارد که متولی کار قرآنی و فرهنگی در کشور هستند؛ یعنی 19 جزیره مستقل از یکدیگر و بدون ارتباط با هم کار فرهنگی و قرآنی می‌کنند، به همین دلیل علی‌رغم اینکه فرهنگ قرآنی در اولویت نظام است، اما متأسفانه جامعه از پیشرفت خوبی در ارتباط با رفتارسازی و فرهنگ‌سازی و آموزش قرآن برخوردار نیست.

نبود بانک اطلاعات قرآنی در کشور

بیستونی افزود: نه تنها در رابطه با معلمان قرآن در کشور بانک جامع اطلاعاتی وجود ندارد، بلکه در مورد فعالیت‌های قرآنی و عرصه‌های مختلف قرائت، ترجمه، تفسیر، تدبر و .... قرآن نیز این موضوع کم‌رنگ است و به شدت در این حوزه موازی‌کاری صورت می‌گیرد و هزینه‌های زیادی صرف کارهای تکراری می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت مؤسسه تفسیر جوان گفت: در سال جاری مؤسسه تفسیر جوان تألیف کتابی با عنوان «نخستین بانک جهانی قرآن‌پژوهی» در 120 جلد و «تفسیر کودک» با محوریت اینکه چگونه پیام‌های قرآن را به کودک خود انتقال دهیم، را در دست اقدام دارد.

ورود مؤسسات قرآنی به عرصه فعالیت‌های تخصصی

مدیرعامل مؤسسه تفسیر جوان اظهار کرد: در سال جاری ضروری است که مؤسسات قرآنی به سوی تخصصی شدن حرکت کنند؛ یعنی از شکل هیئتی و کشکولی خارج شوند و هر مؤسسه خود را در یک موضوع بالا کشیده و به‌ صورت حرفه‌ای کار کند، زیرا اگر این مؤسسات به صورت حرفه‌ای کار نکنند، حذف می‌شوند.

وی تصریح کرد: مؤسسه تفسیر جوان از ابتدا بر روی تفسیر میان رشته‌ای، موضوعی و کاربردی متمرکز شده است و در حال حاضر پس از گذشت سال‌ها در کشور مطرح است و کسانی که می‌خواهند در حوزه پژوهش و تفسیر قرآن فعالیت کنند از این مؤسسه کمک می‌گیرند، در نتیجه نیاز است که این امر در رابطه با تمام مؤسسات در حوزه جغرافیایی و محلی خودشان رخ دهد.

بیستونی در پایان بیان کرد: در سال جاری دولت 200 میلیارد تومان برای حمایت از فعالیت‌های قرآنی ـ مردمی اعتبار در نظر گرفته است و نیاز است تا مؤسسات قرآنی برای دریافت و جذب اعتبار برنامه‌های خود را ارائه کنند و از طریق نمایندگان شهرستان خود به شورای توسعه فرهنگ قرآنی فشار وارد کنند تا این بودجه را دریافت کنند.