به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم اختتامیه بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران پیش از ظهر امروز، شنبه 20 اردیبهشتماه، با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سفرای کشورهای دیگر مؤلفان و ناشران در مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد.
سیدعباس صالحی رئیس نمایشگاه کتاب تهران در این مراسم گفت: نمایشگاه کتاب تهران اتفاق بزرگ فرهنگی در محور کتاب است. جشنوارههای مختلفی در کشور برگزار میشود اما نمایشگاه کتاب جشنوارهای است که همه اهالی فرهنگ را گرد خود میآورد؛ چرا که کتاب شمع محفل فرهنگ است.
وی افزود: از همه مؤسسینی که این نمایشگاه بزرگ را تبدیل به رویداد فرهنگی بزرگ کردهاند قدردانی میکنم که هزاران هزار مشتاق را از سراسر کشور به سوی خود جمع میکند و از برگزارکنندگان بیست و شش دوره گذشته که با همت خود این یادگار را به دست ما سپردهاند، قدردانی میکنم و ما وارث این اتفاق بزرگ هستیم.
وی ادامه داد: مجموعههای فراوانی در برگزاری این نمایشگاه نقش تاثیرگذاری داشتهاند تا این حرکت شکل گرفت؛ مجموعههایی نظیر مؤلفان و نویسندگانی که اگر کم مینوشتند و یا نمینوشتند این اتفاق شکل نمیگرفت. همچنین از تشکلهای نشر که پای به پای معاونت فرهنگی وزارت ارشاد حرکت کردهاند، تشکر میکنم چرا که احساس کردم دوره جدیدی است که کار به کاردان سپرده شده است و نهادهای همکار در این زمینه کم نبودهاند که این حرکت را آفریدند و اگر آنها نبودند این حرکت ناقص و ابتر بود.
صالحی در ادامه گفت: حضور هزاران شخصیت علمی و فرهنگی، سخنرانهای 300 نشست یک آکادمی سیار در نمایشگاه را شکل داد و این موضوع در حیطه فرهنگ مکتوب وجود داشت و این سخنرانها نقش جدی داشتند. همچنین رسانهها و خبرنگاران گرمابخش این نمایشگاه بودند.
وی با قدردانی از سفارتخانه و غرفههای دوستی ایران گفت: غرفههای دوستی سهم قابل توجهی در تعامل فرهنگی داشتند و مهمان ویژه این مراسم که سابقه تاریخی، فرهنگی، زبانی و علمی داشت در این نمایشگاه حضور یافت و فرصتی را برای جهش ارتباطات فرهنگی ایجاد کرد.
وی در ادامه با قدردانی از رئیس جمهور و رئیس مجلس شورای اسلامی به خاطر حضور در مراسم افتتاحیه و اختتامیه نمایشگاه کتاب تهران بیان کرد: آنچه در نمایشگاه بیست و هفتم اتفاق افتاد گامهایی رو به جلو بود که هم در فضای نمایشگاهی که فرصت عامتری را برای ناشران بدون نگاههای تزریقگرایانه ایجاد کرد و هم فرصتی برای بازدیدکنندگان بود.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد ادامه داد: در این دوره کارهای جدیدی انجام شد و همچنین کارهای تکمیلی نظیر برپایی سالن ترجمه، تولید علم، استقبال از نخبگان فرهنگی و برگزاری بیش از 250 نشست علمی در سرای اهل قلم انجام شد. همچنین در حوزه فرهنگی تلاش شد تا این حوزه تقویت شود.
وی ادامه داد: این نمایشگاه هم به عنوان تفرجگاه بود تا خانوادهها به ویژه جوانان انس ماندگاری با کتاب داشته باشند و از سوی دیگر تلاش شد تا با نگاههای ارزشی، انقلابی و دینی محیط طاهر و مطهری باشد؛ چرا که کتاب مطهر و پاک است.
صالحی با اشاره به شرایط جاری کشور از نظر مالی گفت: در این دوره تلاش شد تا نگاه متفاوتی در نمایشگاه شکل گیرد و شهادت میدهم که همکاران ما از چندین ماه قبل کوشیدند اما از آنچه که اتفاق افتاد تا آنچه که باید باشد فاصله بسیار است و این ملت مشتاق فرهنگ صلاحیت و شایستگی بیشتری دارند تا این تمنا پاسخ داده شود. از این رو انتظار داریم امسال با نگاه رفیع و بلند رهبری که سال اقتصاد و فرهنگ نامگذاری شده، بتوانیم زیرساختهای نمایشگاه را متناسب با اهل فرهنگ کنیم تا این همه مشتاق ایرانی بر گرد کتاب جمع شوند.