صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۰۳۲۶۱
تاریخ انتشار : ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۱۰

گروه اندیشه: استاد گروه معارف دانشگاه پیام‌ نور ارومیه تفرقه و اختلافات مذهبی و دینی را زاده درک جزئی از مفاهیم و آموزه‌های دینی دانست و افزود: تأمل و تدبر پژوهش‌محور راهکار مقابله با اختلاف‌افکنی‌های مذهبی است.

علی داوطلب، استاد گروه معارف دانشگاه پیام‌ نور ارومیه در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن‌(ایکنا) از آذربایجان‌ غربی، با اشاره به اینکه بشر برای شناخت خداوند نیازمند سیر در آفاق و انفس است، افزود: تفکر و پژوهش در مورد آفاق و انفس از طریق تدبیر و تأمل عمیق در آیات و نشانه‌های ذکر شده در آیات کلام وحی محقق می‌شود.

وی در ادامه گفت: پژوهش و تفکر در آفرینش موجودات، آسمان‌ها و زمین و همچنین تدبر در روح و نفس خویش بیانگر عظمت پروردگار حکیم است.

داوطلب با بیان اهمیت مطالعه، تحقیق و پژوهش قرآن کریم و نقش کلیدی آن در هدایت جوامع بشری افزود: پیامبر‌اکرم (ص) تأکید خاصی بر تحقیق و پژوهش مسلمانان داشتند زیرا با افزایش سطح علم و اخلاص شرایط رشد و بالندگی انسان‌ها فراهم می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه هیچ‌گونه محدودیتی برای یافتن علم وجود ندارد، افزود: علم در واقع حکم عنایت الهی را دارد که برای بشریت و سعادت دنیوی و اخروی انسان‌ها است.

داوطلب، پژوهش در قرآن کریم را صریح‌ترین راه برای رفع شبهات و دفع باطل دانست و گفت: تفرقه و اختلاف در جوامع بشری زاده کج‌فهمی و درک جزیی از مسائل مطرح شده است که کلید و قفلگشای آن پژوهش در قرآن است.

استاد گروه معارف دانشگاه پیام‌ نور ارومیه در پایان تعقل در آیات قرآن کریم را نیاز هر مسلمان ذکر کرد و گفت: می‌دانیم که یک ساعت تفکر با هفتاد سال عبادت برابر است، پس نباید لحظات زندگی را با بطالت گذراند.