به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، علی اصغر سعدآبادی، کارشناس سیاستگذاری علم و فناوری دانشگاه تهران در سومین کنفرانس الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت که در کتابخانه ملی برگزار شد، با اشاره به مقاله «رصد مؤلفه های ناظر بر پیشرفت جامعه در صحیفه نور امام خمینی (ره) با رویکرد فازی» گفت: در این مقاله تلاش شده درباره گزاره های پیشرفت و تعالی جامعه در پرتو رهنمودهای امام خمینی(ره) دوران پیش از انقلاب اسلامی ایران پرداخته شود.
وی با ذکر اینکه متن و داده کاوی در این مقاله صورت گرفته است، افزود: برخی مصاحبه های نیمه ساختاریافته با خبرگان و دادههای پژوهش معطوف به شناسایی گزاره های پیشرفت و تعالی در عرصه های پیشرفت و تعالی انسانی، محیط زیست، پیشرفت سیاسی و اقتصادی در سیره امام(ره) برای این مقاله گردآوری شده است.
سعدآبادی گفت: نمونه آماری مقاله 23 استاد برجسته کشور از حوزه علمیه قم، تهران، تربیت مدرس، دانشگاه تهران، دانشگاه علامه طباطبایی و مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت است.
وی عنوان کرد: چهار بعد شاخص های پیشرفت اقتصادی، سیاسی، انسانی ـ اجتماعی و محیط زیست در این مقاله بررسی شده است.
این کارشناس توسعه با ذکر اینکه جمهوری اسلامی الگوی آزادسازی اطلاعات را باید مورد استفاده قرار دهد، افزود: باید خودمان همدیگر را نقد کنیم، دلسوزانه به نقد هم بپردازیم، در بعد آزادی مطبوعات نیز رسانه ملی ما باید خوب کار کند تا مردم جذب رسانه های خارجی نشوند، متأسفانه میزان رشد استفاده از ماهواره 81 درصد است، اکنون باید ببینیم که در کدام زمینه در رسانه ملی کم کاری کردیم.
سعدآبادی اظهار کرد: خوراک ذهنی به مردم ارائه نکردیم؛ امام(ره) هرجا از موسیقی، سینما و تلویزیون سخن گفتند، با نام دستگاه فرهنگی اشاره کردند، حماسه سیاسی در یک هفته محقق شد، اما حماسه اقتصادی هنوز محقق نشده است و باید مردم را در بطن ماجرا وارد کرد.
همچنین در این کنفرانس فاطمه عزتی، پژوهشگر مرکز تحقیقات صداوسیما با اشاره به اهمیت دو مفهوم کلیدی اخلاق و پیشرفت یا اخلاق و توسعه افزود: این دو مفاهیم متناقضی هستند و تفاوت های بسیاری با یکدیگر دارند، زیرا یکی مادی و دیگری معنوی است.
وی گفت: جامعه ای که پیشرفت و توسعه را وجه همت خویش قرار می دهد، باید بیش از پیش به تناقض ها و چالشهایی که رهیافت های اخلاق مدار پیش روی فعالان و بازیگران عرصه اقتصادی می آفریند، توجه کند.
وی با تاکید بر ضرورت بسترسازی اخلاقی و فرهنگی و تعامل آن با توسعه و پیشرفت گفت: در این مقاله بر ادبیات نظری توسعه اقتصادی، کارایی اخلاق و ارزش های اخلاقی در حوزه اقتصاد تاکید شده است.
این کارشناس سیاسی گفت: انسان بالغ اجتماعی با مفهوم اقتصاد و اخلاق پیوند می خورد و اخلاق اقتصادی مجموعه ای از رفتارها است که سعی می کند، آسیب زا نباشد.
وی افزود: نظام لیبرال دموکرات نمی تواند به آموزه های اخلاقی ورود پیدا کند؛ روزی حلال در فرهنگ کشور ما جایگاه خاصی دارد و توصیه های فراوانی به اتوکل و تلاش در فرهنگ اسلامی ما شده است.