صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۱۶۷۹۹
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۷
هنر در هفته‌ای که گذشت

گروه هنر: اظهار نظر وزیر ارشاد درباره ماهواره‌ها و مؤسسه رسانه‌های تصویری، اعلام زمان برگزاری جشنواره بین‌المللی تئاتر «فتح خرمشهر»، پایان دومین یادواره طلوع خرداد و اهدای تابلوی خوشنویسان ایرانی به موزه حضرت ابوالفضل(ع) رویدادهای مهم هفته بود.

این هفته، هنر کشور وضعیت آرامی را پشت سر گذاشت و تنها  چند رویداد بود که از آنها می‌توان به عنوان رخدادهای مهم نام برد. در گزارش ذیل به شرح آنچه در بخش‌های مختلف هنر روی داده اشاره می کنیم.

ثبت 526 عنوان فیلم در بخش مسابقه جشنواره مقاومت

تا آخرین روز مهلت دریافت آثار مجموعاً 526 عنوان اثر شامل: 26 عنوان فیلم سینمایی، 30 عنوان فیلم سینمایی ویدیویی، 171 عنوان فیلم کوتاه و 299 عنوان فیلم مستند به دبیرخانه جشنواره رسیده است.
بیش از 526 اثر در این دوره جشنواره در بخش‌های مختلف سینمای ایران این رویداد سینمایی شرکت کردند؛ این در حالی است که هنوز مهلت دریافت آثار در بخش جلوه‌گاه نور این جشنواره  که به همت سازمان بسیج هنرمندان در حال انجام است، ادامه دارد.

آمار ذکر شده مربوط به بخش سینمای ایران در حوزه فیلم‌های سینمایی، آثارسینمایی ویدیویی، فیلم‌های کوتاه و مستند است و آثار رسیده به بخش سینمای بین‌الملل هنوز جمع نهایی آن صورت نگرفته است.

اظهار نظر وزیر ارشاد درباره ماهواره‌ها و مؤسسه رسانه‌های تصویری

علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، 18 خرداد در نشست مشترکی با اعضای اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران شرکت کرد و با اعضای این اتاق پیرامون مسائل فرهنگی گفتگو و تبادل نظر کرد. جنتی در بخشی از سخنان خود گفت: ستادی که پیش از این در وزارت ارشاد تشکیل شده و هدف و کارش حمایت از عرضه‌ محصولات فرهنگی و مبارزه با قاچاق است، چندان موفق نبوده. دلیل آن هم این است که این ستاد مبنای قانونی درستی نداشته است.

وی ادامه داد: من معتقدم باید صیانت از محصولات فرهنگی را در هر بخش به همان دستگاه مربوطه سپرد و بعد آن دستگاه نیز اختیارات و وظایف را به بخش خصوصی واگذار کند. به‌طور مثال در امور فیلم می‌توان مسئله را به سازمان سینمایی واگذار کرد.
جنتی با اشاره به اینکه هر فردی باید بتواند در چارچوب قانون حرف‌هایش را بزند، گفت: امروز شبکه‌های اجتماعی رشد بسیار خوبی پیدا کرده ولی ما همچنان درگیر آن هستیم که آیا می‌توانیم از وایبر و واتس‌آپ استفاده کنیم یا خیر.

جنتی درباره بحث قانون کپی رایت در ایران نیز گفت: درباره عضویت در سازمان کپی رایت جهانی بحث‌هایی همچنان در کشور وجود دارد و هنوز به نتیجه نرسیده‌ایم اما لایحه‌ مالکیت فکری و معنوی در کشور آماده شده و به زودی به مجلس ارائه می‌شود.

اعلام آخرین مهلت ارسال اثر به مسابقه نمایش‌نامه نویسی جشنواره شهر

مهلت ارسال متن به بخش مسابقه نمایشنامه‌نویسی و نمایشنامه‌خوانی سومین جشنواره تئاتر شهر تا 30 تیر اعلام شد. بخش مسابقه نمایشنامه‌نویسی و نمایشنامه‌خوانی که به منظور توجه هر چه بیشتر به حوزه‌ی نمایش‌نامه‌نویسی و تولید آثاری متناسب با موضوعات جشنواره برگزار می‌شود تا 30 تیر پذیرای آثار متقاضی حضور در این بخش خواهد بود.

مسابقه نمایش‌نامه نویسی و نمایش‌نامه خوانی به شکل رقابتی برگزار می‌شود و در این بخش نمایشنامه‌های منتخب به شکل نمایش‌نامه خوانی توسط پیشنهاد دهنده و یا نویسنده اجرا خواهند شد.

اعلام زمان برگزاری جشنواره بین‌المللی تئاتر «فتح خرمشهر»

هفدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر «فتح خرمشهر» بعد از مدت‌ها حرف و حدیث در مورد برگزاری و یا عدم برگزاری آن بالاخره از ۲۷ خرداد در خرمشهر و آبادان برگزار می‌شود. حجت‌الاسلام و‌المسلمین سیدلطف‌الله سپهر، مدیرکل ارشاد استان خوزستان با اعلام این خبر گفت: این جشنواره  در سه بخش صحنه، خیابانی و نمایشنامه نویسی برگزار می‌شود.

وی به آمار آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره اشاره کرد و گفت: 83 اثر از 23  استان در بخش صحنه، 50 اثر از 9 استان در بخش خیابانی و 55 اثر از 18 استان در بخش نمایشنامه‌نویسی متقاضی حضور در این جشنواره بودند که از این میان 14 گروه در بخش صحنه و 11 گروه در بخش خیابانی با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت. ضمن آن که یک گروه نیز از کشور عراق برای اجرا در این جشنواره حضور خواهد داشت.

دومین یادواره طلوع خرداد به کار خود پایان داد

مراسم اختتامیه دومین یادواره فرهنگی و هنری «طلوع خرداد» 19 خرداد با حضور برخی از مقامات استانی، نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی، مدیرکل استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از هنرمندان و ادیبان در سالن هلال احمر شهرستان پیشوا برگزار شد.

تابلوی خوشنویسان ایرانی به موزه حضرت ابوالفضل(ع) اهدا شد

مراسم اختتامیه نمایشگاه «مهرگان» با حضور شخصیت‌هاى کشور عراق و تولیت محترم حرمین امام حسین(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) و هنرمندان شرکت کننده در کربلا برگزار شد.

سومین دوسالانه خوشنویسی شهریورماه برگزار می‌شود

فراخوان سومین دوسالانه خوشنویسی ایران در دو بخش رقابتی و غیررقابتی در رشته‌های نستعلیق، شکسته نستعلیق و نسخ و ثلث با موضوع آزاد اعلام شد و هنرمندان خوشنویس تا 10 مردادماه فرصت دارند آثار خود را به دبیرخانه دوسالانه ارسال کنند.
هر هنرمند می‌تواند در یک بخش دوسالانه شرکت کند و در هر رشته حداکثر دو اثر را بدون قاب و در اندازه‌های (50.35- 50.70- 70.100) با احتساب حاشیه که در دوسال اخیر تحریر شده و در هیچ جشنواره ای شرکت نکرده باشند برای دوسالانه ارسال کنند.

نخستین سالانه هنرهای تجسمی «ورسوس» برگزیدگان خود را شناخت

برگزیدگان نخستین سالانه هنرهای تجسمی «ورسوس» با رای و نظر هیئت داوران این سالانه معرفی شدند. هیئت داوران سالانه هنرهای تجسمی «ورسوس» که متشکل از آیدین آغداشلو، منوچهر معتبر و رعنا فرنود است با رای و نظر روی 120 اثر به نمایش گذاشته شده در هفت گالری خانه هنرمندان، سه برگزیده نخستین دوره برگزاری این سالانه را معرفی کردند. غزل ابراهیمی مروی، صادق همتی و سیما نعیمی منش برگزیدگان نخستین دوره سالانه هنرهای تجسمی «ورسوس» هستند. طی مراسمی از این افراد با اهداء تقدیرنامه، تندیس و سه میلیون تومان تقدیر به عمل می‌آید و آثار برگزیدگان نیز توسط حامیان برگزاری این سالانه خریداری می‌شود.

مستند داستانی «عشق بی مرز» ساخته می‌شود

معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سفارش ساخت یک مستند داستانی با عنوان «عشق بدون مرز» را داده که این مستند داستانی در مورد خانواده‌ای سیرجانی است که به ایجاد مؤسسه‌ای قرآنی علاقه‌مند هستند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدمهدی شریفی، نویسنده، تهیه کننده و کارگردان این مستند درباره روند تولید آن گفت: همزمان با تکمیل مراحل تحقیق و پژوهش، مرحلۀ پیش تولید این مستند توسط مؤسسه سینمایی غدیر، حامی این فیلم، مهیا شده است.

زندگی شهید تهرانی‌مقدم به تصویر کشیده می‌شود

حجت‌الله سیفی کارگردان سینما و تلویزیون هم اکنون در حال نگارش فیلمنامه‌ ای با عنوان «آرزوهای دوربرد» است. در این فیلم سینمایی به زندگی شهید تهرانی مقدم پرداخته شده است. این فیلمنامه در صورت همراهی بنیاد سینمایی فارابی سال آینده جلوی دوربین خواهد رفت.

«پایان پریشانی» سه‌گانه می‌شود/ انتشار آلبوم اشعار سیدحسن حسینی و هراتی در آینده

وهب رامزی، تهیه‌کننده و مدیر هنری «پایان پریشانی»، درباره اثر تازه منتشر شده «پایان پریشانی» گفت: این اثر آلبوم موسیقی اشعار انتظار مرحوم قیصر امین‌پور را شامل می‌شود و به انتخاب محمدمهدی سیار، آهنگسازی عباس ابوحمزه، دکلمه وحید جلیلوند و خوانندگی محمد عبدالحسینی است.

مدیر هنری «پایان پریشانی» از انتشار دو آلبوم دیگر از شعرهای سیدحسن حسینی و سلمان هراتی و سه‌گانه شدن این اثر در آینده نزدیک خبر داد.