محمودعلی رکنی، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان قم در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: آحاد جامعه باید بر اساس آموزههای دینی و منویات رهبر فرزانه و معظم انقلاب، در حفظ و حراست منابع طبیعی و خدادادی شامل سه عنصر اصلی: آب، خاک و هوا بکوشند و در راه صیانت از این منابع از هیچ فعالیتی کوتاهی نکنند.
وی افزود: حضور فعال و مشارکت آحاد مردم در حفظ گونههای گیاهی و جانوری باید از ضروریات زندگی روزمره مردم باشد.
فرهنگسازی و اطلاع رسانی زیست محیطی
رکنی تصریح کرد: سعی داریم در امور حفاظت و صیانت از محیط زیست مشارکت مردم و مسئولان را توسعه داده و با رعایت تمام مراحل نگهداری محیط زیست همه ظرفیتها و امکانات را گرد هم آورده و با استعانت از دستورات الهی در حفظ و نگهداری این موهبتهای الهی به خوبی گام برداریم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم بر آموزش، فرهنگسازی و اطلاع رسانی زیست محیطی تاکید و اظهار کرد: طرح آموزش افراد بومی که بر گرفته از تاکیدات دینی بر حفاظت از منابع طبیعی است جامعه هدف روستاییان و حاشیهنشینان شهرها را پوشش خواهد داد و به زودی با هدف شناخت راههای حفاظت از محیط زیست در همه استانها اجرایی خواهد شد.
آموزش افراد بومی و محلی طبق نیاز همان منطقه
وی درباره دورههای آموزشی گفت: در هر یک از استانهای کشور افراد بومی و محلی طبق نیاز همان منطقه مورد آموزش قرار گرفته و با مشکلات محیط زیست منطقه خود به خوبی آشنا و راههای حل مشکلات را آموزش میبینند؛ این افراد به عنوان همیاران محیط زیست معرفی و با مخربان محیط زیست برخورد خواهند کرد.
رکنی تصریح کرد: شناخت آگاهی و درک درست از اهمیت و جایگاه محیط زیست، چالشهایی است که در این حوزه با آنها مواجه هستیم و باید در دستور کار همه نهادهای مرتبط با محیط زیست و دستگاههای فرهنگساز قرار گیرد تا بتوانیم با فرهنگسازی و اطلاعرسانی در سطح جامعه تخریب محیط زیست را به حداقل برسانیم.
محیط زیستی آرام و عاری از آلودگیها در روستاها
رکنی در پایان ابراز امیداری کرد: با همکاری اهالی روستاها به ویژه دهیاران و شوراهای روستاها شاهد حفاظت حداکثری از گونههای گیاهی و جانوری و محیط زیست بوده و محیط زیستی آرام و عاری از آلودگیها در روستاهای بدست خواهیم آورد.