صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۰۵۸۷۱
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۳

گروه فعالیت‌های قرآنی: چهارمین همایش تکریم چهره‌های قرآنی عصر امروز 21 اردیبهشت ماه با حضور اسماعیل احمدی مقدم و جمع دیگری از مسئولان نیروی انتظامی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، چهارمین همایش تکریم حافظان قرآن نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران عصر امروز 21 اردیبهشت ماه با حضور، اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده ناجا، حجت‌الاسلام بهرامی، رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ناجا و جمع دیگری از مسئولان این سازمان در سالن کوثر ستاد ناجا برگزار شد.
در ابتدای این مراسم یکی از قاریان ممتاز نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به تلاوت آیاتی از کلام‌الله وحی پرداخت و در ادامه آن سرود ملی کشورمان در سالن محل برگزاری این مراسم طنین انداز شد.

حضور 47 هزار نفر در طرح حافظان قرآن ناجا
حجت‌الاسلام بهرامی، رئیس سازمان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، در سخنانی با اشاره به فعالیت‌های قرآنی صورت گرفته توسط نیوری انتظامی جمهوری اسلامی ایران در سال گذشته، گفت: در نهضت اسلامی برای همگان ثابت شده است که هر حرکتی که با عزم ملی و مدیریت و روحیه جهادی همراه باشد با موفقیت همراه است.
وی با اشاره به اینکه  پیروزی انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، رشد و بالندگی علمی و سازندگی‌های پس از جنگ تحمیلی نمونه‌هایی از غیرممکن‌هایی بود که توسط جوانان ایرانی ممکن شده است، افزود: رسیدن به این پیشرفت‌ها و ممکن کردن این موارد تنها با روحیه جهادی که در بین جوانان این مرز و بوم وجود دارد، محقق شده است.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: همیشه پشتیبانی و اراده خداوند در فعالیت در حوزه قرآن وجود دارد و برای فردی که می‌خواهد بسیاری از سیاهی‌ها را از جامعه دور کند، قرآن مناسب‌ترین تکیه‌گاه خواهد بود.
حجت‌الاسلام بهرامی با اشاره به اینکه نیروی انتظامی همیشه در عرصه امنیت درخشیده است، اظهار کرد: البته این نیرو در حوزه فرهنگ و صیانت از خود و کارکنان خود و نیز فعالیت در عرصه قرآن درخشیده است. هیچ فردی گمان نمی‌کرد در یک فراخوان برای تربیت حافظان قرآن کریم 47000 نفر ثبت‌نام کنند. البته تعداد قبول شده‌های نهایی برای ما اصلاً مهم نیست چرا که در این مسیر دلداگی و حضور مهم‌ است.
وی یادآور شد: یکی از مطالبات مقام معظم رهبری در بحث قرآنی تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم است که سهم نیروی انتظامی در این زمینه مشخص است و تمام تلاش خود را برای تحقق این وظیفه به کار بسته و خواهیم بست و امیدواریم زودتر از هر سازمان و نهاد دیگری به این مهم دست یابیم.
رئیس سازمان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به یکی از فرمایشات حضرت علی(ع) خطاب به محمد حنفیه(ع)، گفت: حضرت امیرالمؤمنین(ع) در این فرمایش بر تلاوت قرآن و عمل به آن سفارش ویژه داشته‌اند. قرائت قرآن با اینکه دارای اهمیت است اما تلاوت باید به گونه‌ای باشد که علاوه بر اینکه تسلیم شدن و خشوع شنونده را به دنبال داشته باشد مقدمه تدبر و فهم آن نیز قرار بگیرد.
حجت‌الاسلام بهرامی با اشاره به اینکه در نیروی انتظامی هنوز هستند افرادی که قرآن را به طور صحیح و زیبا تلاوت نمی‌کنند، افزود: باید تلاش کنیم تا آرام آرام علاوه بر از بین بردن این کاستی‌ها، زمینه را برای تربیت حافظان قرآن کریم بیش از پیش فراهم کنیم.
اجرای گروه هم‌خوانی بین‌المللی قدر، بخش دیگری از برنامه‌های چهارمین همایش تکریم حافظان قرآن کریم نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران بود.

اجرای 28 برنامه قرآنی در سال 93
در ادامه این مراسم حجت‌الاسلام توکلی، معاون تربیت و آموزش سازمان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی به بیان جزئیات آماری فعالیت‌های قرآنی این نیرو در سال گذشته پرداخت و گفت: در سال گذشته برنامه‌های قرآنی ناجا در 15 سرفصل اجرایی شد که امسال این برنامه‌ها به 28 مورد ارتقاء یافته است.
وی افزود: برگزاری آزمون حافظان قرآن کریم، ارزیابی قرائت قرآن کارکنان، استفاده از آیات کاربردی و آموزش آنها از جمله مهم‌ترین برنامه‌هایی بود که در سال گذشته اجرایی شدند. سال گذشته در فعالیت‌های قرآنی ناجا 205 نفر حضور داشتند که به نسبت سال‌ قبل خودش که سال 91 باشد 22 درصد رشد داشته است که علت این رشد تهیه لوح‌های فشرده آموزشی و استفاده از روحانی دررده‌های فاقد روحانی بوده است.
حجت‌الاسلام توکلی تصریح کرد: برنامه «نور مبین» که از سال 88 شروع به کار کرد در سال 91 توانست نزدیک به 53 هزار نفر را جذب خود کند، امسال این طرح تنها در دانشگاه علوم انتظامی و چهار دانشکده درجه‌داری اجرا خواهد شد. در سال 92 در بحث تربیت مربی 115 مربی قرآن کریم آموزش‌های لازم را دید‌ه‌اند. امسال تعداد 39 قاری ارتقاء سطح یافتند و تا سطح شش قرائت قرآن کریم پیش رفتند.
معاون تربیت و آموزش سازمان عقیدتی سیاسی ناجا با اشاره به اینکه یکی از کارهای ماندگاری که سال گذشته صورت گرفت، مربوط به دستورالعمل تشویقات قرآنی نیروها بود، گفت: این دستورالعمل منحصر به نیروی انتظامی است و در هیچ نیروی دیگری چنین چیزی دیده نمی‌شود.
وی در پایان با اشاره به اینکه در طرح تربیت حافظان قرآن کریم ناجا مجموعاً 47325 نفر شرکت داشته‌اند، گفت: از این تعداد 13141 نفر نمره‌های قبولی را دریافت کرد‌ه‌اند. در حفظ یک جزء 45 هزار نفر، در حفظ سه جزء 1225 نفر، در حفظ پنج جزء 93 نفر، در حفظ 10 جزء 28 نفر، در حفظ 20 جزء 11 نفر و در حفظ کل قرآن کریم نیز 15 نفر ثبت‌نام کرده بودند.

تجلیل از حافظان قرآن
در ادامه این مراسم از حافظان قرآن کریم و دست اندرکاران طرح تربیت حافظان قرآن تجلیل به عمل آمد، بر همین اساس از محمود جعفری نسب، فرمانده نیروی انتظامی مازندران، پ محمد قنبری، فرمانده نیروی انتظامی لرستان، ابوالقاسم فدایی فرمانده مرکز آموزش شهید ادیبی، حجت‌الاسلام محمدحسین عادل‌پور، رئیس عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی اصفهان، حجت‌الاسلام والمسلمین علی نوری، رئیس عقیدتی سیاسی مازندران، حجت‌الاسلام والمسلمین اصغر دانشی، رئیس عقیدتی سیاسی استان لرستان، حجت‌الاسلام محمدحسین ایروانی رئیس عقیدتی سیاسی مرکز آموزش شهید ادیبی، محسن عمادی سرپرست اداره قرآن و حدیث ناجا، جواد بیک، حافظ کل قرآن، محمد شریفی، نفر سوم مسابقات قرآن دوستی ایران و عمان و علیرضا نجفی، حافظ نونهال قرآن کریم تجلیل به عمل آمد.

فعالیت در عرصه قرآنی تضمین کننده موفقیت ناجا در مأموریت‌های مختلف
اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران نیز در این همایش در سخنانی با اشاره به اینکه قرآن کریم مهم‌ترین میراث حضرت رسول(ص) برای بشریت تا به امروز است، گفت: پیامبر اکرم(ص) در فرازی از خطبه معروف غدیر به دو ثقل مهم اشاره می‌کند که در بین مردم به امانت می‌گذارند و بر جدایی ناپذیر بودن آن دو تأکید می‌کنند.
وی افزود: نگاه به قرآن کریم باید همراه با ولایت باشد؛ در حال حاضر برخی کشورها هستند که خود را مروج و حافظ قرآن می‌دانند اما چون ولایت را در کنار آن ندارند به عنوان کشورهای مروج تروریست معرفی شده‌اند و با رفتار و حرکاتشان باعث صدمات زیادی به اسلام شده‌اند.  
فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: هر کسی به اندازه توان و استعدادی که دارد می‌تواند در این دنیا از امکاناتی که خداوند برای انسان قرار داده است، استفاده کند اما برای طی طریق در مسیر الهی صلاحیت فرد به تنهایی کفایت نمی‌کند و نیاز به یک کشتیبان است تا در موقعیت‌های حساس مانع از انحراف شود. اگر ولایت وجود نداشته باشد، هر آن ممکن است در برخی از برداشت‌ها دچار لغزش‌ و انحراف شویم.
سردار احمدی مقدم با اشاره به جنگ سه گروه از مسلمانان با حضرت امیر(ع)، اظهار کرد: برداشت سه گروه از مسلمانان که با حضرت امیرالمؤمنین جنگیدند این بود که مدافع قرآن هستند در صورتی که بر اثر نداشتن ولایت به برداشت ناصحیحی رسیده بودند و همین برداشت باعث شد تا از دین خارج شوند.
سردار احمدی مقدم اظهار کرد: در نگاه غربی و سبک زندگی غربی دنیا تنها راه رسیدن به لذائذ و شهوات معرفی شده است و این سبک زندگی به بشر می‌گوید از زندگی در این دنیا باید لذت برد در حالی که در نگاه دینی دنیا معبری برای امتحان و آزمون است. یکی دیگر از تفاوت‌های نگاه و سبک زندگی غربی با اسلامی این است که نگاه غربی تنها عقل را قبول دارد و اعتقادی به وحی ندارد در صورتی که عقل در برابر وحی مانند روشنایی یک چراغ در برابر نور آفتاب است.
وی با تأکید بر اینکه کلمات به کار رفته شده در ادعیه همان کلمات قرآن کریم است که توسط ائمه اطهار(ع) تشریح شده‌اند، گفت: کسی که عمل صالح ندارد مانند فرد مرده‌ای است که که بر اساس فرمایشات ائمه (ع) و خداوند متعال  هیچ حیاتی برای او چه در دنیا و چه در آخرت وجود ندارد . این فرد در دنیا و آخرت نابینا خواهد بود، البته مراد از نابینا، کوردلی است.
فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به ماه‌های رجب، شعبان و رمضان، یادآور شد: در این ماه‌ها همه زمینه‌ها برای کاشتن محصول و درو کردن آن در آخرت فراهم شده است و برای آن است که این ماه‌ها را به بهار الهی تشبیه کرده‌اند چرا که بهار برای کاشتن است.
سردار احمدی مقدم در بخش پایانی سخنان خود رشد 13 برابری فعالیت‌های قرآنی در ناجا را برای این نیرو افتخار آمیز عنوان کرد و افزود: اگر نیروی انتظامی به قرآن می‌پردازد نتیجه آن را در مأموریت‌های اجتماعی نیز می‌بیند و مادامی که ما در فعالیت‌های قرآنی کوشا تر از پیش باشیم در مأموریت‌های اجتماعی نیز موفق‌تر خواهیم بود.