صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۱۴۱۸۱۰۴
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۴

گروه بین‌الملل: در حالی‌که گروه تروریستی داعش در حال انجام جنایت جنگی در عراق است، یوسف قرضاوی، معروف به شیخ فتنه، به‌جای حمایت از ملت و ارتش عراق برای مقابله با تروریسم، با فتوای آیت‌الله سیستانی در مورد جهاد کفایی، مخالفت کرد.

یوسف قرضاوی، رئیس اتحادیه علمای مسلمان و امام جماعت شهر دوحه قطر، در واکنش به فتوای آیت‌الله سیستانی درباره جهاد کفایی و ضرورت حضور شهروندان در کنار ارتش برای مبارزه با تروریست‌های داعش و نیز حفاظت از اماکن مقدس اسلامی، رویدادهای اخیر در عراق را «خیزش عمومی اهل‌ سنت علیه دولت» خواند و آن را نتیجه «فشار دولت عراق بر شهروندان» دانست.

یوسف قرضاوی که طی سال‌های اخیر به دلیل حمایت از گروه‌های تندرو در کشورهای مختلف اسلامی، با انتقادهای شدیدی از جانب علمای برجسته اهل سنت و شیعه مواجه بوده است، این بار نیز ضمن بستن چشم‌های خود به روی جنایاتی که توسط گروه موسوم به دولت اسلامی عراق و شام(داعش) صورت می‌گیرد، اقدامات این گروه تروریستی را پاسخ «اهل سنت» به دولت عراق دانست و بدین ترتیب، بیش از پیش، چهره فتنه‌گر خود را برملا کرد.

قرضاوی در بیانیه خود با تاکید بر این‌که «رویدادهای اخیر خیزش اهل سنت علیه شیعیان نیست بلکه علیه دولت است» سعی می‌کند تا جنایاتی را که داعش علیه شهروندان عراقی مرتکب می‌شود، موجه و برحق جلوه دهد و با استفاده از جملاتی چون «عدم تقابل بین شیعه و سنی»، بر فتوای علمای تشیع برای حضور جوانان در صف ارتش عراق، ایراد وارد کند.

ولی اخبار منتشرشده از وضعیت کنونی عراق در تغایر کامل با حرف‌هایی است که قرضاوی در صدد تلقین آن است؛ درست است که اتفاقات اخیر در عراق تقابل بین شهروندان اهل سنت و شیعه نیست ولی این نمی‌تواند بدین معنی باشد که شهروندان شیعه دست روی دست بگذارند تا افرادی وابسته به گروه تندروی داعش که مدعی «جنگ برای اسلام» هستند، به سوی اماکن مقدس حمله‌ور شوند، شهروندان را به قتل برسانند و بیش از پنجاه سرباز شیعه را در تکریت به صورت دسته‌جمعی اعدام کنند.

امروز آنچه در عراق روی داده است، تقابل بین حق و باطل است، تقابل بین شیعه و اهل سنت نیست. تروریسم در هیچ مذهب اسلامی جایگاهی ندارد و افرادی که به نام دین در حال جنایت و کشتار هستند نمی‌توانند خود را مسلمان بخوانند؛ ولی جالب این است که افرادی چون شیخ قرضاوی و یا مفتی لیبی، جنایت‌های گروه‌های تندرو را نتیجه اقدامات دولت و یا برای احقاق حقوق اقلیت‌های می‌دانند و سعی دارند تا با سرپوش گذاشتن بر این جنایت‌های هولناک، داعش و گروه‌های مشابه را مدافع حقوق شهروندان معرفی کنند.

البته تعجبی ندارد که فتوای جهاد آیت‌الله سیستانی با اعتراض یوسف قرضاوی مواجه شده است؛ کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس که با حمایت از گروه‌های تروریستی در سوریه و عراق قصد ایجاد جنگ مذهبی و فتنه‌انگیزی دارند، به خوبی سیاست‌های خود را از طریق اتحادیه علمای مسلمان به ریاست شیخ فتنه پیش می‌برند و قرضاوی به بلندگوی این کشورها تبدیل شده است. 

سکوت معنادار این کشورها در قبال تحولات عراق نشانه محکمی بر رضایت آن‌ها از شرایط موجود است وگرنه زمانی که همه کشورهای جهان از اقدامات داعش و تاثیر آن بر روند صلح جهانی ابراز نگرانی می‌کنند، چگونه است که کشورهای حوزه خلیج‌فارس که اتفاقا در نقشه خیالی داعش، باید جزو مناطق تحت حاکمیت این گروه تروریستی قرار بگیرند، لب به سخن نمی‌گشایند و تدبیری برای مقابله با پیش‌روی تروریست‌ها به سمت بغداد اتخاذ نمی‌کنند.