صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۰۵۲۸۱
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۵
دبیر جشنواره الکترونیکی «پیشوای مرتضی» عنوان کرد:

گروه اندیشه: به گفته حجت‌الاسلام حسینی، جشنواره الکترونیکی پیشوای مرتضی پنجره‌ای را می‌گشاید تا مخاطبیان چهره نورانی امام علی (ع) را از نگاه شهید مطهری به تماشا بنشینند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، بنیاد علمی و فرهنگی استاد شهید مطهری «جشنوارۀ الکترونیکی پیشوای مرتضی» را با محوریت دو کتاب «جاذبه و دافعه علی (ع)» و «سیری در نهج‌البلاغه» اثر استاد مطهری برگزار کرده است. از آنجا که در طول برگزاری جشنواره سؤالات مختلفی پیرامون بخش‌های مسابقه وجود داشت‏، در این رابطه گفت‌و‌گویی با حجت‌الاسلام حسینی، دبیر جشنواره الکترونیکی «پیشوای مرتضی» پیرامون این جشنواره صورت گرفته است که در ادامه می‌آید:
چه کمبودی در عرصه ترویج آثار شهید مطهری وجود داشت که موجب شد جشنواره‌ای جدید را در این زمینه طراحی و اجرا کنید؟
آثار و اندیشه‌های استاد شهید مرتضی مطهری از جمله منابعی است که برداشتی عمیق، معتدل و منطقی را از اسلام اصیل یعنی اسلام اهل بیت (ع) ارائه می‌دهد. اگر چه تا کنون تلاش‌های خوبی در راه نشر و ارائه این آثار انجام شده اما به نظر می‌رسد نسل جدید، آن‌گونه که باید با این شخصیت ارزشمند و آثار او آشنایی ندارند و قالب‌ها و روش‌های گذشته نیز به‌تدریج کارآیی و اثربخشی خود را از دست می‌دهند. به همین دلیل لازم است در فعالیت‌های فرهنگی، بر روش‌هایی تکیه کنیم که ضمن داشتن جذابیت برای نسل جوان، بتواند با آنها ارتباط برقرار کند.
نسل امروز، نسل فناوری‌های نوین است. این نسل بیش از هر چیز با رایانه و اینترنت و ابزارهای الکترونیکی سر و کار دارد. برای همین به این نتیجه رسیدیم بزرگداشت سی و پنجمین سالگرد شهادت استاد را در قالب جشنواره‌ای الکترونیکی برگزار کنیم و در اجرای آن بیشترین استفاده را از ابزارهای نوین رایانه‌ای و فناوری‌های مرتبط با آموزش و یادگیری الکترونیکی ببریم. برای این کار، دو عنوان از کتاب‌های شهید مطهری که در ارتباط با شخصیت و معارف امیر مؤمنان علی (ع)‌ بود،‌ مبنای مسابقات متنوع فرهنگی و هنری قرار گرفت تا علاقه‌مندان و شیعیان آن حضرت به این بهانه مطالب مفیدی را درباره آن امام همام مطالعه و آثاری را تولید و ارائه کنند.
بر این اساس جشنواره الکترونیکی پیشوای مرتضی پنجره‌ای را در برابر اهالی فضای مجازی می‌گشاید تا چهره نورانی امام علی (ع) را از نگاه شهید مطهری به تماشا بنشینند.
نامی که برای این جشنواره انتخاب کرده‌اید با عناوینی که معمولاً برای این‌گونه برنامه‌ها استفاده می‌شود متفاوت است. علت این نام‌گذاری چیست و این عنوان چه مفهومی دارد؟
از آنجا که امسال ایام بزرگداشت سالگرد شهید مطهری با ایام ولادت امیر مؤمنان مصادف بود، موضوع و محتوای این جشنواره به دو کتاب استاد درباره امام علی (ع) اختصاص یافت تا در واقع این جشنواره، جشنواره‌ای برای بزرگداشت مولی الموحدین تبدیل شود. لذا در انتخاب نام جشنواره از تعبیری استفاده شد که نوعی ارتباط را میان شهید مطهری و امام علی (ع) تداعی کند. چرا که نام شهید مطهری به یاد یکی از القاب پیشوای ایشان مرتضی بوده و این جشنواره نیز بر همین نکته تأکید دارد.
چه کتاب‌هایی را به عنوان محور جشنواره انتخاب کرده‌اید و معیار انتخاب این کتاب‌ها چه بوده است؟
شهید مطهری در بسیاری از کتاب‌های خود به شخصیت و آموزه‌های امام علی (ع) پرداخته است؛ اما از میان آثار ایشان دو کتاب به‌صورت مستقیم و انحصاری به این موضوع اختصاص دارد. بر همین اساس با توجه به اینکه این جشنواره به‌مناسبت میلاد مسعود امیر مؤمنان برگزار می‌شود، کتاب سیری در نهج‌البلاغه که آموزه‌های کاربردی به‌ویژه در زمینه‌های سیاسی اجتماعی را تبیین می‌‌کند و کتاب جاذبه و دافعه علی (ع) که یکی از ویژگی‌های مهم شخصیت و سیره آن حضرت را توضیح می‌دهد به عنوان مبنا و محور جشنواره قرار گرفت.
چه تدابیری برای تسهیل مشارکت علاقه‌مندان اندیشیده‌اید؟
در طراحی و آماده‌سازی بخش‌های گوناگون جشنواره تلاش کرده‌ایم آسان‌ترین شرایط را برای راهنمایی مخاطبان و مشارکت آنان فراهم کنیم. برای این کار، نرم‌افزاری جداگانه برای جشنواره طراحی شده است که به صورت آن‌لاین و آفلاین توضیحات لازم را در اختیار مخاطبان قرار داده و مقدمات شرکت آنان در رشته‌های گوناگون را فراهم می‌کند. همچنین متن کتاب‌های منبع مسابقات را در قالب‌های گوناگون مانند نسخه Word نسخه PDF و نرم‌افزار اندرویدی تحت موبایل در اختیار آنها گذاشته‌ایم. علاوه بر آن، در مسابقه کتابخوانی که عمومی‌ترین رشته این جشنواره است، خودآزمایی‌هایی را آماده کرده‌ایم تا شرکت‌کنندگان پیش از شرکت در آزمون آن‌لاین بتوانند با سبک سؤالات آشنا شده و میزان آمادگی خود را بسنجند.
در رشته‌های دیگر نیز سعی کرده‌ایم با در اختیار گذاشتن نمونه کار و فایل‌هایی به عنوان مواد اولیه، زمینه تولید آثاری ارزشمندتر را آماده کنیم. مثلاً در رشته‌های مربوط به تولید کلیپ صوتی و تصویری، بخش‌هایی از فایل صوتی سخنرانی استاد را که مبنای این کتاب‌ها قرار گرفته، انتخاب و ارائه کردیم تا شرکت‌کنندگان در این رشته‌ها بتوانند آثار خود را تولید کنند.
در رشته نمودارسازی از محتوای کتاب‌ها نیز نمونه‌ای از نمودارهای تنظیم شده از سایر آثار استاد را برای الگوگیری شرکت‌کنندگان در اختیارشان قرار داده‌ایم. در رشته وبلاگ‌نویسی نیز علاوه بر اجازه ثبت وبلاگ‌های مربوط به همه سرویس‌های وبلاگ، این امکان را فراهم کردیم که شرکت‌کنندگان بتوانند وبلاگی را در سامانه تخصصی استاد مطهری ایجاد و فعال کنند.
یکی دیگر از تسهیلاتی که در این زمینه در نظر گرفته شده، امکان مشارکت پیامکی در مسابقه کتابخوانی است. برای این جشنواره علاوه بر صفحه اینترنتی، لوح فشرده‌ای به صورت آفلاین نیز تهیه و توزیع شده است تا کسانی که دسترسی به شبکه اینترنت ندارند نیز بتوانند در مسابقه کتابخوانی شرکت کنند. این افراد کافی است عدد گزینه‌های مربوط به پاسخ پرسش‌هایی که در لوح فشرده مشاهده می‌کنند را به سامانه پیامکی جشنواره ارسال کنند تا در جمع شرکت‌کنندگان قرار گیرند.
با توجه به گستردگی شبکه اینترنت و ارتباط شبکه‌ای کاربران، آیا فکر نمی‌کنید برگزاری مسابقه کتاب‌خوانی با روش سؤالات تستی اعتبار چندانی نداشته باشد؟
برای افزایش اعتبار آزمون کتابخوانی هم تدابیری اندیشیده شده است. یکی از این تدابیر این است که تعداد فراوانی سؤال از متن کتاب‌ها طراحی شده و سامانه آموزشی برای هر شرکت‌کننده سؤالاتی متفاوت با شرکت‌کننده دیگر ارائه می‌دهد. حتی یک شرکت‌کننده نیز اگر بخواهد بار دیگر در آزمون شرکت کند، همان سؤالات قبلی را با ترتیب و گزینه‌هایی متفاوت مشاهده می‌کند.
ابزارها و روش‌های الکترونیکی با وجود مزایا و امکانات خوبی که در اختیار کاربران قرار می‌دهد، گاهی مشکلات و ابهام‌هایی را نیز ایجاد می‌‌کند. آیا برای رفع این مشکلات و ابهام‌های شرکت‌کنندگان فکری کرده‌اید؟
برای این منظور علاوه بر شماره 22903913 که برای پاسخگویی تلفنی به پرسش‌ها و پشتیبانی از کاربران در نظر گرفته شده، همکاران بنیاد در ساعت‌هایی خاص به‌صورت آن‌لاین پاسخگوی مراجعات اینترنتی هستند. نرم‌افزاری که برای گفتگو و پاسخگویی اینترنتی این سامانه در نظر گرفته شده نیازی به عضویت ندارد و به سادگی امکان چت نوشتاری را فراهم می‌کند.
آثار رسیده به دست شما در نهایت و بعد از داوری ها چه سرانجامی پیدا خواهد کرد؟
از آنجا که پایگاه اینترنتی بنیاد علمی فرهنگی شهید مطهری به مرجعی جامع و تخصصی در زمینه آثار و اندیشه‌های آن استاد فرزانه تبدیل شده، همواره نیازمند مطالب و محصولات فرهنگی و هنری جدید برای روزآمد ماندن است. بر این اساس آثار برگزیده این‌گونه جشنواره‌ها محتوای مناسبی برای آن به‌شمار می‌رود. ان شاء الله از این آثار در بخش‌های گوناگون پایگاه بنیاد استفاده خواهیم برد و آنها را با نام خود شرکت‌کنندگان در معرض دید و استفاده علاقه‌مندان به اندیشه‌های شهید مطهری قرار خواهیم داد.

برگزیدگان چگونه از انتخاب آثار خود مطلع خواهند شد؟
بر اساس جدول زمان‌بندی جشنواره پس از پایان مهلت نهایی، داوری آثار انجام خواهد شد و در موعد مقرر اسامی برگزیدگان همه رشته‌ها در پایگاه اینترنتی motahari.ir اعلام می‌شود.
در پایان اگر صحبتی دارید بفرمایید.
بابت این فرصت از شما تشکر می‌کنم و از همه عزیزانی که این گفتگو را مطالعه می‌‌کنند می‌‌خواهم از چنین موقعیت‌هایی برای افزایش مطالعات و آگاهی خود بیشتر استفاده کنند و فراتر از مسائلی چون رقابت و جایزه، با نیت مشارکت در بزرگداشت میلاد امام خود و کسب معرفت و نورانیت بیشتر، علاوه بر مشارکت فعال در این‌گونه برنامه‌ها، زمینه مشارکت دیگران را نیز فراهم آورند.