به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، آیین افتتاحیه نخستین جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) با حضور حجتالله ایوبی رئیس سازمان سینمایی، حجتالاسلام و المسلمین محمد حسن اختری دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت، لاله افتخاری رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی، مجید مجیدی کارگردان، شهریار بحرانی کارگردان و جمعی از هنرمندان امروز 3 خرداد در سالن سوره حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حجتالاسلام سیدعلی رضا عارف دبیر جشنواره در سخنانی اظهار کرد: عجیب نیست که طی سالهای گذشته نسبت به حضرت رسول (ص) از سوی معاندان اسلام هجمههای مختلفی صورت گرفته است، بلکه عجیب آن است که با وجود برگزار شدن صدها جشنواره هنری، هنوز جشنوارهای نبوده که بخواهد به نوعی پاسخگوی این هجمهها باشد.
وی افزود: در میان این کاستیهای باورنکردنی، مجمع جهانی اهل بیت(ع) که وظیفه دفاع و تبیین از معارف پیامبر(ص)، قرآن و عترت را برعهده دارد، پیشقدم شد تا هنرمندان و فرهیختگان را عملا به این میدان مهم بکشاند؛ موثرترین، عملیترین، سریعترین و مقرون به صرفه ترین راه برای این کار، برگزاری یک جشنواره بود به همین دلیل مجمع، جشنواره فرهنگی هنری اهل بیت(ع) را پایه گذاشت.
شاخههای مختلف جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص)
وی افزود: این جشنواره در دور اول در شش شاخه فیلم کوتاه داستانی، مستند کوتاه، پویانمایی، فیلمنامه، کتاب به زبان انگلیسی با موضوع سیره و پاسخ به شبهات موجود در جوامع غربی برگزار میشود، البته برای ما عجیب بود که چنین استقبالی از جشنواره به عمل آمد. 358 عنوان فیلمنامه، 254 حلقه فیلم داستانی، 178 حلقه مستند کوتاه، 70 حلقه انیمیشن و 38 عنوان کتاب به زبان انگلیسی و در مجموع 898 اثر از 14 کشور در دفاع از پیامبر(ص) حتی از نویسندگان غیرمسلمان گواه این ادعاست.
حسینی عارف با بیان اینکه اگر همه این آثار را قابل عرضه ندانیم باز هم با در نظر گرفتن یک چهارم آثار 1386 دقیقه و 57 ثانیه محتوای تصویری مناسب در اختیار داریم، خاطرنشان کرد: این حجم از آثار اگر با محتوای موهن در شبکههای اجتماعی تعویض شود و با تریلر 14 دقیقهای موهن معصومیت مسلمانان مقایسه کنیم درمییابیم که 99 برابر آن فیلم، محتوا تولید شده است.
وی ادامه داد: این جشنواره با دیگر رویدادهای سینمایی اختلاف دارد، چون در جشنوارههای دیگر اختتامیه روز پایان کار است، اما در جایزه بزرگ پیامبر اعظم (ص)، اختتامیه تازه آغاز راه است، چون تمام تلاش ما این است که آثار ارائه شده در تلویزیونهای داخلی و خارجی، همچنین در شبکههای اجتماعی دیده شود.
وی با بیان اینکه در این سه روز فیلمهای برگزیده نمایش داده میشوند بیان کرد: در کنار نمایش فیلمها، دو کارگاه آموزشی برگزار خواهد شد و مهمانان به بازدید از لوکیشن عظیم پروژه فیلم مجید مجیدی خواهند رفت و در شب مبعث هم برندگان جوایز مادی خود را دریافت خواهند کرد، البته برای جوایز معنوی بدون شک، خداوند به کسانی که برای دفاع از فرستاده مظلومش آستین همت بالا زدند بدهکار نمیماند؛ در کنار این جشنواره، همایشی علمی هم با عنوان پیامبر اعظم(ص) سینما و ادبیات جهانی برگزار میشود تا دانشمندان داخلی و خارجی از ادیان و مذاهب مختلف، انگیزههای اهانت به مقدسات را ریشهیابی کنند و راهکارهای مقابله با آن را به بحث بگذارند.
در برگزاری جایزه بزرگ پیامبر اعظم تنها بودیم
حسینی عارف در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: جشنواره پیامبر اعظم در ابتدای راه تنها بود، اما در ادامه چند شخص و نهاد انگشت شمار به کمک ما آمدند، اما ما مطمئنا با یاری خداوند در دورههای آینده با جدیت بیشتری کار خود را ادامه خواهیم داد. در این میان از آیتالله اختری مبتکر جشنواره، حجتالاسلام نجف لکزایی معاون فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت(ع)، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، منفرد رئیس دفتر وزیر ارشاد، مومنی شریف رئیس حوزه هنری، افضلی رئیس مرکز توسعه هنرهای معاصر، شکیبادل دبیر هنری جشنواره و سایر دستاندرکاران که ما را در برگزاری این رویداد یاری رساندند تشکر میکنم.
در ادامه مراسم حجت الاسلام والمسلمین اختری نیز در سخنانی تصریح کرد: در این چند سال اخیر به طور اعم و در سال گذشته میلادی به طور اخص، از سوی برخی افراد بیمنطق و کم خرد و با نقشهها و توطئههای خصمانه قدرتهای بزرگ و در راس آنها آمریکا و صهیونیستها اقدامات زیادی در جهت بیاحترامی به ساحت پیامبر اعظم (ص) انجام شد. ریشه این حرکت مسموم و هدفمند به جهل و بیاطلاعی جامعه بشری از اسلام و پیامبر(ص) برمی گردد. آنها چون این وجود مقدس را نشناختهاند و برکات آن را درک نکردهاند بیادبی میکنند.
وی ادامه داد: در واکنش به این اهانتها، اقدامات زیاد و خوبی صورت گرفت و هنوز هم ادامه دارد، اما در کنار حرکتهای اعتراضی، تظاهرات و فعالیتهای سایبری باید در حوزه هنر نیز اقدامات خوبی صورت گیرد که متاسفانه این اقدام انجام نشده است، در حالیکه این هجمههایی که به حضرت رسول(ص) میشود بیشتر با زبان هنر است، پس باید جواب اصلی نیز با همین روش انجام شود.
اختری بیان کرد: ما که خود را عاشقان حضرت رسول(ص) میدانیم به نوعی در به وجود آمدن چنین شرایطی که هر کسی به خود اجازه حمله به رسول الله (ص) را بدهد مقصر میدانیم، چون باید میتوانستیم با معرفی صحیح، چهره زیبای حضرت رسول (ص) و رحمت ایشان را به جهانیان معرفی کنیم. جشنواره پیامبر اعظم (ص) قدمی ابتدایی است که سعی دارد معرف زیبایی حضرت رسول به جهانیان باشد.
پس از سخنان اختری انیمیشن با محوریت حضرت رسول (ص) پخش شد. سپس از رضا برجی مستندساز، محمود جوانبخت مستنساز و مجید مجیدی کارگردان تجلیل به عمل آمد. در این مراسم مجید مجیدی در سخنانی تصریح کرد: کار کردن درباره حضرت رسول، رحمتی است که نصیب فردی میشود که به انجام آن مشغول است. من نیز خوشحالم که هفت سال از عمر خود را برای ساخت فیلمی صرف کردهام که درباره پیامبر رحمت و نور است. نکته دیگر اینکه کاری که در این زمینه تولید میشود باید با بالاترین کیفیت باشد. برای همین زمانی که ساخت این کار به من پیشنهاد شد شرط کردم که باید این کار با بهترین کیفیت ممکن ساخته شود.
وی افزود: کار کردن در حوزه فرهنگ برای حضرت رسول(ص) در شرایطی اهمیت دوچندان پیدا میکند که بدانیم هجمههای مختلفی از سوی معاندان اسلام نسبت به پبامبر اکرم(ص) در چند سال اخیر با زبان هنر انجام شده است. دلیل این هجمهها نیز این است که هنوز ابوسفیانها و ابوجهلهایی وجود دارند که نام و تفکر پیامبر رحمت را سد راه منافع خود میدانند، بنابراین با هر ابزاری سعی میکنند به شخصیت رسول اکرم (ص) صدمه بزنند.
کارگردان فیلم «محمد(ص)» با بیان این که معاندان اسلام از اعیان شدن اسلام واقعی هراس دارند، گفت: اسلامستیزی و اسلامهراسی که این روزها از طرف دشمنان اسلام و صهیونیستها انجام میشود تنها به توهین به حضرت رسول (ص) خلاصه نشده است، بلکه آنها با تصویری نادرست از اسلام میخواهند چهره اسلام واقعی که بر پایه رحمت بنا شده را مخدوش کنند. در این میان برخی کشورهای اسلامی نیز به آنها در رسیدن به خواستهشان کمک میکنند که اسلام طالبانی و سلفی نمود بارز این قبیل تفکرات انحرافی هستند.
مجیدی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: نپرداختن به شخصیت مبارک حضرت رسول تنها جفا به ایشان نیست، بلکه اجحاف در حق بشریت است، چون این چشمپوشی سبب میشود انسان از داشتههای بسیاری محروم شود. برای همین من جایزه بزرگ پیامبر اکرم (ص) را حرکتی مثبت ارزیابی میکنم. در این راستا به مسئولان برگزاری این جشنواره پیشنهاد میکنم که در این زمینه خود تولیدکننده باشند و تنها به نمایش آثار اکتفا نکنند. در ضمن سعی کنند با کشف استعدادها به ویژه در عرصه هنر زمینه را برای شکوفایی بهتر و بیشتر آثاری با محوریت حضرت رسول(ص) فراهم آورند.
در بخش پایانی این مراسم شاعری آمریکایی اشعاری در مدح حضرت رسول (ص) قرائت کرد. نخستین جشنواره جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) از سوم خرداد به مدت سه روز در حوزه هنری و سالن جلسات هتل لاله برگزار میشود و شامل نمایش فیلمهای برتر و کارگاههای آموزشی خواهد بود.
مراسم اختتامیه نیز با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، پنجم خردادماه سال جاری در تالار وحدت برگزار خواهد شد.