هاشم روغنی، داور سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، اظهار کرد: در این دوره از مسابقات بینالمللی قرآن از شرکت کننده مبتدی داریم تا شرکت کننده عالی، البته برخی از قاریان هم خیلی مبتدی هستند که حالا چرا این افراد به مسابقات بینالمللی قرآن آمدهاند، بحث جداگانهای دارد.
وی افزود: برنامههایی پیشبینی شده است تا با کمک رایزنهای فرهنگی ایران در سایر کشورها و یا وزارت اوقاف دیگر کشورها، از سالهای آینده قاریانی به مسابقات قرآن جمهوری اسلامی دعوت شوند که قویتر باشند؛ همچنین باید بتوانیم به سایر کشورها این نکته را منتقل کنیم که سطح مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران بسیار بالا است و باید قاریان خوبی را به این مسابقات بفرستند.
راهیابی 25 قاری به مرحله نیمه نهایی مسابقات قرآن
داور سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران در ادامه با بیان اینکه 25 نفر به مرحله نیمه نهایی رشته قرائت در این دوره از مسابقات راه پیدا کردهاند، گفت: تعدادی از این قاریان امروز تلاوت داشتند که در میان این قاریان به نظر میرسد، حداقل 10 نفر از قاریان خوب هستند که اگر به خودشان بیایند و خودشان را جمع و جور کنند؛ میتوانند بهتر از اینها بخوانند.
10 نفر از قاریان راه یافته به مرحله نیمه نهایی جزء بهترینها هستند
وی ادامه داد: سطح چندین نفر از قاریان شرکت کننده در این دوره از مسابقات که شاید تعداد آنها به 10 نفر یا بیشتر هم برسند، در حد جعفر فردی، نماینده کشورمان در این دوره از مسابقات هستند، البته نتیجه کار آنها، ادامه مسابقات را میطلبد، همچنین 10 نفری که جزء بهترینها هستند، ممکن است پس از این بهتر هم شوند و یا ممکن است که در مرحله نیمه نهایی ریزش داشته باشند.
روغنی در ادامه عنوان کرد: تلاوت خوب از سوی قاریان شرکت کننده در این دوره از مسابقات بستگی به سرحال بودن آنها دارد؛ اینکه استراحت کرده و آمادگی لازم را داشته باشند.
وی یادآور شد: کسی که زیاد خواند باشد، حتی اگر جو سالن مسابقات هم او را بگیرد، باز هم بلافاصله خود را پیدا می کند؛ زیرا حرفه و کارش این است. امیدواریم پس از این بتوانیم شاهد تلاوت های زیبایی باشیم.
ایران پس از مصر بهترین تلاوتها و بهترین قاریان را دارد
داور سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: میتوان گفت که ایران بعد از مصر از نظر تعداد قاریان و سطح تلاوتها بهترینها را دارد و به همین دلیل سطح مسابقات ما نیز باید در بالاترین سطح باشد.
وی ادامه داد: سطح شرکت کنندگانی که مبتدی هستند، با چند جلسه آموزشی بالا نمیرود و با چند جلسه نمیتوانیم برای آنها معجزه کنیم، آنها نیازمند ممارست و تمرین هستند که باید از طریق لوحهای آموزشی که پس از مسابقات در اختیار آنها قرار میگیرد، این کار انجام شود.