حسن نجفیسولاری، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به مطالبات مقام معظم رهبری از فعالان فضای مجازی، اظهار کرد: تدوین اصول و سیاستهای فضای مجازی، اولین مطالبه مقام معظم رهبری از دستاندرکاران این حوزه بوده که برعهده شورای عالی فضای مجازی است.
وی ادامه داد: ما باید بدانیم که قرار است چه کاری را با چه هدفی پیش میبریم تا انرژی یکدیگر را از میان نبریم و تلفات ایجاد نکنیم؛ چراکه فضای مجازی، میدان رزم است تا میدان بزم.
سیاستهای نظام در حوزه فضای مجازی باید مشخص شود
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال تصریح کرد: باید بپذیریم که در حوزه شبکههای اجتماعی رقمهای میلیاردی برای اطلاعات مبادله میشود و اگر ما ندانیم که سیاست نظام جمهوری اسلامی در حوزه شبکه اجتماعی چیست، ممکن است کاری کنیم که نفی بخش دیگری از فرهنگ کشور شود.
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال تصریح کرد: سیاستها، الزامات و راهبردها باید توسط شورای عالی فضای مجازی تعیین شود که تحقق این امر، پاسخ به اولین مطالبه مقام معظم رهبری در حوزه فضای مجازی است.
تقسیم کار ملی؛ دومین مطالبه مقام معظم رهبری
وی بیان کرد: تقسیم کار ملی، دومین مطالبه مقام معظم رهبری در فضای مجازی است. باید وظایف ارگانها همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سپاه، قوه قضاییه و صداوسیما مشخص شود تا در کار یکدیگر خللی وارد نکنند و در یک جهت گام بردارند.
نجفیسولاری اظهار کرد: تغییر نگرش مسئولان، دیگر مطالبه مقام معظم رهبری در حوزه فضای مجازی است. ما باید شعار سال را درک کنیم و متوجه شویم که چرا مقام معظم رهبری، امسال را سال سال فرهنگ و اقتصاد نامگذاری کردهاند. ایشان در شعار سال راهکار را هم مشخص کردهاند یعنی همان عزم ملی و مدیریت جهادی.
تا فرهنگ حل نشود، اقتصادی مقاومتی محقق نمیشود
وی بیان کرد: به نظر میرسد تا فرهنگ حل نشود، اقتصاد مقاومتی هم انجام نمیشود. همچنین تا فرهنگ حل نشود، گرههای اقتصادی کشور حل نخواهد شد.
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال تصریح کرد: ساماندهی الکترونیکی از دیگر مواردی است که باید در دستورالعمل کارهایمان قرار بگیرد. درگاه قرآنی و سامانه نیاز به سازوکارهایی دارد که باید آن را محقق کنیم.
وی افزود: درگاه قرآنی مهمترین کاری است که باید آن را محقق کنیم چرا که بسیاری از متدینان ما نیاز به چنین درگاهی دارند تا در این درگاه، شبکه اجتماعی و ... نیز تعریف شود.
نجفیسولاری تصریح کرد: برای راهاندازی درگاه قرآنی، منتظر شورای عالی فضای مجازی نمیمانیم تا پس از دو سال، این موارد را تعریف کند بلکه خودمان باید دست به کار شویم و چنین امر مهمی را به انجام برسانیم.