صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۱۳۳۷۶
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۵
مرتضی سرهنگی:

گروه ادب: مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری با تأکید بر اینکه روی‌ آوردن نویسندگان به نگارش وقایع دفاع مقدس، نقطه قوت آن است، تصریح کرد: ادبیات جنگ از نوع تجربی است که رمزگشایی می‌کند.

مرتضی سرهنگی، مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در تبیین چرایی رشد چشمگیر آثار حوزه ادبیات دفاع مقدس و توجه نویسندگان به این حوزه گفت: این رویکرد شاید در بسیاری از حوزه‌های دیگر نیز روی دهد و شاهد فقر آثار در دیگر حوزه‌ها باشیم؛ بر این اساس نمی‌توان توجه نویسندگان به این حوزه را ضعف برشمرد.
روی آوردن نویسندگان به حوزه دفاع مقدس نقطه قوت این حوزه است
وی روی دادن این روند را طبیعی دانست و با بیان اینکه ادبیات جنگ، رازگشایی می‌کند، افزود: هشت سال در وسعت 1200 کیلومتر، جنگی میان کشورمان با نیروهای متجاوز عراق روی داد و چند میلیون نفر را درگیر خود کرد. حال این افراد به خانه‌های خود برگشته‌اند و طبیعی است که دست به قلم ببرند.
ادبیات این حوزه از نوع تجربی است
سرهنگی با اشاره به زنان، اسیران، رزمندگان و جانبازانی که به همراه خانواده‌های خود به شهر و دیار خویش برگشته‌اند، ادامه داد: با پایان یافتن جنگ و بازگشتن این افراد از اردوگاه‌های اسیران جنگی یا میادین نبرد به خانه و کاشانه، طبیعی به نظر می‌رسد که آنچه را بر آنها گذشته است به نگارش درآورند.
وی در پاسخ به اینکه نگارندگان اغلب آثار دفاع مقدس را افرادی تشکیل می‌دهند که تاکنون کتابی ننگاشته‌اند و این موضوع ضعف اثر را به دنبال دارد، اظهار کرد: ادبیات این حوزه، ادبیات تجربی است. فردی که اسارت نکشیده باشد، نمی‌تواند با خیال خودش به زندگی اردوگاهی نزدیک شود؛ چنین فردی چگونه می‌تواند از آنچه بر یک اسیر جنگی گذشته است سخن بگوید و بنویسد؟ بنابراین این موضوع طبیعی است که آثار دفاع مقدس بیشتر توسط همان افراد نوشته شود.
خودنگاشت خاطرات، نقطه قوت آثار دفاع مقدس است
سرهنگی همچنین در ادامه سخنانش تأکید کرد: این رویکرد که چنین افرادی که جنگ را دیده و تجربه کرده‌اند، دست به قلم ببرند و کتاب بنویسند، ضعف نیست و می‌توان آن را نقطه قوت برشمرد؛ زیرا چنین آثاری مستند به شمار می‌آیند و ادبیات تجربی هستند.
وی با اشاره به اینکه نگارش کتاب توسط رزمندگان به مستند شدن بیشتر اثر کمک می‌کند، افزود: در اصل کسی اثر را می‌نویسد که جنگ را دیده است و بر این اساس می‌تواند فضا را برای مخاطبان به خوبی ترسیم کند.
مطلوب بودن هر دو روش خودنگاشت و دیگرنگاشت
مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت درباره برتری یکی از روش‌های خودنگاشت و دیگرنگاشت در حوزه دفاع مقدس بر دیگری گفت: هر دو روش در حوزه ادبیات دفاع مقدس به کار می‌رود و خوب هستند. برخی آثار به صورت خودنگاشت و برخی دیگر به صورت خاطره‌نگاشت و با صحبت با راوی تدوین و منتشر می‌شوند که هر دو ارزشمند هستند.