به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در این هفته مهمترین رویدادهای قرآنی بیشتر حول محور مساباقت بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران و کسب رتبه برتر این مسابقات توسط نمایندگان کشورمان چرخید. در این هفته و پس از پایان یافتن مسابقات، شرکتکنندگان و دست اندرکاران سی و یکمین دروه مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران به دیدار مقام معظم رهبری رفتند، تا عنوان مهمترین رویداد قرآنی هفتهای گذشت را به خود اختصاص دهد.
آغاز ثبت نام برای بخش فروشگاهی نمایشگاه قرآن
در روز شنبه از سوی مسئولان نمایشگاه قرآن اعلام شد که ثبت نام برای بخش فروشگاهی این نمایشگاه آغاز شده است، با توجه به اینکه امسال برای نخستینبار بخش نمایشگاهی و فروشگاهی نمایشگاه بینالمللی قرآن، مجزا شده است، ثبت نام بخش فروشگاهی از روز شنبه دهم خردادماه آغاز شده است و تا 17 همین ماه ادامه خواهد داشت. مرحله دیگر ثبت نام در بخش فروشگاهی نمایشگاه قرآن بررسی و تأیید درخواستها است که زمان آن از 18 تا 21 خردادماه خواهد بود و در نهایت زمان واریز وجه نقد در روزهای 22، 23 و 24 خردادماه در نظر گرفته شده است. ثبت نام از طریق سایت quranexpo.com صورت خواهد گرفت و علاوه بر آن شمارههای 66466290 و 66467615 برای دریافت اطلاعات بیشتر اعلام شده است.
تلاش برای اضافه کردن رشته ترتیل به مسابقات بینالمللی قرآن
روز شنبه برنامه رادیویی افق با حضور دبیر سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران به روی آنتن رفت. ولی یاراحمدی در این برنامه درباره ایجاد رشته ترتیل در این دوره از مسابقات گفت: سال گذشته دو یا سه نفر ترتیل خواندند و البته فکر میکنم گسترش ترتیلخوانی برای عموم مردم تأثیرگذاری زیادی داشته باشد و به این نتیجه رسیدهایم که ترتیلخوانی مورد توجه مردم قرار میگیرد. یکی از مواردی که در حال بررسی آن هستیم اضافه کردن رشته ترتیل به مسابقات بینالمللی قرآن است که البته سازمان اوقاف چند سالی است با مشارکت دستگاهها یک مقدار از تنهایی در برگزاری مسابقات قرآن بیرون آمده است. همچنینی محمد عباسی، یکی از داوران مسابقات بینالمللی ایران به عنوان مهمان تلفنی در این برنامه حضور داشت.
پیگیری مسابقات بینالمللی قرآن در پنجمین روز
روز شنبه دهم خرداد ماه و در پنجمین روز از برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران، نشست خبری ویژه این مسابقات با حضور ولی یاراحمدی، دبیر ستاد برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن برگزار شد، وی در این نشست ضمن گلهمندی از عدم حضور مسئولان و دولتمردان در این رویداد بزرگ قرآنی گفت: از تمامی مسئولان در سطوح مختلف نظام، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و تمامی مدیران میانی نظام با ارسال کارت دعوت، برای حضور در این دوره از مسابقات بینالمللی قرآن کریم دعوت به عمل آمده است.
رقابتهای مرحله نیمه نهایی سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران در این روز به پایان رسید و در نهایت در رشته قرائت نمایندگانی از فیلیپین، ایران، افغانستان، تانزانیا، تاجیکستان و مصر و در رشته حفظ کل نیز نمایندگان کشورهای ایران، مصر، اندونزی، نیجریه و افغانستان به مرحله فینال راه پیدا کردند.
تلاش برای اختصاص دادن فضای مطلوب به بخش فروشگاهی نمایشگاه قرآن
همچنین در این روز برزین ضرغامی، قائممقام بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن با اشاره به آغاز ثبت نام برای حضور در بخش فروشگاهی این نمایشگاه گفت: تلاش میکنیم تا فضای مطلوبی را به این بخش اختصاص دهیم. بخش فروش در چند بخش برپا خواهد شد که بخش فروش کتاب و محصولات مرتبط با کتاب، بخش نرمافزارها و چندرسانهایها و محصولات فرهنگی و هنری متأثر از قرآن، از جمله این بخشها هستند.
چهارمین جلسه کمیته قراردادهای بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم روز، یکشنبه یازدهم خردادماه با حضور برخی از اعضای این کمیته برگزار شد، در این جلسه حسین واعظیان، مدیر کمیته رسانههای دیجیتال، حمید صابرفرزام، مدیر کمیته تبلیغات و اطلاعرسانی، حسین میرزایی، نماینده کمیته دانشگاهیان و حبیب ایل بیگی، مدیر کمیته سینما از دریچه ماورا، حضور داشتند.
همچنین در این روز هیئتی از قاریان مصری از شورای عالی قرآن بازدید کردند. شیخمحمد الطنطاوی، احمداحمد نعینع و شیخمحمد احمد بسیونی میهمانان مصری این نشست بودند.
برگزاری فینال مسابقات بینالمللی قرآن
سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم روز یکشنبه در مرحله فینال مسابقات پیگیری شد و نمایندگان کشورمان در هر دو رشته قرائت و حفظ کل قرآن کریم اجراهای خوبی از خود به نمایش گذاشتند. نماینده ایران در فینال مسابقات بینالمللی قرآن در رشته حفظ کل قرآن بلافاصله پس از اجرای تلاوتش در مرحله فینال به خبرنگار ایکنا گفت: در این مرحله از تمام توان خود برای یک اجرای زیبا استفاده کردم و بیشتر از این در توانم نیست.
همچنین نماینده ایران در فینال مسابقات بینالمللی قرآن در رشته قرائت بلافاصله پس از اجرای تلاوتش در گفتوگو با خبرنگار ایکنا با بیان اینکه تلاوت سایر فینالیستها در حد متوسط بود ه است، گفت: اولین برنامهام بعد از مسابقات سفر به سرزمین وحی است.
کسب رتبه اول مسابقات بینالمللی قرآن توسط نمایندگان ایران
در این روز مسابقات پایان یافت و نفرات برتر روز بعد و درست دقایقی قبل از آغاز مراسم اختتامیه به طور رسمی اعلام شد که بر اساس آن نمایندگان ایران در هر دو رشته قرائت و حفظ کل قرآن کریم رتبههای اول را به دست آوردند. در رشته قرائت پس از نماینده ایران به ترتیب نمایندگان کشورهای، فیلیپین، مصر، تاجیکستان و تانزانیا عناوین اول تا پنجم را به دست آوردند. در رشته حفظ کل قرآن کریم نیز پس از بهزاد هژبری نماینده کشورمان به ترتیب نمایندگان کشورهای ، مصر، افغانستان، اندونزی و نیجر رتبههای اول تا پنجم را کسب کردند. در این دوره از مسابقات به نفرات اول، 60 میلیون تومان، نفرات دوم 50 میلیون تومان، نفرات سوم 40 میلیون تومان، نفرات چهارم، 35 میلیون تومان و نفرات پنجم نیز 30 میلیون تومان به همراه یک جلد کلامالله مجید و لوح تقدیر اهدا شد. جوایز مسابقات این دوره رشد قابل توجهی یافته بود.
برگزاری مراسم اختتامیه مسابقات بینالمللی قرآن
سرانجام با پایان یافتن سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن در روز یکشنبه، مراسم اختتامیه آن دوشنبه 12 خرداد ماه در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد. در این مراسم علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، حجتالاسلام ناطق نوری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، حجتالاسلام والمسلمین علی محمدی، رئیس سازمان اوقاف، سردار احمد پوردستان، فرمانده نیروی زمینی ارتش، سردار زادهکمند، جانشین فرمانده نیروی انتظامی، حسین مظفر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و جمع دیگری از مسئولان لشکری و کشوری حضور داشتند.
ممارست روزانه با قرآن بدون رعایت آداب آن تأثیرگذار نیست
علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم اختتایمه مسابقات بینالمللی قرآن در سخنانی گفت: ممارست روزانه با قرآن بدون رعایت آداب آن تأثیرگذار نیست، البته در این زمینه کتب زیادی وجود دارد که آداب انس با قرآن را توضیح میدهد. لاریجانی با یادآوری اینکه در سنت اسلامی ما چیزی بیشتر از تأمل و تدبر در آیات الهی مورد توجه قرار نگرفته است، عنوان کرد: همه این مقدمات ظرفی است برای تفکر در قرآن که البته تدبر در آیات قرآن حقایق را برای مومنین مکشوف میکند.
مسابقات بینالمللی قرآن برخلاف میل دشمنان اسلام است
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز به عنوان یکی دیگر از سخنرانان مراسم اختتامیه، ضمن ارائه گزارشی آماری از این مسابقات، گفت: این مسابقات برخلاف میل دشمنان اسلام که نمیخواهد جمهوری اسلامی ایران مطرح باشد حول محور وحدت، برگزار شد. در این دوره از مسابقات شاهد رقابت جدی در رشتههای قرائت و حفظ کل قرآن کریم بودیم که با رعایت تمام ضوابط و مقررات برگزار شد. خدا را شاکریم که توفیق داد تا بار دیگر ایران میزبان این مسابقات باشد. در این مسابقات نزدیک به یک هفته نمایندگان 110 کشور جهان برخلاف میل دشمنان حول محور قرآن کریم و این کتاب مشترک همه مسلمانان گردهم جمع شدند.
دیدار شرکت کنندگان مسابقات بینالمللی قرآن با مقام معظم رهبری
سهشنبه 13 خرداد ماه شرکتکنندگان در سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران به دیدار مقام معظم رهبری رفتند. رهبر معظم انقلاب در این دیدار، هدف نهایی از حفظ و تلاوت قرآن را، «فهم و عمل» به آن و «انس با کلام الهی» خواندند و با بیان اینکه «هدایت الهی» و «فهم معیارهای اساسی قرآن در مسائل حساسی نظیر شناخت دشمن» در گروی انس با قرآن کریم است، خاطرنشان کردند: انس با قرآن و تدبر و تعمق در معانی و مفاهیم آن، عزت وعده داده شده از سوی خدای متعال را برای امت اسلامی به ارمغان خواهد آورد.
رهبر معظم انقلاب در دیدار اساتید، قاریان و حافظان برترِ مسابقات بینالمللی قرآن کریم اظهار کردند: انس با قرآن و تدبر و تعمق در معانی و مفاهیم آن، عزت وعده داده شده از سوی خدای متعال را برای امت اسلامی به ارمغان خواهد آورد.
همچنین در این دیدار، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه به ارائه گزارشی از مسابقات پرداخت. در ادامه این دیدار جعفر فردی، نفر اول رشته قرائت، محمد عسکر از فیلیپین و نفر دوم مسابقات بینالمللی رقآن ایران در رشته قرائت، بهزاد هژبری، نفر اول رشته حفظ کل مسابقات بینالمللی قرآن ایران، هاشم روغنی، از داوران مسابقات بینالمللی قرآن، محمدعبدالوهاب الطنطاوی، یکی از داوران مصری مسابقات بینالمللی قرآن به تلاوت آیاتی از کلامالله وحی پرداختند و شیخ منیر محمد العقله داور سوری مسابقات بینالمللی قرآن ایران نیز به اجرای یک ابتهال زیبا پرداخت.
مشخص شدن شعار نمایشگاه قرآن
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد روز سه شنبه در گفت وگویی با خبرگزاری ایکنا، اظهار کرد: «توسعه فرهنگ قرآنی با عزم ملی و مدیریت جهادی» شعاری است که برای بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن انتخاب شده است شعاری که برای بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در نظر گرفته شده در تمامی فعالیتهای نمایشگاه دنبال خواهد شد و همچنین در بنرهای تبلیغاتی و پوستر نمایشگاه نیز گنجانده میشود.
برگزاری نشست شورای سیاستگذاری نمایشگاه قرآن
نخستین جلسه شورای سیاستگذاری بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم ۱۳ خردادماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اعضای این شورا حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد، سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد، حجتالله ایوبی رئیس سازمان سینمایی، عباس سلیمی استاد و پیشکسوت قرآنی، مهدی قرهشیخلو رئیس سازمان دارالقرآن الکریم و... برگزار شد.
وزیر ارشاد در نخستین جلسه شورای سیاستگذاری نمایشگاه قرآن که روز سه شنبه 13 خردادماه برگزار شد، با بیان اینکه فضای نمایشگاه قرآن نباید خیلی فروشگاهی باشد، گفت: توجه به کیفیت به جای کمیت، پرهیز از شعارزدگی و مشارکت حداکثری تشکلهای قرآنی را باید به عنوان سیاستهای کلی نمایشگاه قرآن در دستور کار خود قرار دهیم.
قرآنی شدن شهر تهران همزمان با برپایی نمایشگاه قرآن
حجتالاسلام و المسلمین امرودی، معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و عضو شورای سیاستگذاری نمایشگاه قرآن نیز در این جلسه با بیان اینکه، نمایشگاه قرآن امسال برای نخستینبار با مدیریت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود، گفت: امسال بنا داریم که همزمان با ماه مبارک رمضان و برپایی نمایشگاه بینالمللی قرآن شهر را شهر قرآنی کنیم. همزمان با برپایی نمایشگاه قرآن 22 منطقه و در هر منطقه 10 هکتار را درگیر فعالیتهای قرآنی میکنیم.
تلاش برای درگیر کردن معاونت های سینمایی و هنری در نمایشگاه قرآن
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد نیز در این جلسه اظهار کرد: در بیست و دومین نمایشگاه قرآن کریم تلاش میکنیم تا معاونتهای سینمایی و هنری را نیز درگیر کنیم و همچنین سطح علمی و تخصصی نمایشگاه را برای مخاطبان تخصصی ارتقا دهیم.