صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۱۵۶۱۴
تاریخ انتشار : ۱۹ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۲

گروه بین‌الملل: با گسترش جنگ داخلی میان مبارزان حامی روسیه و غرب در اوکراین، «سعید اسماگوف»، عالی‌ترین مقام اسلامی اوکراین از مسلمانان خواست با عدم مداخله در این جنگ، روابط خوب اوکراین با اقلیت دینی مسلمانان را قدر بدانند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه خبری «World Bulletin»، اسماگوف گفت: شرایط در اوکراین برای اقلیت مسلمان خوب است، ما هرگز با قتل‌عام مسلمانان یا پاکسازی قومی مواجه نبوده‌ایم، ما هرکجا که بخواهیم مسجد می‌سازیم و مساجد هرگز تخریب نمی‌شوند.
وی همچنین گفت: قرآن کریم و ترجمه‌های آن هرگز در اوکراین ممنوع نشده‌اند. ما روزنامه‌های اسلامی منتشر کرده و عقاید خود را بدون محدودیت اعلام می‌کنیم.
مفتی اوکراین ادامه داد: مسلمانان بخشی جدانشدنی از جامعه اوکراین و تاریخ این کشور هستند. اوکراین سرزمین ما بوده و خواهد بود.
وی همچنین خواستار خروج جنگ‌طلبان هر دو طرف از کشور اوکراین شد.
سخنان مفتی اوکراین در حالی مطرح شد که این کشور مدت 6 ماه است که صحنه درگیری‌های حامیان روس‌ها و حامیان اروپا است. در جریان این بحران، رئیس‌جمهور «ویکتور یانوکوویچ» از جناح طرفدار روسیه برکنار شد و سیاست‌مداران طرفدار اروپا در کیف، پایتخت این کشور، به قدرت رسیدند.
در پی این تحولات گروهی از روس‌تبارهای اوکراین در مناطق شرقی و جنوبی کشور از جمله کریمه اعتراضاتی را علیه حکومت جدید ترتیب دادند.
در روز ۲۶ فوریه امسال روس‌ها حدود ۱۵۰ هزار نفر از نیروهای خود را برای یک رزمایش در طول مرزهای اوکراین مستقر کردند. یک روز بعد نظامیان مسلح با نقاب و بدون یونیفرم ساختمان‌های مهم کریمه و فرودگاه‌ها و ایستگاه‌های مهم را به تصرف خود درآوردند. در همین روز پارلمان کریمه دولت این جمهوری خودمختار را برکنار کرده و «سرگئی آکسینوف» را به عنوان نخست‌وزیر جدید برگزید.
پس از تصرف کریمه، هراس مسلمانان تاتار در اوکراین دوبرابر شد و نگرانی آنان نسبت به احتمال از دست رفتن آزادی و احیای خاطرات تبعید و اعدام در سال 1944 به وسیله استالین، افزایش یافت.
بیش از 200 هزار تن از مسلمانان تاتار ساکن در کریمه در سال 1944 میلادی به هزاران کیلومتر دورتر از موطن خود به مناطقی مانند ازبکستان تبعید شده و بسیاری از آنان در راه یا پس از رسیدن به مقصد جان خود را از دست دادند.
بر اساس آمار ارائه شده در سال 2012 میلادی، حدود 500 هزار مسلمان در اوکراین زندگی می‌کنند که 300 هزار نفر از آن‌ها را تاتارهای کریمه تشکیل می‌دهند.

پس از مسیحیت، اسلام بزرگ‌ترین دین در اوکراین  است.