علی داوطلب، استاد گروه معارف دانشگاه پیام نور ارومیه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، با اشاره به اینکه بشر برای شناخت خداوند نیازمند سیر در آفاق و انفس است، افزود: تفکر و پژوهش در مورد آفاق و انفس از طریق تدبیر و تأمل عمیق در آیات و نشانههای ذکر شده در آیات کلام وحی محقق میشود.
وی در ادامه گفت: پژوهش و تفکر در آفرینش موجودات، آسمانها و زمین و همچنین تدبر در روح و نفس خویش بیانگر عظمت پروردگار حکیم است.
داوطلب با بیان اهمیت مطالعه، تحقیق و پژوهش قرآن کریم و نقش کلیدی آن در هدایت جوامع بشری افزود: پیامبراکرم (ص) تأکید خاصی بر تحقیق و پژوهش مسلمانان داشتند زیرا با افزایش سطح علم و اخلاص شرایط رشد و بالندگی انسانها فراهم میشود.
وی با تأکید بر اینکه هیچگونه محدودیتی برای یافتن علم وجود ندارد، افزود: علم در واقع حکم عنایت الهی را دارد که برای بشریت و سعادت دنیوی و اخروی انسانها است.
داوطلب، پژوهش در قرآن کریم را صریحترین راه برای رفع شبهات و دفع باطل دانست و گفت: تفرقه و اختلاف در جوامع بشری زاده کجفهمی و درک جزیی از مسائل مطرح شده است که کلید و قفلگشای آن پژوهش در قرآن است.
استاد گروه معارف دانشگاه پیام نور ارومیه در پایان تعقل در آیات قرآن کریم را نیاز هر مسلمان ذکر کرد و گفت: میدانیم که یک ساعت تفکر با هفتاد سال عبادت برابر است، پس نباید لحظات زندگی را با بطالت گذراند.