به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) با توجه به نزدیکی فصل تابستان و اوقات فراغت، بحث جذب نیروهای نخبه در مؤسسات قرآنی، اجرای برنامههای متعدد در زمینههای فرهنگی، هنری، قرآنی و غیره و همچنین برنامهریزی برای ثبت نام از نوجوانان و جوانان برای شرکت در این کلاسهای آموزشی مطرح است.
در این راستا زمانبندی برنامه های قرآنی مؤسسات ویژه ایام تابستان، ثبت نام از علاقهمندان به شرکت در کلاسهای قرآنی و در نظر گرفتن اردوهای فرهنگی و تفریحی ویژه فعالان قرآنی، مهمترین رویدادهای مؤسسات قرآنی در هفته جاری بود که در این بخش به آنها پرداخته شده است.
مهمترین رویدادهایی که در هفته جاری رخ داده است، در ادامه میآید:
اجرای طرح «سفر کارت قرآنیان» در کشور
نخستین رویداد مهم هفته گذشته، اجرای طرح «سفر کارت قرآنیان» بود که بههمت اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی خراسان رضوی و با همکاری اتحادیه سایر استانها و خیران قرآنی در کشور اجرا میشود.
این سفرکارت برای زائران ثامنالحجج(ع) صادر میشود و اتحادیه مؤسسات قرآنی در مشهد این آمادگی و ظرفیت را دارد که با تعامل با خیران قرآنی، اسکان ارزان قیمت را برای زائران فراهم کنند.
صحبتهای اولیه با برخی بانکها جهت صدور این سفر کارت از طریق اتحادیه استانها و در اختیار قراردادن آن برای تمامی مربیان و فعالان قرآنی انجام شده است.
برگزاری دوره تربیت مربی قرآن با حضور 200 نفر در قزوین
این دوره طی دو ماه آینده در مؤسسه ثامنالحجج(ع) قزوین با حضور احمدرضا محسنی، استاد برتر قرآن، تحت نظارت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین برگزار میشود.
افراد برای گذراندن این رشته تخصصی باید دورههای پیشنیاز را گذرانده باشند؛ مفاهیم سطح 1 تا 6 قرآن، روخوانی و روانخوانی قرآن از جمله دورههای پیشنیاز این رشته تخصصی هستند.
وی بیان کرد: دوره تربیت مربی قرآن کودک برای دومینبار در استان قزوین برگزار میشود که پس از برگزاری آزمون پایانی، نفرات ممتاز حائز دریافت گواهینامه قبولی خواهند شد.
فعالیت 18 شعبه مؤسسه بیتالاحزان حضرت زهرا(س) در استهبان
یکی دیگر از رویدادهای مهم این هفته، آشنایی با فعالیتهای مؤسسه بیتالاحزان حضرت زهرا(س) است که با بیش از 18 شعبه در شهرستان استهبان و 100 شعبه فعال در سطح کشور فعالیت میکند.
بهمنظور استمرار و اشاعه فرهنگ قرآنی، این مؤسسه قرآنی، مدرسه شبانهروزی حفظ قرآن را در سال 1380 راهاندازی کرده است و اکنون دارای پنج مدرسه شبانهروزی در استانهای فارس و آذربایجان شرقی است.
برنامههای این واحد شامل آموزش روخوانی، روانخوانی، حفظ، ترجمه و مفاهیم و تفسیر قرآن کریم است، همچنین تاکنون 270 حافظ کل قرآن توسط مؤسسه بیتالاحزان حضرت زهرا(س) تربیت شدهاند.
مؤسسه بیت الاحزان حضرت زهرا(س) دارای 600 مربی قرآن است که در هر شعبه، از این افراد بهمنظور تعلیم و تربیت مستعدان قرآنی استفاده میشود.
اجرای دومین مرحله طرح «إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ» در بزرگترین مجتمع قرآنی کشور
یکی دیگر از رویدادهای مهم هفته، اجرای دومین مرحله طرح «إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ» در بزرگترین مجتمع قرآنی کشوربود که همزمان با عید مبعث و با هدف تشویق آحاد جامعه به فراگیری حفظ قرآن و انس دائمی با این کتاب الهی اجرا شد.
تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر انس آحاد جامعه با قرآن و تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن، سبب شد تا در بزرگترین مجتمع قرآنی کشور برنامههای متنوعی جهت نیل جوانان و نوجوانان به حفظ آیات الهی طراحی و تدوین شود که طرح «إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ» از جمله این طرحهاست.
طرح مذکور محدودیت سنی، تحصیلی و جنسیتی نداشت و آزمون پایانی این طرح برای افراد زیر 12 سال به صورت شفاهی و برای افراد بالاتر از 12 سال به صورت کتبی و چهار گزینهای برگزار شد.
مدارس صدرا؛ ارائهکننده شیوه تربیت قرآنی
معرفی مراکز قرآنی برتر از جمله رویدادهای مهم بخش مؤسسات قرآنی در هفته جاری بود که در این راستا به معرفی برخی از این مراکز از جمله مدارس صدرا پرداخته شده است که از دهه هشتاد با اجرای برنامههای آموزشی بهمنظور تربیت قرآنی خردسالان تلاش خود را آغاز کرده است.
راهبرد اصلی مدارس صدرا تحقق آیه شریفه «لِّیَتَفَقَّهُواْ فِی الدِّینِ»، (توبه/122) است که باید برای خدمت دین به دنبال شناخت علمی دین رفت و آن را برای عمل کردن آموخت، دنیا را برای توشه آخرت دنبال کرد و ظاهر و باطن گفتار و کردار را یکی کرد.
فعالیت مؤثر در زمینههای پرورشی و خلاقیت و نوآوریهای مربیان در شکوفایی استعدادهای دانشآموزان مؤثر است و نمونه عینی تربیت دینی در این مدارس نیز زمانی است که معلمان در تلاش هستند که خود به آن چه که میگویند و میآموزند عمل کنند تا بتوانند در دانشآموزان اثرگذار باشند.
نگاهی به فعالیت 18ساله مؤسسه قرآنی اسراء تهران
همچنین در این بخش به معرفی مؤسسه قرآنی اسراء تهران به عنوان یکی دیگر از مؤسسات قرآنی برتر در سطح کشور پرداخته شده است که از سال 1375 فعالیت خود را با برگزاری کلاسهای آموزش قرآن در سه رشته مفاهیم و تفسیر، قرائت و حفظ قرآن در مسجد ثارالله(ع) میدان الغدیر تهران آغاز کرده است.
این مؤسسه قرآنی تاکنون موفق به آموزش 11 هزار علاقهمند به آموزههای قرآن و صدور بیش از هزار گواهینامه پایان دوره برای متقاضیان شده است.
همچنین این مؤسسه موفق به ایجاد 11 شعبه شده است که در حال حاضر این شعب به صورت مستقل با دریافت مجوز در حوزه آموزش قرآن فعالیت میکنند و از شعب مؤسسه محسوب نمیشود، اما با مؤسسه در ارتباط کاری قرار دارند.
تشکیل دو اتحادیه قرآنی در استانها؛ نشانه رسیدن به ادغام یا همچنان موازیکاری
راهاندازی اتحادیههای استانی تشکلهای قرآن و عترت نیز از دیگر رویدادهای مهم در بخش مؤسسات قرآنی مردمی به شمار میرود که با راهاندازی اتحادیههای استانی تشکلهای قرآن و عترت توسط اتحادیه شاید بتوان پرونده ادغام دو اتحادیه را مختومه اعلام کرد، در حالی که یکی از نیازهای ضروری مؤسسات قرآنی کشور این است که تحت نظر یک اتحادیه واحد فعالیت کنند و بودجههای قرآنی از سوی یک مرکز واحد به مؤسسات واگذار شود.
در این راستا حجتالاسلام سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشورمعتقد است که ایجاد اتحادیه تشکلهای قرآنی باعث میشود که تمام مشکلاتی که در راه فعالیت دو اتحادیه قرآنی کشور وجود دارد در ابعاد کوچکتر به استانها نیز راه پیدا کرده و مؤسسات قرآنی استانها را هم با مشکل روبرو کند.