صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۰۳۸۰۱
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۰
حجت‌الاسلام حاج‌علی‌اکبری:

گروه اندیشه: اعتبار ماه رجب به زمان به مانند فصل زمستان به بهار است، همان‌گونه که زمین بی‌جان در بهار احیاء می‌شود، ماه رجب هم بهار زمان است؛ اگر این پرده بین بهشت و دنیای ما توسط خدا کنار زده نشود، کسی از پشت این پرده خبردار نیست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، جلسه دیگری از سلسله جلسات «شرح صحیفه سجادیه»، عصر روز گذشته 15 اردیبهشت، در مسجد 72 تن مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی«سرچشمه» برگزار شد.
براساس این گزارش، حاج علی‌اکبری در بخش اول سخنان خود به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رجب بیان کرد: در این ایام یادآوری می‌کنم که این ماه را برای خودشناسی و خداشناسی و سبقت گرفتن غنیمت بشماریم. اعتبار ماه رجب به زمان به مانند فصل زمستان است به بهار. همانگونه که زمین در زمستان بی جان است و در بهار احیاء می‌شود و گیاهان دوباره رشد می‌کنند، ماه رجب هم بهار زمان است. از بهار زمان کسی خبردار نمی‌شود و اگر این پرده بین بهشت و دنیای ما توسط خدا کنار زده نشود کسی از پشت این پرده هم خبردار نیست.
وی افزود: طبق یک قاعده، شیوه بهره‌برداری ما بندگان از این ماه چنین است که هر کار خوبی که در این ماه انجام می‌دهیم نزد خداوند چندین برابر حساب می‌شود. خداوند کارهای خوب ما را در فصل بهار زمان به شکل غیر قابل تصوری پرورش می‌دهد. این صحبت از کَرَم خداوند مطرح است. هر کار خوب را چند برابر پاداش می‌دهد و آن را چندین برابر می‌کند. خداوند می‌فرمایند: "بنده  خودم و ماه خودم است بنابراین پرده‌ها را کنار زده و بهشت را به او نشان می‌دهد.
وی ادامه داد: در این جا سئوالی از سوی پروردگار مطرح می‌شود و آن سئوال این است که آیا ما به شما آنقدر عمر و فرصت نداده‌ایم تا آنچه که باید فهمیده باشید را بفهمید؟ دیدگاه حضرت علی(ع) در مورد عمر مفید این است که این عمر 18 سال است. هر کس در این سن باشد زمان برای آنچه که لازم است بداند را داشته است. شب لیله‌القدر چند ساعت بیشتر نیست، اما اگر این زمان در کَرَم خداوند ضرب بشود بسیار با ارزش‌تر از آنچه فکر می‌کنید خواهد شد. بهترین کاری که می‌توان دراین ایام انجام داد استغفار است و صدر همه‌ آنها طلب بخشش و گذشت از حق‌الناس است.
رئیس ستاد رسیدگی به امور مساجد در ادامه بیان داشت: در دعای 39 صحیفه سجادیه به یک نکته کلیدی می‌بایست توجه کنیم و آن نکته این است که می‌فرمایند: خدایا اگر من را به من بدهی گویا همه عالم را به من داده‌ایی اما با این بخشش چیزی از طرف تو کم نمی‌شود. آن چیز که گم کرده‌ام همان نفس حقیقی و آن چیز که مانده نفس مجازی است. دو نکته دیگر این دعای شریف این است که می‌فرمایند: اول تو در وجود من قدرت نمایی کردی برای من. دوم تو در وجود من قدرت نمایی کردی برای همه. خدای متعال در آن کلمه قدرت، عظمت، لطف، رحمت و عنایت را آشکار کرده است. هر چیزی که خلق می‌شود خدا را نشان می‌دهد. وجود اقدس انسان کامل است که صدرنشین آن حضرت مهدی (عج) قرار دارد.
این پژوهش‌گر حوزه دین در بخش پایانی جلسه بیان کرد: عمل ما در هر کاری که انجام می‌دهیم می‌تواند برای ما یا مرکب و یا راکب باشد. زمانی عمل انسان مَرکَب است که آن عمل صالح باشد. خداوند در قرآن کریم می‌فرمایند: از وجود تو حقیقتی به نام توحید می‌تواند تجلی کند. این کلمه به وسیله عمل تو پرواز داده می‌شود. عمل اگر فاسد باشد از تو فاصله می‌گیرد و بر گردنت سوار می‌شود آنگاه به باری بر دوش تو تبدیل می‌شود، سنگینی این بار گاهی باعث نابودی انسان خواهد شد.
وی ادامه داد: فرق عمل صالح و فاسد در این است که یکی راکب است و دیگری مرکب. یادمان نرود چه گرفتاری‌هایی با انجام اعمال ناصالح برای خودمان درست کرده‌ایم و حال برای طلب عفو از خداوند می‌خواهیم که خدایا این بار را از دوش من بردار زیرا که هیچ کس جز تو نمی‌تواند این کار را انجام دهد. در آن جهان هیچ کس بار دیگری را بر دوش نخواهد کشید حتی اگر از بین نزدیکترین کسان به تو باشد.
یادآور می‌شود: سلسله جلسات «شرح صحیفه سجادیه»، دوشنبه هر هفته قبل از نماز مغرب و عشاء در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی«سرچشمه» به نشانی میدان بهارستان، نرسیده به چهارراه سرچشمه، انتهای خیابان صیرفی پور، برگزار می‌شود و شرکت در آن برای عموم علاقه‌مندان آزاد است.