کاوه مهدوی، نویسنده و کارگردان تئاتر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: شرایط تئاتر حرفهای به گونهای رقم خورده است که همگی به جریان جاری معترضند و هیچکس علت اصلی این بلاتکلیفی و بیتفاوتی مسئولان تئاتری را نمیداند.
وی ادامه داد: اغلب جشنوارههای تئاتری با وجود برگزاری ادوار گوناگون و نهادینه شدنشان به تعطیلی کشیده میشوند؛ نمونه بارز آن تئاتر خیابانی «مریوان» و «تئاتر صاحبدلان» که البته در مورد تئاتر «فتح خرمشهر» و «تئاتر رضوی» نیز حاشیه امنیتی وجود ندارد؛ قبول کنید که این وضعیت نابسامان تئاتری هر چند که ممکن است اتفاق خاصی نباشد اما امنیت روانی و شغلی فعالان عرصه نمایش را به مخاطره انداخته است.
هنرمندان تئاتر از این راه ارتزاق میکنند
بازیگر نمایش دفاع مقدسی«من که دا نیستم» گفت: ما فعالان تئاتر حرفهای این سبک زندگی را برای خودمان اختیار کردهایم و از این راه ارتزاق میکنیم؛ بلاتکلیفی بسیاری از رویدادهای تئاتری، فشار مستقیمی در وضعیت معیشتی هنرمندان و اوضاع خانوادههای آنها پدید آورده است.
مهدوی تصریح کرد: در چنین شرایطی انگار تنها مقولهای که اهمیت ندارد تئاتر است، من در مورد سایر حوزه های هنری نمیتوانم اظهار نظر کنم اما در مورد تئاتر که در آن مشغول فعالیت هستم باید بگویم که تئاتر با شرایطی که بر آن حاکم است، آینده خوبی نخواهد داشت و مسئولان باید نسبت به شرایط کنونی پاسخگو باشند.
نویسنده و کارگردان نمایش دفاع مقدسی «پوتینها» گفت: در چشمانداز روشن ایران با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید شکی وجود ندارد، ما در زمینه اقتصادی و سیاست داخلی و خارجی بسیار امید داریم اما نمیدانم چرا در مورد واقعیتی به نام تئاتر و مشکلاتی که فعالان این عرصه با آن دست و پنجه نرم میکنند کسی دل نمیسوزاند.
مهدوی افزود: اگر قائل به جشنواره هم نباشیم فعالیت ما معطوف به تولید تئاتر برای اجرای عمومی میشود، برای اجرای عموم نیز نیاز به شورای ارزیابی و حمایتی فعال و کارآمد داریم که حداقل بدانیم در مورد فلان نمایش و تولید آن تا چه اندازه حمایت میشویم؛ آخر نمیشود که قائل به تئاتر خصوصی بود در صورتیکه هنوز این نوع تئاتر در فضای حرفهای این هنر نهادینه نشده است و هنرمند را حواله داد به این موضوع که به جذب حامی مالی بپردازد و با وجود هزینههای سرسامآور این عرصه هیچ تضمینی هم برای توفیق آن وجود نداشته باشد.
تکلیف جشنواره «تئاتر فجر» تا به این لحظه مشکل نیست
این کارگردان تئاتر گفت: چند وقتی است که به شکل پیامکی برای جامعه هنری در مورد عملکرد یکساله دولت نظرخواهی میشود؛ واقعاً چه باید گفت وقتی هنوز حتی تکلیف جشنواره «تئاتر فجر» امسال مشخص نیست؛ همیشه تا این لحظه از سال با اعلام فراخوان حداقل پروسه ارسال آثار به دبیرخانه در نیمههای راه بود اما با کمال تأسف جشنواره سی و سوم «تئاتر فجر» هنوز بدون دبیر است.
بازیگر مجموعه تلویزیونی «هوش سیاه 2» در پایان گفت: تقاضای حساسیت بیشتری از سوی مسئولان در مورد وضعیت تئاتر را داریم؛ مگر همه چیز در تئاتر سر و سامان گرفته و تنها مشکل بر سر توقیف فلان نمایش است که همه رسانهها به آن دامن میزنند، آیا در تئاتر درد دیگری وجود ندارد که بتوان برای آن دلسوزی کرد؟ امیدوارم که مسئولان بیشتر به فکر این عرصه هنری که سربازان آن حتی برای مدیران مستقیمش گمنام هستند باشند.