صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۰۶۹۱۳
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۶

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مؤسسات قرآنی به عنوان سنگربانان خط مقدم جبهه‌های فرهنگی مسئولیت شرعی و قانونی دارند که فرهنگ قرآنی را از طریق آموزش‌های متناسب و با مدیریتی جهادی ترویج دهند تا در جبهه جنگ نرم و تهاجم فرهنگی، بتوانیم دشمنان انقلاب و اسلام را مغلوب کنیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های دلسوزان واقعی انقلاب اسلامی، تهاجم فرهنگی دشمنان اسلام و انقلاب است و این دغدغه‌ها چیزی نیست که ما ندانسته باشیم و یا هر روز در جامعه با مصادیق این تهاجم و عوامل نفوذی آن برخورد نکرده باشیم، همه چیز واضح و مبرهن است، بلکه برخی خودمان را به بیراهه زده‌ایم و شانه از زیر بار مسئولیت خالی کرده و یا انفعالی برخورد می‌کنیم.

گویا فراموش کرده‌ایم سخن رهبر معظم  انقلاب اسلامی را که فرمودند: «در مقابل فرهنگ مهاجم، بدترین کار انفعال است، زشت‌ترین کار، انفعال است، خسارت‌بارترین کار، انفعال است، فرهنگ مهاجم نباید ما را منفعل کند، حداکثر این است که بگوییم خیلی خوب، ما در مقابل این نمی‌توانیم یک حرکتی انجام بدهیم، اما منفعل هم نمی‌شویم»، نباید فراموش کرد، جنگ هنوز تمام نشده، بلکه شکل و شمائل آن فرق کرده است.

دفاع همچنان باقی است، ستادهای عملیاتی دشمن بر مبنای استراتژی تعریف شده، از طرفی لابی‌های صهیونیست تاکتیک‌های مبارزه خود را تغییر داده‌اند و به جای تهاجم نظامی و جنگ سخت که برمبنای اجبار و زور و به وسیله سرنیزه، تفنگ، خمپاره، بمب وموشک استوار بود، امروز تهاجم فرهنگی و جنگ نرم را که بر مبنای اقناع و تغییر نگرش و با وسیله اباحه‌گری، ریاکاری، فساد اخلاقی، رشوه‌خواری، بدبینی و بدگمانی و... استوار است، پیاده کرده‌اند.

سرکوب پیشرفت جامعه اسلامی؛ هدف جنگ نرم دشمنان

اگر دیروز مین‌ها و موشک‌های جنگ سخت، جسم انسان‌ها را هدف گرفته بود و سعی داشتند پای حرکت را از رزمندگان اسلام بگیرند، امروز با تهاجم فرهنگی، پر پرواز جامعه را هدف قرارداده‌اند.
دشمنان سعی کرده‌اند با ترویج بی‌عفتی‌ها، تشویق بی‌مسئولیتی‌ها و تمسخر دلبستگی‌ها به دین، مذهب، هویت، شرافت و عزت ملت بزرگ ایران و مسلمانان جهان را لکه‌دار کرده و مبانی اعتقادی و فرهنگی جامعه را سست کرده و شکستی را که در جنگ سخت مفتضحانه با تحمل خسارات زیادی به آنها وارد شده بود، در جنگ روانی و تهاجم فرهنگی جبران کنند.

این بار دشمنان سعی دارند با هزینه‌ای بسیار پایین‌تر از جنگ سخت به اهدافشان که همانا تغییر در باورها، افکار، ساختارها و رفتار جامعه است، از طریق تغییر در قالب‌های ماهوی جامعه و ساختارهای فرهنگی و سیاسی به صورتی آرام و تدریجی با نمادسازی‌های منطبق بر فرهنگ و اندیشه مهاجم و غربی خودشان باچاشنی جاذبه و هیجان در سایه استفاده از تمامی امکانات، ابزار و وسایل مدرن، پیشرفته و چند وجهی و با شناخت نقاط آسیب‌پذیر جامعه و دامن زدن بر تضادها و تردیدهای موجود در جامعه، تغییری پایدار و بادوام به نفع خود ایجاد کنند.

کلید رمز موفقیت و پیروزی دشمن در این تهاجم گسترده فرهنگی غفلت، بی‌تفاوتی و سستی در اعتقادات مردم است و به دلیل ارزش و اهمیت فرهنگ اسلامی است که دشمنان از تهاجم نظامی به تهاجم فرهنگی روی آورده‌اند، زیرا در جنگ تحمیلی که دشمن با تمامی قدرت و توان وارد میدان شده بود و از هیچ کمک و مساعدت مستقیم و غیرمستقیم به رژیم بعثی عراق دریغ نورزیده بود، به خوبی دریافتند که فرهنگ مولد و پویای اسلام، چونان سدی محکم و استوار در برابر همه ترفندها و توطئه‌های آنان قرار دارد و تمامی نقشه‌های آنان را نقش برآب می‌کند.

انتقال جبهه نبرد دشمنان از خاکریزها به خانواده‌ها و دانشگاه‌ها

لذا با چرخشی تاکتیکی، جبهه نبرد را از خاکریزهای میدان جنگ رو در رو، به درون جامعه، خانواده‌ها، جوانان، دانشگاه‌ها و بازار وادارات منتقل کرده‌اند و امیدوارند، انتقام شکست در صحنه جنگ سخت را در تهاجم فرهنگی از ملت ایران بگیرند و با کمال تأسف باید اعتراف کنیم، ظاهراً در برخی از مناطق جبهه جنگ نرم و تهاجم فرهنگی قافیه‌ها را باخته‌ایم و در برخی از سنگرهای ما دشمن نفوذ کرده و سعی در تصرف سنگرهای بیشتری دارد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی با درک دقیق، عمیق و ضعیت موجود در هشداری عتاب‌آمیز به مردم و مسئولان می‌فرمایند: «کارزار فرهنگی از کارزار نظامی اگر مهم‌تر نباشد و اگر خطرناک‌تر نباشد، کمتر نیست، با مسائل فرهنگی شوخی نمی‌شود کرد، بی‌ملاحظه‌گی نمی‌شود کرد، اگر چنان چه یک رخنه فرهنگی به‌ وجود آمد، مثل رخنه‌های اقتصادی نیست که بشود آن را جمع کرد، به این آسانی قابل ترمیم نخواهد بود و مشکلات زیادی دارد».

تأمین سعادت دنیا و آخرت جامعه با ترویج فرهنگ قرآنی

مراکز فرهنگی و قرآنی به درستی باور دارند که اگر در جوامع بشری، قرآن و فرهنگ دینی حاکم باشد، سعادت دنیا و آخرت جامعه تأمین خواهد شد و مسیر امنیت و سعادت دنیوی و اخروی را می‌توان بر مبنای تعالیم نجات‌بخش قرآنی پیمود.

مؤسسات قرآنی مسئولیت شرعی و قانونی دارند تا فرهنگ مولد و نجات‌بخش قرآنی را از طریق آموزش‌های متناسب و استفاده از تمامی امکانات هنری، تبلیغی و ابزار و وسائل مدرن و پیشرفته با برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری‌های صحیح و کارآمد و به‌ دور از هرگونه حب و بغض‌های شخصی و دنیایی و با مدیریتی جهادی و از همه مهم‌تر با رفتار و کردارهایی الگویی و منطبق بر فرهنگ قرآنی و سنت نبوی، ترویج کرده تا همچون گذشته که در جنگ سخت با سربلندی و پیروزی توانستیم شکستی سخت برجبهه متحد دشمن وارد کنیم، در جبهه جنگ نرم و تهاجم فرهنگی هم دشمنان انقلاب و اسلام را مغلوب کنیم.

محمدجواد اسماعیل‌زاده؛ مدیر مسئول مؤسسه زلال نور تربیت حیدریه