صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۱۵۹۶۹
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۳
سعید مستغاثی عنوان کرد:

گروه هنر: یک کارشناس سینما و رسانه با اشاره به کم‌کاری سینما در قبال موضوع مهدویت و آخرالزمان، گفت: تا وقتی تفکر سینما برای سینما وجود داشته باشد نمی‌توان انتظار داشت سینما به چنین موضوعاتی علاقه نشان دهد.

سعید مستغاثی، کارشناس سینما در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان مطلب فوق گفت: هر ساله زمانی که نزدیک نیمه شعبان می‌شویم می‌بینیم که اظهار نظرهای مختلفی درباره سینمای آخرالزمانی و جایگاه ناجی در سینما مطرح می‌شود، اما حاصل این اظهارنظرها، هیچ چیز مشخصی نیست. نکته دیگر این‌که با تعویض مدیران هم اتفاق خاصی روی نمی‌دهد و همین رویه منفعلانه در سینما ادامه دارد، البته منظور من این نیست که نباید این سخنان مطرح شود، بلکه امید دارم که روزی این حرف‌ها نتیجه‌ بخشد و ما شاهد فیلم‌های خوبی در این عرصه باشیم.

وی افزود: کم کاری سینما نسبت به موضوع انتظار و بحث آخرالزمان تنها به این موضوع خلاصه نمی‌شود، چون در حوزه‌های دیگر هم این عکس‌العمل ضعیف وجود دارد. برای نمونه می‌توان به آثاری درباره ائمه، سبک زندگی اسلامی، تصویرگری مفاخر اسلامی، انقلاب اسلامی و ... اشاره کرد. دلیل این کم کاری نیز بارها گوشزد شده است بدین معناکه تا وقتی تفکر سینما برای سینما وجود داشته باشد نمی‌توان انتظار داشت سینما به چنین موضوعاتی علاقه نشان دهد.

لزوم توجه جدی حوزه‌های علمیه به سینما

کارگردان مستند «ارتش سایه‌ها» ادامه داد: در 14 قرن گذشته همیشه تمدن اسلامی بخش عمده‌ای از افتخارات خود را مدیون حوزه‌های علمیه بوده، چون در تمامی زمینه‌ها حوزه‌های علمیه فعال بودند، برای همین اکثر مفاخر کشورمان از ابوعلی سینا گرفته تا رازی و ابوریحان بیرونی از حوزه‌های علمیه رشد می‌کردند. با این توضیح حوزه‌های علمیه حتما باید سینما را به عنوان ابزاری تاثیرگذار در زمان حال بپذیرد و از آن به عنوان اهرمی برای تبلیغ تفکر اسلامی بهره‌ ببرد.

رئیس سابق انجمن منتقدان و نویسندگان درباره رویکرد جدی هالیوود هم به موضوع آخرالزمان و ناجی در سینما گفت: در سینمای امریکا هیچ‌گاه نگاه هنر برای هنر حاکم نبوده و آنها از این ابزار به طور دقیق برای تبلیغ خواسته‌ها و سیاست‌های خود بهره برده‌اند. این وضعیت در شرایطی است که روشنفکران ما ادعای تقلید از آنها را دارند، اما هنوز درنیافته‌اند که گفته‌های آنها با عملشان تا چه حد متناقض است. به همین دلیل سینمای آنها در تمامی حوزه از جمله آخرالزمان به شدت فعال و سیاسی است، اما سینمای ما خنثی و بدون تاثیر.

ادعای دروغ غرب در اشاعه تفکر هنر برای هنر

وی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: ادعای دروغ هنر برای هنر غرب در شرایطی است که اگر آنها در هنر و فضاهای مجازی به نکته‌هایی بربخورند که منافی منافعشان باشد، بلافاصله در مقابل آن عکس‌العمل نشان می‌دهند. برای این گفته می‌توان به صهیونیست‌ها اشاره کرد که هر اقدامی علیه آنان با عکس‌العمل شدید غرب مواجه می‌شود.

این عضو هیئت داوران جشنواره فیلم فجر برای رسیدن به سینمای مطلوب توصیه کرد: تاریخ کشور ما نشان می‌دهد تا زمانی که دین با ارکان مختلف زندگی در ارتباط بود‌ه، شاهد اعتلای کشورمان بوده‌ایم. برای مثال در پیروزی انقلاب اسلامی شاهد بودیم که اتکا به دین توانست انقلاب را به پیروزی برساند. این اتفاق در سینما نیز قابل رخ دادن است و سینما باید اسلامی شود و تا زمانی که این خواسته مهیا نشود و ما شاهد تسلط تفکر شبه روشنفکری در سینما باشیم نباید به دنبال دستیابی به سینمایی با محوریت انتظار و آخرالزمان باشیم.

مستغاثی در پایان گفت: اگر خواسته فوق (جاری شدن دین در تمامی بخش‌های زندگی) حاکم شود دیگر در سینما به دنبال فیلم یا سینمای دینی نخواهیم بود، چون دیگر همه چیز دینی است و این مهم تنها در یک بخش و محدوده به خصوص گرفتار نمی‌آید. در انتها باز هم تاکید می کنم، اگر حوزه‌های علمیه ما به سینما ورود جدی داشته باشند ما در آینده شاهد توجهات بیشتری به موضوعات مورد نظرمان خواهیم بود.