حجتالاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در خطبههای پیش از نماز جمعه امروز، 9 خردادماه اظهار کرد: خداوند را سپاسگزاریم که به نظام جمهوری اسلامی ایران توفیق داد تا سی و یکمین دوره مسابقات قرآن را با حضور 70 کشور و 110 نفر حافظ و قاری برگزار کنیم.
وی با طرح این پرسش که به چه دلیل باید این برنامههای قرآنی و مسابقات قرآن را در نظام داشته باشیم؛ گفت: ضرورت دارد که ما برنامههای قرآنی و مسابقات قرآن را اجرا کنیم؛ دلیل اول این است که قبل از انقلاب بیش از 50 سال توسط دو دولت با سیاستهای استعماری آمریکا تلاش شد که مردم ایران اسلامی با قرآن فاصله بگیرند.
حجتالاسلام محمدی افزود: به برکت قرآن و رهبری حضرت امام خمینی(ره)، خون پاک شهیدان و عنایات و توجهات مقام معظم رهبری قرآن پس از انقلاب اسلامی به جامعه بازگشت و رابطه مردم و به ویژه نسل جوان دوباره با قرآن نزدیک شد؛ ضرورتی که اقتضا میکند که بخواهیم 50 سال فاصله بین قرآن و مردم را که توسط سیاستهای استعماری ایجاد شده بود، جبران کنیم. همچنین وظیفه اقتضاء میکند که نسبت به برنامههای قرآنی به ویژه مسابقات قرآن توجه داشته باشیم تا آن فاصله را بین مردم و ملت با قرآن از بین ببریم.
وی با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران، پرچمدار قرآن در جهان است، گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران هم در علم و هم در عمل به قرآن توجه داشته است؛ از سال 60 تاکنون جوانان، نوجوانان، قاریان و حافظان ما در عرصه قرآن چه در رشته حفظ و چه در رشته قرائت، توفیقات خوبی را به دست آوردهاند.
کسب 29 رتبه اول رشته قرائت توسط نمایندگان ایران در مسابقات جمهوری اسلامی
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: همچنین در مسابقات بینالمللی قرآن که جمهوری اسلامی ایران میزبان آن بوده، قاریان ایرانی تاکنون 29 دوره در رشته قرائت رتبه اول را کسب کردهاند و در رشته حفظ نیز 19 مرتبه رتبه اول را به دست آوردهاند؛ در حالی که قبل از انقلاب اسلامی قاریان و حافظان ما این چنین نقش و جایگاهی را نداشتهاند و این پیشرفت در عرصه قرآن به برکت جمهوری اسلامی، خون شهیدان و امام و رهبری است.
وی در ادامه عنوان کرد: در مسابقات قرآن سایر کشورها نیز نمایندگان جمهوری اسلامی ایران رتبههای خوبی را به دست آوردهاند. در مسابقات قرآن مالزی، 22 دوره نفرات اول تا سوم توسط نمایندگان جمهوری اسلامی در رشته قرائت به دست آمده و در کشور عربستان، لیبی و سوریه نیز هفت بار و گاهی اوقات سه بار رتبه اول را نمایندگان جمهوری اسلامی ایران کسب کردهاند.
حجتالاسلام محمدی یادآور شد: هر چند که نمایندگان ما به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران رتبههای خوبی را در مسابقات قرآن سایر کشورها به دست آوردند، اما کافی نیست و اگر بخواهیم عقبماندگیهای گذشته را جبران کنیم، باید بیش از این توجه داشته باشیم و به تدابیر مقام معظم رهبری بیش از این توجه کنیم.
وی یادآور شد: یکی از اصلیترین و مهمترین وظایف مسئولان و البته اولین وظایف آنها توجه به قرآن است که امیدواریم این موضوع آن گونه که در شأن قرآن است، تحقق پیدا کند.
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه با عنوان این مطلب که ما به معارف قرآن نیاز داریم، اظهار کرد: اگر به برنامههای قرآنی و مسابقات قرآن در داخل کشور، استانها و شهرستانها، کشوری و بینالمللی میپردازیم، یک امر تشریفاتی و ظاهری نیست، بلکه یک امر واقعی بوده که نیاز جامعه ما است تا معارف قرآن در جامعه ترویج پیدا کند.
علم، حکمیت، تذهیب نفس، اخلاق اسلامی و عدالت معارف اسلامی را تشکیل میدهند
وی با بیان اینکه، علم، حکمیت، تذهیب نفس، اخلاق اسلامی، عدالت و انصاف، معارف اسلامی را تشکیل میدهند، گفت: اگر به این مباحث پرداخته شود، بسیاری از مشکلات ما حل خواهد شد. این برگرفته از کلام امیرالمومنین حضرت علی(ع) است؛ ایشان فرمودهاند که «بدانید بعد از قرآن، کسی دیگر نیازی ندارد، اگر با قرآن کاملاً انس و آشنایی پیدا کند و اگر کسی از قرآن جدا شود هم چیزی ندارد»، پس دردهایتان و بیماریهایتان را با قرآن درمان کنید و با قرآن مداوا ببخشید و برای برطرف کردن مشکلات، سختیها و گرفتاریها از قرآن کمک بگیرید.
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: دلیل دیگری که لازم است به مسابقات بینالمللی قرآن و برنامههای قرآنی توجه کنیم، این است که ما بر اساس قرآن، انقلاب کردهایم؛ امام خمینی(ره) نظام اسلامی را بر پایه قرآن پایهگذاری کرد و از شرق و غرب الگو نگرفت و فرمودند که «نه شرقی، نه غربی، فقط جمهوری اسلامی» و در وصیتنامه خود نیز تأکید کردند که؛ «ما مفتخریم پیرو قرآن هستیم و مقصد ما قرآن است».
حجتالاسلام محمدی یادآور شد: دشمنان قرآن و اسلام آرام نمینشینند و اگر بخواهیم در مقابل دشمنان بایستیم و موفق شویم، باید به قرآن پناه ببریم و برنامههای قرآنی داشته باشیم.
وی افزود: ما اگر بخواهیم در مقابل دشمنان با سربلندی و سرافرازی پیش برویم و ادامه راه را برویم، چارهای جز تمسک به قرآن و اهل بیت(ع) نداریم و لذا این هم یکی از ضرورتها است که به این برنامهها توجه کنیم.
مسابقات قرآن ایران، تبلغات اسلامهراسی و ایرانهراسی را از بین میبرد
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه دشمنان نظام در دنیا با رسانههای عظیمی که در اختیار دارند، ایرانهراسی و شیعههراسی را مطرح کردهاند، ادامه داد: در مسابقات قرآن میبینیم، حافظ و قاری که از برخی کشورها دعوت میشوند را میترسانند که به ایران نروید در آنجا امنیت نیست، آزادی نیست و اگر بروید مورد ضرب و شتم ایرانیان قرار میگیرید؛ اما زمانی که آنها وارد ایران میشوند و عزیزان ما به استقبال آنها میروند، اولین تقاضای آنها این است که با خانوادهشان تماس تلفنی داشته باشند و همین که استقبال خوب مسئولان ما را میبینند، آن تبلیغات دروغ ایرانهراسی از بین میرود.
وی افزود: زمانی که آنها در ایران، احترام به قرآن و قرآنیان را میبینند و مشاهده میکنند که با مهر و محبت با آنها رفتار میشود، پیام دوستی و مودت مردم ایران را به همه مسلمانان جهان منتقل میکنند.
وی اظهار کرد: در واقع برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن یک حرکت سیاسی و قرآنی است و به تعبیر امام خمینی(ره)، دشمنان اسلام نمیخواهند در این مملکت قرآن مطرح شود، چون به ضرر منافع آنها است.
نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: نفس برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن که از 70 کشور نمایندگانی حضور پیدا میکنند و یک هفته حول محور قرآن به رقابت میپردازند، یک حرکت سیاسی، مذهبی و بر خلاف میل دشمنان اسلام و قرآن و آمریکا و رژیم صهیونیستی است.
برادران اهل سنت و شیعه در مسابقات قرآن ایران گردهم میآیند
وی یادآور شد: نکته دیگری که ضرورت برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن را نشان میدهد، این است که دشمانان اسلام و قرآن از زمانهای طولانی گذشته، به دنبال ایجاد اختلاف و تفرقه بین مسلمانان بودهاند، به خصوص شیعه و سنی؛ زمانی که چنین برنامههایی اجرا میشود و برادران اهل سنت و شیعه بر محور قرآن دور هم جمع میشوند و از کشورهای مختلف اسلامی و غیراسلامی با هم برادرانه و دوستانه زندگی میکنند و از تجربیات یکیدگر استفاده میکنند، وقتی به کشور خود برمیگردند، با کولهباری از تجربیات، الگوها و روشهایی که در کشورهای مختلف میبینند، این تجربیات را به کشور خود منتقل میکنند و از آن استفاده میکنند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه عنوان کرد: آخرین موردی که لازم است به آن توجه داشته باشیم این است که قرآن به ما تذکر داده که درباره آیات قرآن تدبر داشته باشیم و معصومین(ع) نیز این موضوع را بیان کردهاند. پس باید تدبر را در مسائل سیاسی، اجتماعی و ملی مطرح کنیم؛ چه شده است که یک میلیارد و نیم مسلمان در دنیا زیر سلطه دشمنان اسلام و قرآن هستند و چه شده است که غده سرطانی اسرائیل در دنیا به وجود آمده و کار خود را پیش میبرد.
حجتالاسلام محمدی یادآور شد: زمانی که این برنامه قرآنی و مسابقات قرآن را برگزار میکنیم، خود به خود قاریان و حافظان فکر میکنند که چه شده است و باید برگردیم و به معارف قرآن عمل کنیم. خود به خود سبب میشود که یک الگو همراه با تدبر در آیات قرآن کریم به مسلمانان عالم و آزادیخواهان عالم ارائه شود و مهمترین الگو نظام جمهوری اسلامی است.
وی ادامه داد: ما افتخار میکنیم که در سایه تعالیم عالی قرآن، نظام اسلامی را به رهبری امام راحل به وجود آوردهایم و با عزت و شرف پیش میبریم. در پناه قرآن بود که اسلام در نیم قرن بر همه امپراتوریها غلبه کرد و مادامی که در پناه قرآن هستیم بر دشمنان اسلام غلبه میکنیم.
حجتالاسلام محمدی در پایان عنوان کرد: امیدواریم خدا این توفیق را بدهد و بیش از گذشته به ما مرحمت داشته باشد که در خدمت قرآن و قرآنیان باشیم. برگزاری برنامههای قرآنی، تکریم پیامبر اکرم است؛ همان گونه که پیامبر اکرم(ص) فرمودهاند که «حاملان قرآن را تکریم کنید، کسانی که حاملان قرآن را تکریم کنند، به من تکریم کردهاند».