به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، ویژهنامه تحلیلی دفتر پژوهش موسسه فرهنگی هنری خراسان در شماره جدید رصد، «اقتصاد زیارت» را به صورت ویژه مورد بررسی قرار داده است.
همچنین در این نشریه گزارشهایی از هشت بهشت قرآن و عترت، کبوترانه و حکایت آفتاب، بوستان زیارت، خشتهای آسمانی، اسکان ارزانقیمت پایانه مسافربری و زائرسراهای شهرستانیها ارائه شده است.
در بخشی از مطلب «اقتصاد در اتمسفر زیارت» آمده است: «اگر میخواهیم مشهد امام رضا(ع) به شهرآشوبی هزار رنگ تبدیل نشود، باید باور کنیم که میشود از مشهد پول درآورد و به فرهنگ و هویتش خسارت نزد. باید قبول کنیم که مشهد و ظرفیت نورانی بینهایتش ارزش آن را دارد که همه نخبگان و هنرمندان و سرمایهگذاران یک بار برای همیشه بنشینند و این شهر را در کسوت و با ماموریت زیارت بازطراحی و بازسازی کنند.»
در مطلبی دیگر با عنوان «از سونامی زائر تا پدافند غیرعامل» از جامعه زائران به عنون تهدید یا فرصت یاد شده و این موضوع مورد بررسی قرار گرفته است. در «سالهای بدون نقش»، مدیر مشارکتهای کلان اقتصادی شهرداری مشهد از نقش مشهد و لزوم اجماع در الگوی توسعه صحبت کرده است و هدایت سرمایهگذار را مورد تأکید قرار داده است.
استعدادهای اقتصادی زیارت و زائر، سالهای بدون راهبرد، پاساژهایی با سرنوشت کارخانههای ماکارونی و شرکتهای دانشبنیان ظرفیتی بدون استفاده، در بخش «فرصتهای مغفول در بازار 20 میلیونی» بررسی شده است.
گفتوگو با علی ثابتنیا، مدیرعامل موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی که به سوغات رضوی، از روایتها تا نمادها میپردازد، بخش دیگری از این نشریه را به خود اختصاص داده است.
فرهنگسرا و پارک موضوعی زیارت نیز بخشی از این نشریه است. در این بخش به سؤالاتی درباره تجمیع زیارت و اقتصاد پاسخ داده شده و درباره فرهنگسازی در این فرهنگسرا با مدیر این بوستان گفتوگو شده است.
بخشی دیگر نیز به نمایی از نمایشگاههای فرهنگی در حریم ملکوتی امام رضا(ع) اختصاص دارد که با عنوان «کبوترانه در جست و جوی آفتاب» به چاپ رسیده است. «هشت بهشت قرآن و عترت» نیز به تفریح با طعم معرفت اختصاص دارد و در آن به ماجرای طرح هشت بهشت اشاره شده است.
این نشریه در 80 صفحه به کوشش دفتر پژوهش موسسه فرهنگی هنری خراسان به چاپ رسیده است.