صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۱۶۹۰۰
تاریخ انتشار : ۲۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۰
مهم‎ترین رویدادهای قرآن هفته/

گروه فعالیت‌های قرآنی: از مهم‌ترین رویدادهای قرآنی هفته اعلام خبر آغاز طرح قرآنی ۱۴۴۸ و پیگیری مراحل اجرایی برگزاری بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در باغ موزه دفاع مقدس بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، برنامه رادیویی «افق» از نخستین رویدادهای قرآنی هفته جاری بود که در نخستین روز هفته با موضوع بررسی «سی‌ و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم» با حضور علی‌اکبر حشمتی، داور این دوره از مسابقات و محمدرضا پورمعین، مجری ـ کارشناس به روی آنتن شبکه رادیویی قرآن رفت.
علی اکبر حشمتی، داور سی‌ و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن در برنامه این هفته افق با بیان اینکه مشکل ما در مسابقات بین‌المللی قرآن، آئین‌نامه است، گفت: اولین بار که در مسابقات قرآن داوری کردیم یک برگه داشتیم که نیم صفحه بود، اما حالا آیین‌نامه به این شکل درآمده؛ آیین‌نامه مسابقات قرآن مالزی از مسابقات قرآن ایران مختصرتر است که البته ما باید فکر کنیم که آیین‌نامه خودمان را سبک‌تر کنیم.

تا آشنایی متسابقان خارجی با آیین‌نامه مسابقات ایران کار از کار گذشته است
حشمتی عنوان کرد: امسال جعفر فردی در مصاحبه‌ای با یکی از رسانه‌ها گفت که 11 بار به فینال آمده؛ یعنی با این آیین‌نامه تربیت شده، آیین‌نامه را که می‌داند هیچ؛ دست همه داوران را خوانده است و سلیقه همه داوران را می‌داند؛ اما متسابقان خارجی که به این مسابقات می‌آیند، این آیین‌نامه را برای اولین بار می‌بینند و تا با این آیین‌نامه آشنایی پیدا کنند دیگر کار از کار گذشته است.
همچنین علی سرابی، عضو شورای نظارت بر سی و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این پرسش که چرا شرکت‌کنندگان ایرانی در مسابقات قرآن ایران اول می‌شوند، عنوان کرد: شاید برای ما که ایرانی هستیم و هدفمان از برگزاری مسابقات قرآن، زمینه‌سازی برای بازگشت به قرآن و توجه به انقلاب اسلامی است، این خواسته ناخودآگاه وجود دارد که ای کاش داوری‌ها در شرایط عادلانه‌ای باشد و یک سال هم قاری غیرایرانی اول شود تا هدف ما بهتر تحقق پیدا کند؛ اما از طرفی هنر تلاوت قرآن کریم، فن و دانش قرآنی شاخص‌هایی دارد و نمی‌توانیم این شاخص‌ها را زیر پا بگذاریم. البته قاری ایرانی هم یک شرکت‌کننده و متسابق است و باید حق او هم رعایت شود.

اجرای طرح قرآنی 1448 با محوریت حفظ موضوعی آیات قرآن
اعلام خبر آغاز طرح قرآنی 1448 از دیگر رویدادهای نخستین‌ روزهای هفته جاری بود که این خبر توسط حسن گروسی، مدیر شبکه قرآن و معارف سیما در نشستی خبری با حضور اصحاب رسانه اعلام شد. مدیر شبکه قرآن و معارف سیما در نشست خبری طرح قرآنی 1448 گفت: در هزار و چهارصد و چهل و هشتمین سال نزول قرآن، طرح قرآنی 1448 با محوریت حفظ قرآن کریم از 22 خردادماه مصادف با شب نیمه شعبان آغاز و 16 شهریورماه، همزمان با روز میلاد امام رضا(ع) به پایان می‌رسد.
گروسی عنوان کرد: محور اصلی طرح قرآنی 1448، حفظ موضوعی آیات مرتبط با سبک زندگی اسلامی است که این اقدام در جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم در کشور شکل گرفته است.
همچنین در هفته جاری، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدکاظم موسوی‌متقی، مسئول کمیته طرح تربیت حافظان قرآن کریم، از آغاز ثبت نام این طرح خبر داد و گفت: علاقه‌مندان برای حضور در این طرح قرآنی باید ثبت نام خود را از طریق سامانه مرکز حفظ قرآن به نشانی؛ quranhefz.ir  انجام دهند.

شرکت 317 هزار نفر در طرح تربیت حافظان قرآن کریم
مسئول کمیته طرح ملی تربیت حافظان قرآن کریم، به سهمیه 31 استان کشور برای اجرای طرح تربیت حافظان قرآن اشاره کرد و افزود:: طبق ارزیابی تعداد حافظان مراحل اول و دوم، در نظر داریم تا برای سال جاری، 317 هزار نفر را در حوزه حفظ قرآن مورد تعلیم قرار دهیم.
از دیگر رویدادهای قرآنی هفته جاری، برگزاری آزمون اینترنتی بخش کتبی دهمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه جامع علمی ـ کاربردی بود که این آزمون سه‌شنبه، 20 خردادماه از طریق سایت پرتال این دانشگاه برگزار شد.
برگزاری نشست مسئولان مراکز قرآن و عترت نواحی و اقشار بسیج سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ از دیگر رویدادهای قرآنی هفته جاری بود که این نشست سه‌شنبه، 20 خردادماه در مرکز تخصصی حفظ قرآن این سازمان برگزار شد. در این نشست پیرامون برگزاری دوره‌های آموزش حفظ قرآن کریم، روش‌های اجرایی و آیین‌نامه‌هایی تدوین شده، بحث و تبادل نظر شد.

برگزاری مسابقات قرآنی «ابرار» در فرهنگ‌سرای اندیشه
از دیگر برنامه‌های قرآنی هفته جاری برگزاری دهمین دوره مسابقات قرآن «ابرار» بود که این مسابقات، دوشنبه، 19 خرداداماه با حضور بیش از 800 نفر از بانوان و آقایان در رشته‌های قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، حفظ، مفاهیم، خوشنویسی و با محوریت سوره مبارکه «کهف» در فرهنگ‌سرای اندیشه برگزار شد.
همچنین طی هفته جاری همزمان با اعلام خبر آغاز طرح قرآنی 1448؛ حیدر جاودان، مدیر گروه مسابقات و محافل شبکه قرآن و معارف سیما از پخش مسابقه تلویزیونی با محوریت حفظ موضوعی آیات قرآن همزمان با اجرای این طرح خبر داد. جاودان اظهار کرد: طی مدتی که برنامه قرآنی 1448 از شبکه قرآن و معارف سیما پخش می‌شود، مسابقه تلویزیونی با محوریت حفظ موضوعی آیات قرآن نیز هر روز از ساعت 21 تا 22 پخش می‌شود.
بنابر این گزارش، طی هفته جاری حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد در پاسخ به شایعاتی که در مورد بازگشت نمایشگاه قرآن به مصلای تهران شنیده می‌شود، گفت: تا ساعت 22 شب گذشته، 19 خردادماه، تصمیمی در این مورد گرفته نشده است و محل برگزاری نمایشگاه همان باغ موزه دفاع مقدس خواهد بود.

گروه پیمانکاری نمایشگاه قرآن در باغ موزه دفاع مقدس مشغول کار است
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در حال حاضر مشغول پیگیری برنامه‌ها و جلسات هماهنگی برپایی نمایشگاه هستیم، قراردادها بسته شده است و کمیته‌ها نیز کارهای خود را انجام داده‌اند؛ همچنین گروه پیمانکار نیز در باغ‌ موزه دفاع مقدس مشغول فعالیت شده است و به امید خدا در موعد مقرر شاهد برگزاری مراسم افتتاحیه خواهیم بود.
اعلام خبر برگزاری دوره‌های کوتاه مدت آموزش قرآن با هدف تبیین آموزه‌های قرآنی و غنا بخشیدن به اوقات فراغت نوجوانان و جوانان در تابستان امسال از دیگر رویدادهای قرآنی هفته جاری بود که در پی انتشار این خبر اعلام شد، علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به محل سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور به نشانی، خیابان انقلاب، خیابان قدس، خیابان بزرگمهر، پلاک 85 نسبت به ثبت‌ نام اقدام کنند و یا از طریق پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان کشور ثبت نام خود را انجام دهند.

برگزاری نشست کمیته خادمان قرآن کریم
نشست کمیته خادمان قرآن کریم سه‌شنبه، 20 خردادماه با هدف تصویب آیین‌نامه خادمان قرآن با حضور اعضاء و رؤسای کارگروه‌های در نظر گرفته شده برای این بخش برگزار شد. در این نشست مقرر شد در نظام مهندسی کشور طرحی برای خادمان قرآن طراحی شود؛ از جمله دیگر مصوبات طرح می‌توان به ادامه‌دار بودن فعالیت‌های این کمیته پس از دوران برگزاری نمایشگاه اشاره کرد.
همچنین در نشست کمیته خادمان قرآن کریم مقرر شد، در طول سال جلسات منظمی جهت رصد منظم فعالیت‌های خادمان قرآن صورت گیرد که این فعالیت‌ها در هفت حوزه دنبال خواهد شد؛ اقدام بر اساس یک سند مصوب جامع نسبت به شناسایی خادمان قرآن کریم از دیگر مصوبات این نشست بود.
طی هفته جاری مسابقات بین‌المللی قرآن کریم بنگلادش با برتری نماینده کشور میزبان به پایان رسید و در این دوره از مسابقات «محمد‌علی اسلامی» و «محمد‌حسین بهزاد‌فر» به عنوان نمایندگان جمهوری اسلامی ایران حضور داشتند که بعد از نماینده کشور میزبان به ترتیب مقام‌های دوم و سوم را کسب کردند.

پنجمین جلسه ستاد اجرایی نمایشگاه قرآن برگزار شد
برگزاری پنجمین جلسه ستاد اجرایی نمایشگاه بین‌المللی قرآن از دیگر رویدادهای قرآنی هفته جاری بود که این جلسه روز 21 خردادماه با حضور مدیران کمیته‌ها و بخش‌های مختلف بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن برگزار شد.
در این نشست که با هدف بررسی روند فعالیت‌های صورت گرفته و پیشرفت کمیته‌های متبوع برگزار شد، علاوه بر مدیران کمیته‌ها، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس بیست و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، برزین ضرغامی، قائم‌ مقام این نمایشگاه، امیرمسعود شهرام‌نیا، مجری طرح و علی سالاریان، مدیر بخش فروش نمایشگاه نیز حضور داشتند.